lasu atsauksmes par IZ un priecājos ka man ir paveicies. Virsū uzlikts TRUGLO sarkanais punkts.Šauj precīzi. Vienīgi pīlēm īsti tas tēmeklis neder. Vismaz piešāvies pagaidām neesmu. Jāgaida sezonas atklāšana.;)
.....ik pa laikam bisei kautkas notiek.....,kā jāsaprot šī frāze? Man liekas,ka tavu iženīti kāds ir nobūris:):):):):),tas tā-jautrībai,sen neko nebiju rakstījis.Pie reizes varu ieteikt,vai pareizāk neieteikt NORCONIA LUX 3-9x56 nelikt uz kalibra 3006,jo pēc kāda neilga laika(atkarībā no šaušanas intesitātes),no viņas pajuks "sūdi un mīzeli".Ja sagriezušos krusta problēmu var novērst pats, tad pārfrēzēt lēcas vadīklu,lai varētu iegriezt nopietnākas vītnes nopietnākām skrūvītēm ar citām slīdčauliņām,būs jāprasa palīdzība Dzintaram vai kādam citam smalkmehāniķim vai optikas meistaram.Savējo savedu kārtībā,bet uz BAR 3006 viņu varāk nelikšu,jo tādu krunku šī optika savu sīko skrūvīšu pēc netur,acīmredzot viņa nav tam paredzēta.Ņemot vērā visu teikto, droši vien, visupirms noņem no plintes NORCONIU.
Slēpts
04.08.2011. 19:46
Dzintar Grauduži
Vai Tu esi veicis pētījumus sakarā ar simtlatniekiem vai iet vai neiet mežā?Tad es tādus pētījumus varu apgāzt jo ir zināmi cilvēki kas strādā nu jau 80-mitlatniekos un uz medībām ar iet.
Es ar eju medībās ar IŽ eni kurai ir uzlikts sarkanais punkts-tikai ne nokonija bet drusku labāks.Un nesūdzos par precizitāti.
Un to Uģi neņem galvā-labāk aizved kaut vai uz to pašu SIA"ieroči" lai apskatās kas un kā ja pats nevari tikt galā.
Lai veicas.
Nu nezinu,ja tēmas aizsācējs ir cieties tik ilgi,tad viņš nu gan ir losis...par pārējo apspriešanu ,kā jau īsti latvieši kādu tak vajag apriet-vai varbūt jaunam brendam cērt ceļu?
Guntaram,negribēju nevienu aizskart,BET ja veic minimālo nepieciešamo izmaksu summēšanu tad ar 80 latiem mēnesī medībām nesanāk.Protams ir cits aspekts,ja mežu izmanto par personīgo ledusskapi un grābj pa kluso ko var iemanoties nemaksāt biedra naudas savā kolektīvā vai zogot svešā teritorijā.Protams pastāv arī iespēja ka cilvēks savā kolektīvā nodarbojas ar saimniecības uzturēšanu un par to ir atbrīvots no maksājumiem,bet to praktizē ne visi kolektīvi.
Olafam,neviens ceļu necērt,jau kurā diskusijā atkārtojoties tiek minēts ka mednieki dalās divās grupās,vieni mācās no citu kļūdām uzklausa padomus un protams tos izvērtē un izanalizē pieņemot saprātīgu lēmumu.Otri siekalas un žulti spļaujot cenšas pierādīt ka vislabākā plinte ir viņam,tāpēc ka to taisījis Pētera Pirmā,palkavnieka pavāra,palīgs,pie tam vēl savā naivumā stāsta cik labs ierocis,tikai viena nelaime,nevar mērķi trāpīt,ko man tagad darīt?Ir veca recepte-jāsaber stobros vārdota sāls un pilnmēnes naktīs jāliek nevainīgai meitai stobros čurāt.Vai palīdzēs trāpīt,nezinu,bet ļoti ātri nāksies pirkt jaunu šaujamo,varbūt pa to laiku būs prātiņš pienācis un būsi sapratis ka par trīs rubuļiem manta nebūs!
Kaspar!
Ja tieši runāt par Krievu jaunajiem ražotiem ieročiem tad viņi tiek ražoti vienkāršu laidni, un ne katram tas der, tas ir man arī nederēja, vajadzēja nedaudz pielabot. Jo katrs esam dažāds un katram ir sava filozofiska ķermeņa uzbūve, vienam kakls īss, citam garš, citam ieplecošana iet savādāk nekā citam, cits pierada tēmēt savādāk nekā parasti. Visi esam dažādi tāpēc arī ieroci jāpiemeklē savai ķermeņa uzbūvei, protams ja ir nauda tad var iegādāties ieroci pēc pasūtījuma. Vai iegādājoties to pašu Iž, pārtaisot laidni var pietuvotiem vēlamajam mērķim. Vēl pēdejos 3 desmitu gadu laikā ražotie ieroči ir sliktākas kvalitlātes nekā vecie stobri. Pirmkārt kvalitātes ziņā, otrkārt kā tiek sametināti stobri, kā tiek pareizi izzurbti stobri, kā vispar tika samontēts ierocis, un galvenais pats metāls.
Manam kolēģim ar ir Iž un viņš ar to perfekti gāž visu kas kustās, jo viņa ķermeņa uzbūvei der tāds stobrs, man gan neder. Kā saka kas der vienam citam pat tuvu nederēs.
Ir ļoti daudz knifiņu kāpēc nevar trāpīt tur kur vēlies. Jā ir paruna sliktam dejotājam viena vieta maisa. Bet ne visu laiku var attiecināt uz to dejotāju, ir arī citi faktori.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
05.08.2011. 11:20
Ir sens teiciens: stobri šauj, bet laide trāpa. Ja tā plinte neļurkājās šarnīros, tad visticamāk pie vainas ir tieši paša šāvēja nevienādā ieplecošana. Pat ar galīgi nesaderīgu laidi pie vienādas ieplecošanas visi trāpījumi būs vienādi šķībi, bet ar normālu izkliedi. Otrs ticīgākais iemesls varētu būt patronu kvalitāte vai/un nesaderība ar konkrētā stobra urbumu - riņķus pret gaismu vajag papētīt un pliku lodi izstumt caur stobru - ja izkrīt cauri grabēdama, tad skaidra luga. Tad daudz kas taps skaidrs. Bet principā jāpiekrīt Dzintaram - sakarīgi krievu ieroči finišēja jau pirms vairākiem gadu desmitiem. Bet seno laiku IŽ-27 bija izcili labs ierocis. Protams, ja bij tā kā ar izkapti un pļāvēju, tad nekā - pērc kaut pa tūkstoti.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
05.08.2011. 14:43
P.S. Tiem, kas patreiz kritizē IŽ - arī gludie TOZ (MC) vairs ne tuvu nav tādi, kā bija pirms gadiem trīsdesmit. Un arī tad ar TOZ34 bez instrumentiem un rezerves atsperēm uz mežu braukt bija riskanti, atšķirībā no IŽa, kura mehānismu uzticamība bija stipri pārāka. Cita lieta, ka TOZ visos laikos ir bijis ergonomiskāks/ērtāks un labāk krita pie pleca (ja salīdzina IŽ27 ar TOZ34).
Par to neprecīzo stobru- vēl var būt viena nelaime (cilvēka slinkums tīrīt stobru) Zinu gadijumus kad cilvēks slinks būdams netīra stobru, pēc n tajiem pūdeļiem konstatē, ka neiet stobrs, kā vajadzētu. Bet, kad stobrs kārtīgi iztīrīts no svina, uz reizi aiziet. A nē sākumā vaino tēmekļus, patronas..
Par to NORKONIJAS lux 2.5-9*56 optiku ir taisnība. 3006 kal sagāza asuma regulēšanas opciu, bet pārējais it kā strādā, vienīgi mainot palielinājumu jāregulē arī asums. pārliku uz toz 34 bisītes, trāpīt var ļoti labi, vienīgi bise gan smagāka ir ar to optiku (5kg)
Vai Tu esi veicis pētījumus sakarā ar simtlatniekiem vai iet vai neiet mežā?Tad es tādus pētījumus varu apgāzt jo ir zināmi cilvēki kas strādā nu jau 80-mitlatniekos un uz medībām ar iet.
Es ar eju medībās ar IŽ eni kurai ir uzlikts sarkanais punkts-tikai ne nokonija bet drusku labāks.Un nesūdzos par precizitāti.
Un to Uģi neņem galvā-labāk aizved kaut vai uz to pašu SIA"ieroči" lai apskatās kas un kā ja pats nevari tikt galā.
Lai veicas.
Olafam,neviens ceļu necērt,jau kurā diskusijā atkārtojoties tiek minēts ka mednieki dalās divās grupās,vieni mācās no citu kļūdām uzklausa padomus un protams tos izvērtē un izanalizē pieņemot saprātīgu lēmumu.Otri siekalas un žulti spļaujot cenšas pierādīt ka vislabākā plinte ir viņam,tāpēc ka to taisījis Pētera Pirmā,palkavnieka pavāra,palīgs,pie tam vēl savā naivumā stāsta cik labs ierocis,tikai viena nelaime,nevar mērķi trāpīt,ko man tagad darīt?Ir veca recepte-jāsaber stobros vārdota sāls un pilnmēnes naktīs jāliek nevainīgai meitai stobros čurāt.Vai palīdzēs trāpīt,nezinu,bet ļoti ātri nāksies pirkt jaunu šaujamo,varbūt pa to laiku būs prātiņš pienācis un būsi sapratis ka par trīs rubuļiem manta nebūs!
Ja tieši runāt par Krievu jaunajiem ražotiem ieročiem tad viņi tiek ražoti vienkāršu laidni, un ne katram tas der, tas ir man arī nederēja, vajadzēja nedaudz pielabot. Jo katrs esam dažāds un katram ir sava filozofiska ķermeņa uzbūve, vienam kakls īss, citam garš, citam ieplecošana iet savādāk nekā citam, cits pierada tēmēt savādāk nekā parasti. Visi esam dažādi tāpēc arī ieroci jāpiemeklē savai ķermeņa uzbūvei, protams ja ir nauda tad var iegādāties ieroci pēc pasūtījuma. Vai iegādājoties to pašu Iž, pārtaisot laidni var pietuvotiem vēlamajam mērķim. Vēl pēdejos 3 desmitu gadu laikā ražotie ieroči ir sliktākas kvalitlātes nekā vecie stobri. Pirmkārt kvalitātes ziņā, otrkārt kā tiek sametināti stobri, kā tiek pareizi izzurbti stobri, kā vispar tika samontēts ierocis, un galvenais pats metāls.
Manam kolēģim ar ir Iž un viņš ar to perfekti gāž visu kas kustās, jo viņa ķermeņa uzbūvei der tāds stobrs, man gan neder. Kā saka kas der vienam citam pat tuvu nederēs.
Ir ļoti daudz knifiņu kāpēc nevar trāpīt tur kur vēlies. Jā ir paruna sliktam dejotājam viena vieta maisa. Bet ne visu laiku var attiecināt uz to dejotāju, ir arī citi faktori.
Par to NORKONIJAS lux 2.5-9*56 optiku ir taisnība. 3006 kal sagāza asuma regulēšanas opciu, bet pārējais it kā strādā, vienīgi mainot palielinājumu jāregulē arī asums. pārliku uz toz 34 bisītes, trāpīt var ļoti labi, vienīgi bise gan smagāka ir ar to optiku (5kg)