Šodien vārdadienu svin Ludmila, Laimdots, Laimiņš, rītdien - Līga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Grozījumi Medību likumā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.03.2012. 00:43

Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
09.11.2011. 12:05
Ivar, kalab lai zemnieks nebīdītu izmaiņas, pofig ko tu viņa labā darītu, kaut vai četrāpus rāpo pa to lauku, vai dzīvo, ja jutīs ka var no kāda slaukt piķi, nu atvaino tad arī slauks un citas ieinteresētības tur nav. Nesaprotu to kalab nevarētu apgrūtināt to piķa slaukšanu, kā te minēts bija iepriekš žogs, un citas darbības????? Nu nav mums mednieku ministrija, bet tagad visi trīs kantori, lai aizstāv, kada rutka pēc viņi tika izveidoti, lai pababalētu te, te jau pietiek runātāju. Mans uzskats, ka visi šie jautājumi (jaunajām organizācijām) ir kā uguns kristības, ja zaudēs debatēs un diskusijās, tad varēs klapēt ciet savas bodītes...
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
09.11.2011. 11:58
Nu tad davai Iekšlietu ministrijai ir jāmaksā zaudējumi katram, kuram kāds kaut ko nozaga... Jo varēja jau visus sasēdināt, tad arī nevien neko nenozagtu....
Idiotisms... Un tādu Laimoņu dēļ visi meednieki cietīs. Moš vēl davai medniekam no lietus un sausuma jāsargā tie lauki?!?!?!
Kāds stores dīķī pie meža salaidīs, ūdrs izēdīs - mednieks maksās! :D
IDIOTI!!! gan tie, kas ierosināja, gan tie, kas atbalsta, gan tie, kas pieņems un izsludinās!
Slēpts
09.11.2011. 11:54
Njā- izņemot Uldi Spārnu- neviena korekta iebilduma, kāpēc zemniekiem nav taisnība- un kāpēc drīz mums būs jāmaksā par postījumiem.
Laikam jau tomēr ir šiem labojumiem jāiziet cauri MK un tad kad ar nostaļgiju skatīsimies bildes ar medību skatiem, varēs padomāt- kāda mārutka pēc tā notika- kolektīvs izjuka- jo soda naudas nav nomaksājamas...
Un kā jau šajā zemē pierasts- visi būs vainīgi, tikai ne es...
No galvas nepateikšu- bet uz postījumiem šogad es biju reizes desmit/piecpadsmit- četras reizes šāvu- 3 no tām apzināti GARĀM, neko nenošāvu un pretenzijas no lauka saimnieka nesaņēmu- postījumi bija nelieli...
Padomājiet paši- ko katrs personīgi ir darījis, lai zemnieki NEBĪDĪTU likumu izmaiņas?
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
09.11.2011. 11:47
Laimoni,necepies! Tu jauc divas lietas ,tas īpašnieka bullis ir personīgais īpašums ,kas nodarīs auto skādi un nesīsi par to pilnu atbildību, bet meža zvēri medniekam nepieder,tas ir valsts ,bezsaimnieka īpašums, tad kā var mednieks nest atbildību par to kas viņam nepieder. Vai starpību saproti?
Meža cūka atnāks tumšajā laikā un ko tu darīsi, postījuma akta nav ,jo mežniecība Tev viņu nedos ,kamēr nebūsi veicis pasākumus ,lai to nebūtu(žogs,bundžas ,smaržas ,trokšņa lielgabali utt). Medniekam prožektoru lietot nedrīkst ,nakts optiku nedrīkst,tad ko iedomājies ,ka viņam visa nakts būs jāstaigā ap tavu kviešu lauku, viņam varbūt nākamajā dienā Tev operācija jātaisa un jāgriež apendicīts ,vai jābrauc reisā ar autobusu. 90% mednieku medības ir hobijs un vaļasprieks ko viņi apvieno ar savu darbu un nevajag nogrūst savas problēmas tikai uz medniekiem un pataisīt viņus par grēkāžiem.
Pašaudies vien tumsā blakus pa sivēnmāti ,kad netālu būs medību inspekcija - medības un garīgais sabojāts būs uz ilgu laiku.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
09.11.2011. 11:36
Laimoni, pilnīgi nesaprotams, kurā pusē Tu esi, vai gribi maksāt, vai arī gribi šaut, bet abas lietas toč Tev nevelk. Šodien vecim kviešu lauks un rok, rīt jau militārais airodroms un fiz...c, nav vairs medību platība, bet biznes no zemes īpašnieka puses notiekt, tad jau man arī kā medniekam jāpieprasa, lai man hobija un patikšanas labad, zemnieks apsēj nu teiksim katram medniekam 10 ha ar auzaµ, lai man ir kur priecāties.... sviest, patika ULDA SPĀRNa domu gājiens un skaitliskai piemērs!
Slēpts
09.11.2011. 10:50
Uldis, tev taisnība pa visiem 100% Labi vēl ,ka ceļiniekiem nav velme vainot medniekus asfalta bojāšanā - mežu tak pa to transportē:D
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
09.11.2011. 10:35
Ivars atbildēja manā vietā. Andi, mainam domāšanu. Tas kviešu lauks pieder konkrētam cilvēkam kā , piemēram Tev tavs auto. Tu atbrauc uz medībām ar auto, uzkāp tornī un skaties kā sivēnmāte ar jaunuļiem posta cita cilvēka mantu un neko nedari. Tajā pašā laikā zemes īpašniekam nejauši panāk vaļā pie ķēdes piesiets bullis kuram ļoti interesē tevis novietotā mašīna un viņš arī kā Tu skatās un neko nedara :)
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.11.2011. 10:35
Man patika skaitli... Un man patika bilde..... :D:D:D
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
09.11.2011. 10:25
Un tagad par tēmu.
Uzskatu, ka šī sviestainā ideja par zemnieku lauku sargāšanu ir tikai lauksaimnieku problēmu
nogrūšana uz citu pleciem.
Kā ir lietaina vasara - sūdīgi, nekas neizaug,
kā sausa vasara - atkal sūdīgi, neraža,
kā normāla vasara, tā atkal iepirkuma cenas zemas.
Zemnieki prasa kompensācijas no Valsts, t.i. no budžeta,
kas ir visu mūsu nodokļu maksātāju nauda.
Kāda velna pēc, man, ar saviem nodokļu maksājumiem, ir jāatbalsta kāda neveiksmīgs bizness.
Un tad vēl, man, no tās naudiņas, kas ir palikusi pāri pēc valsts konsolidācijas ir bijusi iespēja
un gribēšana nopirkt plinti un kļūt par mednieku, un atkal man ir jāiet sargāt, glābt svešu biznesu???
Ar tiem zemniekiem ir tā, ka viņiem tas ir bizness, un jebkuri riski ir jāapdrošina,
ja nevar un neviens nedrošina, tad laukiem javelk žogs riņķī. Šamie saka, ka to nevar, bet kāpēc tik pat lielam briežu dārzam var???
Lai nebūtu tikai emocijas, tad tagad sausi cipari:
Pēc LAD 2010 g. datiem Latvijā ir :
6.459 miljoni ha zemes, no tiem
2.43 miljoni ha LIZ un 2.955 miljoni ha mežu, pārējā zem ūdeņiem, ceļiem, ēkam.
Esam aptuveni 20 000 mednieku.
Skaitot visus slimos, klibos, aktīvos, pensionārus, svētdienas medniekus,
uz katru !!!! mednieku sanāk sargāt, apmedīt 121.5 ha LIZ un 147.75 ha mežu.
Kopā katram Latvijas medniekam jāšiverē pa aptuveni 270 hektāriem.
Kā cienījamie likumdeveji un zemnieku lobijs to iedomājas???
Kā tas ir iespējams??? Varbūt man pārcelties uz dzīvi šajos hektāros?
Tā ir negodīga spēle uz vieniem vārtiem un rezultāts visiem zināms.
Manuprāt lauksaimnieks var PALŪGT medniekus palīdzēt risinat problēmu un medniekam būtu jāievēro normatīvie
akti (spiedoši vai arī veicinoši) lai viņš nebūtu IEINTERESĒTS atteikt.
Kā var UZLIKT atbildību par svešu biznesu, un tā zaudējumiem???
Kā, tīri fiziski, mednieks lai nosargā, vidēji, 121.5 ha LIZ neskaitot mežu????!!!!!!
Auzas, galīgas auzas pašā sākumā!
Mans priekšlikums:
- Lauksaimniekam dod tiesības PAŠAM medīt uz postījumiem (postījumu akti un t.t.)
- Ja pats nevar, tad pieaicina (lūdz) vietējo kolektīvu palīdzēt,
- likumdošanā iestrādāti STIMULĒJOŠI, nevis spiedoši, akti lai kolektīvs neatteiktu iet sargāt SVEŠU mantu
ko posta VALSTS bezsaimnieka manta.
Valstij, ar normatīvajiem aktiem, ir jābūt vidutājam, kopā savedējam starp zemnieku un mednieku, valstij jānosaka
spēlas noteikumi kā mednieki var realizēt savu vēlmi medīt, un lauksaimnieks savu vēlmi taisīt biznesu,
t.i. kaut ko audzēt uz lauka, un arī novākt.
Nevar, principā, piespiest vienu BRĪVPRĀTĪGU personu grupu, par saviem līdzekļiem,
sargāt otras BIZNESA personu grupas intereses ko posta BEZSAIMNIEKA manta.
Tas ir ANTIKONSTITUCIONĀLI.
Atkal būs darbs satversmes tiesai!
Uldis
Slēpts
09.11.2011. 09:44
Andi!
Nu uzšauj vēlreiz pēc 30 min- nu neatgriezīsies trešo reizi- parasti tas ir cits bars , kas pēc neilga laika atgriežas.
Un Tev jau ieteica- panāc to , ka sivēns iespiedzas- ar garantiju-bars kādu laiku nerādīsies.
Ņezinu , kā lai vēl paskaidro- bet zemniekasm graudi ir bizness, no kura ir atkarīga viņa un ģimenes iztika un attīstība.
Un ja mežazvēri šo viņa biznesu gruaj- tad kā jebkurš normāls biznesmenis meklēs risinājumu. Netiek galā vietējie mednieki- meklās citus. Likums neļauj to darīt- mianīs likumu ( tieši pašlaik tas arī notiek) Ko vēl Tu nesaproti?
Tā ir TAVA un mūsu mednieku problēma- panākt to lai mežacūkas negrauj biznesu, vai rī ir jāmina likums, ka zemniekam ir jāiežogo visi lauki ar dzeloņdrātēm, vai sieta žogu....
Interesanti , no kā tad cūks barosies?:) Jo mums , medniekiem, vispār jau ir izdevīgi , ka lauksaimnieki sēj :)))