Šodien vārdadienu svin Ludmila, Laimdots, Laimiņš, rītdien - Līga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Grozījumi Medību likumā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.03.2012. 00:43

Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
08.11.2011. 21:45
Nu gan te panesās, sāka par likumiem, turpināja par dzīves veidu, tie kas te muld, ka medības kā dzīves veids, apdonājat ko runājat, kad par dzīves veidu gada maksājumos uzliks 1000 Ls no kakla, tad dziedās citu dziesmu a tagad skatos tādi dzīvotāji afigetj un vēl viena tāda dzīves veida piekritēji, kam darbs un biznes saistīts ar mežu. Neesu sastapis nevienu pavāru, kurš aurētu, ka medības viņam ir dzīves veids, vai dakteri! Piebiedrojos Anda tekstam, man arī medības ir vaļas prieks un izklaide, atpūta dabā no darba dienas un tikmēr, kamēr finansiāli tas būs iespējams es atbalstīšu un darbošos šai lietā, bet kad būs d....ā, tad arī godīgi pasaku, nu ko, nu nemedīšu un tā šeit normāli domājot darīs 80% arī šī dzīves veida piekritēji. Visi mēz reiz esam dzīvojuši bez medībām, kaut vai kad sīki bijām, izņemot tos, kam tēvi vai vectēvi mežziņi, vai tani struktūrās strādājošie bījuši.
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
08.11.2011. 21:15
Man medības ir dzīvesveids. Kā zemnieks,kā mednieks dzīvoju vienu dzīvi kopā ar mazajiem brāļiem.
Slēpts
08.11.2011. 20:26
a kas tad medības skaitās, ja ne hobijs? ne jau tiešām darbs?
Ikars
Ikars
Pēdējo reizi manīts 2013-01-13 14:04
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Salacgrivas novads
Medību stāžs: no 89.g.
Aprīkojums: iž-59.,weatherby 308win.
Suņi: nav.
08.11.2011. 19:38
Varbūt kāds var pastāstīt kas konkrēti nestrādā tajos (biezo) kolektīvos,kas ar ko neslēdz līgumus zemnieks ar mednieku vai otrādi,es te domāju par to sižetu televīzijā,kur rādīja par Ērgļu pusi.Savādāk jau var te domāt visādus priekšlikumus bet jēgas ne kādas .Vis jau pagaidām balstās uz līgumiem bet ja nav līgums un vis ticamāk ka nav.Vai nevajadzētu tieši šajā virzienā domāt.Ja tam kolektīvam nav bijis vajadzības vienoties ar apkārtējiem zemniekiem,tad pieņemot kautkādu likumu par zaudējumu atlīdzību zemniekiem,viņi to nedarīs ne tik.Bet cietīs daudz citi.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
08.11.2011. 16:46
Nav ko bēdāt - arī mednieka eksāmenu nokārtojušais zemnieks ir mednieks - tātad mūsējais. :) Tā kā - kam nu sieva, kam šautuve, kam hobijs, bet būs arī tādi MEDNIEKI, kam atradīsies laiks savus laukus pasargāt. Zārks nestāvēs tukšs, kamēr kāds hobits hobijojās - ne pats medī, ne citam novēl.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
08.11.2011. 16:43
Andi - Tava šaudīšanās šautuvē var būt hobijs, bet ne medības.
Slēpts
08.11.2011. 16:42
Andi!
Tad jebkurš zemnieks saņems licenci un ies sargāt savus īpašumus. Pašlaik likumi to neļauj, bet tieši tam pateicoties, ka mednieki ir kūtri sargāt laukus, aizbildinoties, ka tas nav viņu pienākums, slinkums un nav brīvas vaļas, arī tiek bīdīti noteikumi par sodanaudām, gaisāvirmo idejas par limitētā statusa atcelšanu utt.
Un tici man- kārtīgs saimnieks medniekus, kas sargā laukus tā kā viņam vajag atradīs..
Dzirdēju, ka Dobeles pusē viens saimnieks medniekiem jau piedāvāja 100Ls par sivēnmātes nošaušanu kukurūzā- jo vietējie mednieki vienkārši viņu ignorēja...kuruūzas laikā sivēni izvadāti..
Laimonis
Laimonis
08.11.2011. 16:39
Par mani neuztraucies, es savus 200ha pats nosargāšu ar pāris kolegām. Pik momentā katru trešo vakaru pasēžu..nu tas tā.. Man tāda doma prātā - katram limitētajam lopiņam likumā noteikta minimālā platība, bet minimālais mednieku skaits kolektīvā uz noteiktu platību nav. 10000ha var būt 50 mednieku, kas manuprāt ir normāli, var būt 5.! Un te tie postījumi sākas.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
08.11.2011. 16:07
Parādiet man kaut vienu profesionālu mednieku Latvijā.... Visiem tas ir hobijs, tikai citiem ir vairāk laika! Ja varētu, arī katru otro dienu medītu, bet...
Ko nez Laimoni darīsi, kad vispār mednieku nebūs?!?!
Laimonis
Laimonis
08.11.2011. 15:57
Nu redzi Andi, konflikts gatavs. Kamēr Tu baudīsi savu privāto dzīvi man būs jācieš finansiāli zaudējumi? Nē. Manā laukā medīs naskāki mednieki.