Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - IŽ 27

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 26 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.05.2015. 20:48

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-08 12:53
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
04.08.2011. 08:49
nevar īsti saprast vai Gvido Stūrmanis tos secinājumus par garām šaušanu izdara skatoties pēc trāpījumiem papīrā vai ruksī. Iedo kādam citam izšaut. Pa papīru, protams.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-09-01 14:13
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kocēnu nov. Vaidava
Medību stāžs: kopš 10 gadu vecuma
Aprīkojums: Blaser R8 7rem mag + papildus stobrs 22-250 rem (zeiss V6 2,5-15x56, yukon phonton 6,5x50S) Cz 455 22lr (hawke 4-12x50); Bettinsoli Diamond 12kal; iž 18 12kal-sportam
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 2
04.08.2011. 08:55
Cik tad liela izkliede tev ir? Noņem to sarkano punktu nost no plintes un iedo kādam izšaut kas to lietu pieprot. Ja arī tad mētā uz augšu uz leju, pa labi, pa kreisi, tad zini ka vaina stobrā. Tikai nešauj uz lieliem attālumiem, pietiks ar 35 m. Man iz 18 bisei bija šaize stobra galā, fāze robaina bija noņemta un nebija čoka daļa nogriezta kārtīgi, palicis 1 cm no čoka. Toreiz ar gribēju plinti ap koku aptīt jo izkliede bija pa 30 cm apli, bet kad nolikvidēja tās lietas tad viss ok. Ja nekas nesanāk ar trāpīšanu nes atpakaļ uz to iestādi lai skata kas ir pa vainu....
Gundars
Gundars
Pēdējo reizi manīts 2016-04-05 15:07
Atrašanās vieta: Liepaja,Nīcas pag.
Aprīkojums: Izh12,Fabarms pumpja karabine
Suņi: Rietumsibirija laika
Medību trofejas: 4
04.08.2011. 09:44
Kas ir sen parbaudits visas jaunas izenes vel uz auksu, esmu savis ar kadam 10 jaunajam un visam ir tendence ie uz auksu un ne tikai man bet ari citiem cilvekiem kas sauj, bet nu par parejo nevar sudzeties. Bet tev ir ar skruvejamiem cokiem??? Ja ja tad vainu var meklet ari tajos..
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
04.08.2011. 10:03
Es ieteiktu tādus soļus:
1. Izšauj no laba balsta (priekšā un pakaļā balstu, lai ir stabili) pa papīru un ieliec šeit mērķus! Piem. 35metros;
2. Noņem to Narkomānu (varbūt vainīgi arī kronšteini) un izšauj tad - salīdzini un ieliec mērķus šeit;
3. Iedod izšaut kādam, kurš to dara labi;
Nu un tad jau redzēs!
Romāns
Romāns
Pēdējo reizi manīts 2026-01-22 14:49
Mednieku organizācija: Individuālais medību iecirknis
Atrašanās vieta: Rīgas garnizons!!!
Medību stāžs: 23 gadi.
Aprīkojums: Toz 34P- 12.kal, CZ 550 lux- 308. win. CZ 455 long- 22.lr
Suņi: Jaghterjers
Medību trofejas: 9
04.08.2011. 10:22
Es arī domāju vai punkts, vai blīve. Es nevaru vispār sagremot optikas un punktus uz divstobrenēm.
Gunārs Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-03-30 13:15
Mednieku organizācija: MK "Būdnieki", MK "Castor Fiber"
Atrašanās vieta: Jelgavas novads, Kalnciema pagasts
Medību stāžs: 52 gads
Aprīkojums: IŽ-58MAE, TIKKA 650M (30-06)
Suņi: pašreiz nav
Medību trofejas: 6
04.08.2011. 12:22
Sveicināti kolēģi. Pilnīgi piekkrītu Jurim Orinskim, izmet to punktu un mēģini tāpat. Vislabāk aizbrauc uz kādu šautuvi un iedod pašaut kādam citam medniekam, kurš labi šauj. Manuprāt, tas punkts vienkārši pēc katra šāviena lēkā!
Mums "krievu" laikos vienam medniekam (vārds zināms, un tas mednieks vēl pašreiz arī medī, tikai ar citu ieroci) tika izpūsts stobrs, kolhoza darbnīcās piemetināja divriteņa dakšu kā stobru, un pat to daudz maz normāli varēja piešaut, rukši krita bez problēmām. Vajadzēja tikai zināt uz kuru pusi velk.
Pašam ir veča ižene un arī ar labo stobru jātēmē uz 50m apmēram 10cm pa labi, lai trāpītu ar lodi tēmēšanas vietā, kreisais iet precīzi. Kāda problēma, ja ieroci zina!?
Pacenties pašaut vairāk mērķos bez punkta, iepazīsi vairāk bisi un viss būs oky!
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2023-06-30 23:55
Atrašanās vieta: Trikāta
Medību stāžs: no 87.g
Aprīkojums: 16., 12., 243.
Suņi: taksis Teodors
Medību trofejas: 25
04.08.2011. 13:22
Man ir tieši tā paša gada IŽ 27EM ar maināmiem čokiem.Šauj priekš mana līmeņa labi- medībās dublets jāšauj parasti tikai,ja nāk vairāki lopiņi.Arī šīgada kausos zero nebija neviena.Tev tā vaina varētu būt arī laidē-tās visas ir vienādas,bet cilvēkam vajag katram lai"pasētu".Piemet ar aizvērtām acīm pie pleca un paskaties kur muška rāda.Pamēģini šaujot iespiest stingrāk plecā,arī būs labāk.Un izsvied to sarkano punktu.Oriģinālā muška arī nav lietojama.Tur var uzlikt to sarkano vai zaļo gaismu uztverošo muškiņu.Labāk tievāku-2,5mm.Un vēl neklausi Uģi.Viņam ir fobija no krievu ieročiem.Sauj garām!
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
04.08.2011. 13:23
Daudz viedokļu,liela daļa pareizi,vienmēr esmu teicis ka krievu ieroči beidzās 60-70 gados,sākot no astoņdesmitajiem,pat tie kuri domāti eiropai un kurus ieved sia ieroči ir pilnīgs krievu mentalitātes paraugs un pie sakarīgi domājošiem medniekies kotējas kā anahronisms.Un nevajag čīkstēt par naudām,simtlatnieki medībās protams neiet,pārējie ja ļoti gribas var paknapināties un nopirkt ko jēdzīgu(arī pats tā daru).Vainas kas var būt:Norkonija-s..s,ziepes var taisīt maināmie čoki,bises eiropai tiek tirgotas kā skrošu ieroči un praktiski lodēm nav paredzētas,arī laides forma ir atbilstoša-šaušanai virs horizonta,nezinu daudz valstis kur par cūku,briedi ,alni drīkstētu šaut ar gludstobru.Bisi agrāk pārbaudīja ar 3 nummura skrotīm,30 metru attālumā uz papīra lapas uzvelc apli 70 cm. diametrā ar centru vidū,ja aplī saiet 70% skrošu kūļa ,bise skaitās ka šauj teicami,ja 60%-labi,ja 50-55%-nu teiksim,ne visai labi.Tev daudzi teica,iedod pašaut cilvēkam kurs reāli pazīst drēbi(kolektīva lielākais mutes bajārs un viszinis tas točna nav).Starp citu cik liela tad ir tā izkliede,krieviem fenomenāli labi skaitās ap 30 centimetriem.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
04.08.2011. 14:29
Pats šauju ar " 27 pižiku un narkomānaci" . Man gan ir ar kvalitātes zīmi un uzrakstu CCCP. Pirkts komakā pa 100LS un bišķi pieremontēts.Ja rokas nedreb ,šauj ļoti labi. Jā ,ir arī Tula ar ārējiem gaiļiem no pagājušā gadsimta sākuma, kas arī velk tīri labi.Man domāt tā ,ja nav štukas ar astīti priekš jauna gludā ,tad miera vējos pa 100LS var nopirkt šaujamo ar ko bez bēdām var kapāt gan krūmos , gan šautuvē.
Pacilājot jaunos krievu ieročus godīgi sakot roka neceļas maksāt to naudu. Apdare asa, mehānika stīva un šauj arī hujviņzin kā.A komakā - piekrāmē klēpi ar " kandidātiem " aizbrauc uz šautuvi , notestē tā riktīgi, un pērc nost pa lēto,vai arī nepērc. Kurš jaunu ieroču tirgotājs jums ļaus no 3 plintēm izbliezt pa 3 šāvieniem un neko nenopirkt? Parasti taču ir tā samaksā naudiņu, tad pašausim un ,ja galīgi nepatiks ,tad varbūt pamainīsim. Tā kā šaujiet garām un jo vairāk šausiet - vairāk trāpīsiet.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
04.08.2011. 14:34
Dzintars kā vienmēr precīzs un Mārci - labs teksts un par tekstu "šauj arī hujviņzin kā" pat sasmējos - laikam vārdus "sazin kā" interesanti uzrakstīji!!!