Aprīkojums: Syrena 12mm, Silma 12mm,Verney Carron Impact NT 7rem magt.Kahles CSX 2.5x50Lmz
Suņi: Divi Rietumsibirijas Laikas. Nujau tikai viens.
Medību trofejas: 7
02.11.2011. 16:09
Biju nobriedis uz Fabarmu. Garaambraucot iebraucu Streelniekaa paintereseeties kaa ar suutijumu un kad gaidaams. Taakaa biju pieteicies tad interese ir. Izraadaas ka visas pasuutiitas plintes buus ar vienu meeliiti un sogad nemaz nebuus. Ja gribi ar diviem gailiem tad jaizdara speciaal suutijums un pusgadu jaagaida. Skaisti! Viss tiek dariits lai mekleetu kautko citu.
Man ir gan 46.g.simsons,gan pasvaiga ižene.Abas pa pirmo.Simsons-smalks un viegls,ižene-kārtīgs lielgabals.Abas priekš medībām pietiekami precīzas.Un nav man jāuztraucas par katru skrambu uz laides vai dubļiem uz stobra.Arī tādi smalkumi kā ciets gailis vai ar cirvi tēsta laide nav prātā kad tuvojas cūku bars.
Te bija rakstīts par rūdītu trubu-laikam,lai vairāk šķembu.Kaut kā nav dzirdēts par stobru rūdīšanu.
Gunti. Ar savu postu tikai gribēju teikt, ka nav ko cepties par briesmīgi smalkiem štrumentiem šaujot mūsu aizaugušajos brikšņu mežos. 20 m jau ir liels gabals, un nezinu cik briesmīgi līkam jābūt stobram, lai nerāpītu lopiņam. Nerunāju par tiem ,kas mīl zvetēt par pīlēm...
Kas tur ko šūmēties par medniekiem, kuri nevar trāpīt. Vairāk zvēru paliks objektā un labajiem šāvējiem vairāk iespēju. Un anekdotēm jauni materiāli. Par Simsoniem - superīgas(parasti 16 kal.)horizontālās bisītes. Tikai, ja cilvēks pieradis šaut ar bokflinti vertikālo, tad ar horizontālo ir grūti mocīties. Pārredzamība pavisam cita, šaujot. Itāļu stroķiem visai bieži stobri nešauj vienādi, bet visādi citādi parasti angļu un vācu kvalitāte par puscenu un klāt vēl nevācu izsmalcinātība.
Induli. Ja pieņemam, ka 90% Latvijas mednieku lieto Iž un Toz plintes,un +/- no 20m A4 formāta lapā arī var trāpīt. Tad kāda mārrutka pēc Tu viņus ārstē. Ar Simsonu neko labāki šāvieni vairumā gadijumu tāpat nebūs. Un ja arī gribētu SSā nopirkt tos sasodītos simsonus par 100 Ls, tad tāpat to pietiks tikai Tev un bariņam Tavu domubiedru, kas šauj tūkstošiem šāvienu gadā. Dīvainais latvju mednieks vidēji gadā izšauj 3 reizes, un šautuvi neapmeklē principa pēc. Bet finālā gaļu visi dabū vienādi.
Dīvains kukainis tas latvju mednieks. Ar Žiguli vai Gazeli nebrauc, nopērk kaut vai lietotu bet Opeli vai VW. Ar Družbu vai Taigu nezāgē, nopērk kaut vai lietotu bet Husi. Kāpēc tad no Ižiem un Toziem nelaižas vaļā ne sitami? Nu tak paņemiet kaut vai 50-to gadu Simsonu no SS par simtnieku, vecie vīri atbruņojas, plintes kārtībā, šausiet vēl trīs paaudzēs vai ar lodēm vai ar skrotīm un kreņķus nezināsiet, ar kuvaldu nebūs virsū jāiet kā krievu lūžņiem kad āķus izdauza pēc pirmā tūkstoša.
Ilgi domāju, vai kaut ko rakstīt! Un, tomēr - centīšos padalīties pieredzē. Man ir viens ellīgi labs ižiņš ar horizontālajiem stobriem (1973. vai 1974.) - ko tik es ar viņu (ierocis ir dzīva būtne) neesmu darījis! Lodi (gandrīz jebkuru) varēju pa 50 metriem trāpīt vecajā kvartālu plāksnītē (apmēram divas no trim). Sākumā pat nezināju, no kura stobra lode šaujama, tāpēc ieskaitē šāvu no abiem (no 30 punktiem 29 dabūju - tas pa stāvošu). Galīgi negāja šaušana pa kustīgu mērķi - sāku pa šķīvjiem zvetēt - pamazām sāku arī trāpīt. Saslimu un vēlāk nopirku sporta ieroci šaušanai pa šķīvjiem. Kaut kur vajadzēja ar lodi pašaut - pārskrūvēju čokus un ........ Žēl, bet medībās ar iženi vairs neeju - plecā man viņa krīt labi, bet es nevaru pārdzīvot nelielo, bet tomēr - ložu nobīdi. Sportingam (skrotīm) paredzētā itāļu (brendu neminēšu) bisīte lodes liek precīzi, ja pats neko nenočakarēju. Tāpēc ižene ies pensijā. Un, cik esmu skatījies, ja ierocis nav sporta, itāļu (tas nav obligāti - ir arī citi labi brendi) bises nav nemaz tik dārgas un ir pieejamas arī ar diviem gaiļiem (gaumes lieta - auto ar mehānisko vai automātisko ātrumkārbu arī viedokļi dalās)! Nu, tā - centos īsi, bet man jau nesanāk.
Aivar viss jau itkā ir taisnība kā Tu saki - tikai ģēla tāda, ka sačos šauj jau tikai no vina stobra (divstobrenei) vai arī ar IZ -18 pieķīlēta un tad jau iet!!! Un ja veel pietuuneets gailis tad vispaar iet labi - bet ne par to te stāsts!!! Čalis to dzelzi grib medībām - kaa sak ar baudu visu to lietu dariit! Kad man bija (paldies dievam sen vairs nav) viens no jaunajiem IZ man nebija nekaada kaifa ar to lamatu mediit!!! Ja ar lodeem veel kautcik gaaja tad nu ar skrotiim bija pilniigas auzas!!!
Te bija rakstīts par rūdītu trubu-laikam,lai vairāk šķembu.Kaut kā nav dzirdēts par stobru rūdīšanu.
Tā jau ir katra brīva izvēle doties uz šautuvi vai nē.