Šodien vārdadienu svin Ginta, Gunda, Gunta, rītdien - Agija, Aldonis
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Latvijas dzinējs

Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Zigmars Zakis
Zigmars Zakis
Pēdējo reizi manīts 2016-12-22 18:17
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
28.07.2011. 00:19
Suns, cik saprotu vēl ir jauns un turpina izzināt pasauli un savus sugas brāļus. Kad suns morāli nobriedīs, tad šī pārlieku lielā komunikācijas vēlme iespējams pāries. Ja nē, tad ar laiku Jūsu suns jau pa gabalu sapratīs, kurš duksis ir atvērts komunikācijai, bet kuram labāk apiet ar līkumu. Ir lieliski, ja suns no mazotnes ir bijis kopā ar dažāda vecuma suņiem, un iemācijies tā saukto "Padevības pozu", kad jūtot pārspēku nokrīt uz muguras, puncis gaisā, ķepas gaisā. Normālā variantā lielie suņi tad liek mierā un kažociņu lāpīt nevajag :) Kā suņuka saimniecei varu ieteikt pašai censties novērtēt situāciju pirms suņi sāk komunicēt tuvā distancē, jeb vēl labāk laikus pavaicāt pretīm nākoša suņa saimniekam, vai viņa suns ir agresīvs, vai ne. Jo vairāk pasargāsiet savu mīluli no agresijas, jo mazāk kompleksu un fobiju nākotnē būs Jūsu sunim. Ja suns ir mācīts un paklausība nav sveša, tad pēc komandas "Šurp" vai "Blakus" apstāties, un palaist garām pretīm nākošo suni. Lai izdodas suņuka audzināšana!
Dzintars Graudužis
Biedriba Medniekiem.lv
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
25.07.2011. 20:51
Man 6 gadu laikā arī nav izdevies(rietumsibīrijas laika),iespējams Tavs suns arī ir dominants,iedzimta vai ģenētiska nepieciešamība būt pārākam.
Ilona Isajeva
Ilona Isajeva
Pēdējo reizi manīts 2011-07-26 20:04
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: Sigulda
Suņi: Latvijas dzinējs
25.07.2011. 16:11
Sveikiņi,mednieki!Esmu Latvijas dzinēja saiminiece un abiem vienam no otra ir ko mācīties:))Gribēju vaicāt,kā lai tiekam vaļā no tāda nelāga ieraduma-kā ierauga kādu suni(lielu vai mazu,niknu vai mierīgu)tā sāk smilkstēt,raustīt siksnu par visām varēm vajag tikt klāt,kaut gan ir jau nobaudījis zobu asumu uz muguras.Nepārtraukti tiek mācīts un skolots,ko var un ko nevar...Paldies!
Ilona Isajeva