Šodien vārdadienu svin Agija, Aldonis, rītdien - Nanija, Ilgmārs, Igmārs
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - ētika

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 42 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.11.2011. 21:53

Osvalds Nolbergs
Pēdējo reizi manīts 2023-09-28 21:17
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: jelgavas. raj.
Medību stāžs: 8
Aprīkojums: Biistams
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 3
04.10.2011. 21:37
tad tādā gadījumā kapēc tu nevērsies atbilstošajās instacēs uzreiz, kamēr tas notika.
Raitis Rumbenieks
Raitis Rumbenieks
Pēdējo reizi manīts 2022-10-28 00:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus, Blīdene,Bukupe
Medību stāžs: IR
Aprīkojums: 5stobri
Suņi: Bavārietis
Medību trofejas: 43
04.10.2011. 22:59
nu jau ir par vēlu, dzinējmedības sākušās...
Slēpts
05.10.2011. 09:09
Ja man jābalso- kas labāks- šāds potenciāli bīstams raksts NRA, vai cūku medīšana pie kukurūzas plāušanas- es labāk izvēlos medīšanu.
http://zinas.nra.lv/latvija/57...
Neatšaujot limitus, mēs tuvā nākotnē tā saiesim naidā lauksaimniekiem- ka tie paši meklēs medniekus un augstie morāles aizstāvēji varēs vērot mežacūkas Līgatnes dabas parkā...
Indulis Laiva
Indulis Laiva
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
05.10.2011. 09:37
Ivar, Tu par daudz uzvilcies. Paņem plinti, noej līdz mežam, varbūt būs priecīgāks skats uz dzīvi!
Jānis Dubovs
Jānis Dubovs
Pēdējo reizi manīts 2020-03-02 16:56
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Valmieras raj. Jeru pag.
Medību stāžs: kopš 2007
Suņi: nav, bet gribu
Medību trofejas: 5
05.10.2011. 10:01
Piedod Ivar, bet šis trileris ļoti atgādina salmu kulšanu, viens no taviem pirmajiem postiem : "konkrēti šis attiecas uz vienu no jelgavas rajona mednieku kolektīviem ,kuri kukurūzas lauku sāk pļaut no meža uz lauka pusi ,tādējādi palielinot attālumu līdz mežam ,lai vieglāk varētu nošaut cūkas ,es pat teiktu nevis šaut bet slaktēt ,ja vajag nosaukšu publiski šos neliešus", bet uz beigu galu, jau sākas dažādas atrunas......
P.S. Toties otrs jau nu galīgi izskatās, pēc pavasara :) (Neko nepārmetu)
Juris Bērziņš sen.
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
05.10.2011. 10:03
Tad, kad zemnieks piestādīs rēķinu, tad uz momentu aizmirsīsi i termiņus, i morāli. Tur jau tā luga - medījam pārsvarā mežā nevis postījumu vietās (jo mežā esam baigie profi) un medījam pārsvarā nevis veģetācijas/postījumu periodā, bet dzinējmedībās un vienalga medījam mazāk par limitu. Un jūtamies baigie malači. Ja Ivars V būtu bijis tāds profesionālis, ka medījot atļautajos termiņos ar atļautajiem paņēmieniem un maksimāli pieļaujamajos apjomos būtu noturējis m.cūkas normālā apjomā, tad nevienam nebūtu vajadzības (un arī iespējas) rīkoties savādāk. Protams, viņam ir taisnība par morāles un vienlīdzības lietām - šaubu nav, bet monētai ir arī otra puse.
Dzintars Graudužis
Biedriba Medniekiem.lv
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
05.10.2011. 10:05
Redziet nu cik daudz domu par medību ētiku,kad es ierosināju iesūtīt priekšlikumus Latvijas mednieku ētikas standartu izstrādei visiem bija po... .Tagad metam vilnu forumā un rezultāts-Jā,Nē,Varbūt,Figviņzin.Varbūt tomēr vajadzētu iespringt šajā jomā.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
05.10.2011. 11:06
Jā jābūt medību ētikai, medību tradīcijām, un citām ar medībām saistītām lietām.
Bet diemžēl daudzās Latvijas vietās mednieku atbildības vai bezatbildības dēļ rodas dažādas problēmas un situācijas, kuru rezultātā tagad cieš zaudējumus zemnieki, mājsaminieki, un meži. Un tā rezultātā var ciest arī tā nākotnē medību saimniecība kopumā.
Un tā dēļ sanāk ka pienākas darīt to ko citu gadu pat prātā neienāktu darīt. Protams ka ar katru gadu to rukšu vairāk un vairāk paliek, un postījumi aug, neapmierinātu saimnieku paliek vairāk. Rezultātā kolektīvs ja vēlas ilgsējīgu saimniekošanu tad pienākas ķerties pie radiklāliem paņēmieniem. Nezinu kas tev ir pret to kolektīvu, nepaņema medības, vai kolektīvā. Bet ja nēesi ar to kolektīvu saistīts tad kas tev ir pret to. Katrs kolektīvs pats risina kā atšaut savu limitu. Es neredzu lielu sartpību šajā gadījumā no kolektīvajām medībām, kur tieši tas pats notiek, izņemot protams ka nav traktora ar bisi(bet ar tas uz jautājuma zīmes, redzēji, fiksēji vai dzirdēji!).
Interesanti pasaki kā tad cīnīties pret rukšu postījumiem un kā atšaut maksimāli savu izsniegto limitu???
Ojārs Žvagiņš
Ojārs Žvagiņš
Pēdējo reizi manīts 2023-02-08 20:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
05.10.2011. 11:46
Neaizmirstiet, ka tiem kas uz zemes audzē ražu savai iztikai un lai ko nebūt arī nopelnītu, meža cūkas ir tāds pats kaitnieks, kā žurka. Liela, saraina, īsu asti, barā skraidoša un rijīga, bet vienalga, tikai un vienīgi "žurka" - kaitnieks. Un tā kā arī zemnieki mēdz būt pie viena mednieki, tad nav ko brīnīties par tādām medībām. Neesmu pārsteigts, ka pie pa pusei "norullēta" kukurūzas lauka, puslīdz līdzsvarā esošajā cilvēkā, zemniekā - medniekā, virsroku ņem zemnieks, kurš ir apbruņojies kā mednieks. Drīzāk ir jāpriecājas, ka vismaz pagaidām zemnieki ap laikiem vēl nekaisa saindētu barību.Un tās nu ir tās sekas ilgus gadus kultivētajam svēto un neaizskaramo sivēnmāšu un tikai kuiļu šaušanas kultam. Būtu es zemnieks, es līgumu ar kolektīvu, kurā par sivēnmātes nomedīšanu uzliek sodu, kurš dažos klubos ir pat 200 un vairāk lati, neslēgtu. Tur uzreiz ir skaidrs, ka tiem zemnieks un viņa problēmas ir dziļi pie, teiksim tā, kājas ...
Medību platībās, kuras bieži vien vienlaikus ir arī tās pašas lauksaimniecības zemju platības, nevar samazināt meža cūku skaitu, ja netiek medītas sivēnmātes, pat tad, ja tiktu nomedīti 100% no uzskaitītajām cūkām, nevis tikai nomedījamo izsniegtais limits.
Un tomēr, ejot cauri visam šajā tēmā rakstītajā, nu nepamet sajūta, ka Ivaram kāds ir nodarījuši dikti gauži, bez viņa ziņas un piedalīšanās apēdot viņa "privātās" cūkas. ;)
Kārlis Ozols
Kārlis Ozols
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
05.10.2011. 13:10
Mednieki ar savu īpašo medīšanas politiku paši būs panākuši to, kas patreiz tiek bīdīts uz likuma pusi - katrs zemnieks varēs pats medīt uz savas zemes nereģistrējot iecirkni + mežacūka tiks noteikta kā nelimitētā = medību tūrisms plauks un zels, medības komercializējas un latvju mednieks parastais iet datorā rakstīt niknus komentārus vai virtuvē paburkšķēt, jo daļa zemnieku neslēdz līgumus no kā veidojas pārrāvumi un nav iespējams izpildīt prasības par minimālo platību lielo pārnadžu medībām, medību platību nomas maksa aiziet debesīs...! Un ticiet man - zemniekam/medniekam jebkāda ētika un tradīcijas būs dziļi pie vienas vietas, jo 1 cūka = pāris tonnas graudu pie ražas klāt = 300 LVL + garšīgi konservi :)