Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
13.12.2011. 13:55
Baigi interesētu, lietu virzība un attīstība, ko un kas tiek viekts patreiz Medību likuma ietvaros, uz kuru pusi dodamies, cik cerīgi tad darbu grupas, savus pienākumus cenšas veikt???? Nekur tā patiesi nemanu "Medniekiem.lv" viedokli un pozīciju atspoguļotu, vai kādā jautājumo esam kopīgas versijās ar LATMU un LMS?
Teorētiski medniekus pārstāvošo organizāciju viedokļi tika saskaņoti ZM organizētajā neformālajā darba grupā. Praktiski darbs pie Medību likuma grozījumu izstrādes atsākas šodien, 13.decembrī, kad ZM sanāk pilnā darba grupa, t.i. bez medniekus pārstāvošajām organizācijām tur ierodas ornitologi, LVM, VMD, dzīvnieku aizstāvji, zemnieku saeima, briežaudzētāji, u.c. ar procesiem dabā saistītās organizācijas.
LMS viedoklis par patreizējo Grozījumu projektu ir apskatāms šeit: http://www.lms.org.lv/regionu-... bet vairāk kā skaidrs, ka viss var mainīties, visdrīzākais tad, kad Grozījumu projekts atstās ZM telpas un, izejot starpministriju saskaņošanu, nonāks deputātu rokās un tad... tad var sanākt līdzīgi kā bija ar Meža likumu :(
Baigi interesētu, lietu virzība un attīstība, ko un kas tiek viekts patreiz Medību likuma ietvaros, uz kuru pusi dodamies, cik cerīgi tad darbu grupas, savus pienākumus cenšas veikt???? Nekur tā patiesi nemanu "Medniekiem.lv" viedokli un pozīciju atspoguļotu, vai kādā jautājumo esam kopīgas versijās ar LATMU un LMS?
Protams, protams! To valsts varētu ierobežot vienīgi Eiropas neatbalstāmā veidā... ja pa lēto pārdodam - protams, ka pirks!
Vienīgi - kas notiks pēc tam? neba šie pērk, lai maksātu NĪN! :(
Tas ir tas, ko minēju sākumā:
Kreņķis nav ar zemniekiem (ar tiem vienmēr viss ir sarunāts un kreņķu nebija), bet gan, man domāt, aiz šiem grozījumiem slēpjas kas vairāk... Iespējas un vēlmes, pēc nepieciešamības, atbrīvoties no nevēlamiem kolektīviem... Vot ieies briežu bariņā pavasarī priežu/egļu jaunaudzē... Un tad - visi pliki! :)
Par taam maksaam ar LVM buus labi. Alnjus, staltos un stirnas tachu nevar shaut visu sezonu. Vai tad shie zveeri eediis jaunaudzes ar dienu kad varees saakt tos mediit? Nee? Taatad, mediibu kolektiivam dienu pirms atljautajaam mediibaam, buus jaastaigaa apkaart, jafotografee/jaafilmee jau nopostiitaas jaunaudzes, lai jau nakoshajaa nedeeljaa VMD nebljauj, ka mediit vareeja un pa nedeelju viss noeests un tagad mediibu kolektiivam kaut kas jamaksaa. Un vispaar, nafig vispaar VMD kaut kas jamaksaa, kaada vinjiem ir pelnja? Kapec tiek izcirstas tik lielas platiibas? Kads man no taa labums ka izceert un staada jaunas egliites utt. Vai es par to kaadu santiimu dabuuju? Lai neljauj cirst, nebuus arii jaunaudzes un ameen ! Lai to naudu ko noslauc par cirsmaam utt, 20% ieliek apdroshinashanaa un lai stradaa shis modelis. Klauni atradushies :)
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
11.11.2011. 09:42
Laimoni - mosties un iemet aci iekš http://www.likumi.lv/doc.php?i... (Kārtība, kādā nosaka materiālo zaudējumu apjomu, kurus lauksaimniecībai un mežsaimniecībai nodarījuši medījamie dzīvnieki). Venīgais, kas tur pietrūkst, ir metodika zaudējumu noetikšanai daudzgadīgajiem augļu koku stādījumiem.
Labrīt Andi! Man liekas ka Tu te visu laiku dzīvo. :) Nu beidzam te mesties virsū zemniekam. Neviens vairāk par naudu un zemnieku te vairāk neko neredz. Es nevienu momentu neesmu noticējis, ka pieņems tādu likumu kad zemniekam par kaut ko maksās.Muļķības. Pēc kādas metodikas aprēķinās zaudējumus? Tad jau katrā konkrētā gadījumā vajadzēs uz lauka saukt ekspertus. Varbūt tās ir kaimiņa teles, nevis meža lopiņi izbradājuši labību . Un tad vēl visas tās konservu kārbas un striķi gar lauka malām un lielgabala zalvēm. Neiegūtā peļņa- nu ko tad ņems zemes analīzes, skatīsies barības vielas un reizinās ar mēneša nokrišņu normu un pieskaitīs saules intensitāti. Bulšits . Mūžīgās tiesas, pārsūdzēšanas. Kā Jūs domājat , vai zemniekam tas ir vajadzīgs? Manuprāt, ja ko likumā pamainīs, tad iespēju pašam zemniekam organizēt lauku vaktēšanu, gadījumos, kad mednieki apzināti nelīdz. Es gribētu novirzīt jūsu domas uz mežu, uz apstādītajām jaunaudzēm. Vot tur viss ir uzskaitāms. Vissas izmaksas (stādi, utt.) ir gadu , divus, vecas un pierādāmas. Un ar LVM joki mazi. Laikam jau maksāsim :(
Teorētiski medniekus pārstāvošo organizāciju viedokļi tika saskaņoti ZM organizētajā neformālajā darba grupā. Praktiski darbs pie Medību likuma grozījumu izstrādes atsākas šodien, 13.decembrī, kad ZM sanāk pilnā darba grupa, t.i. bez medniekus pārstāvošajām organizācijām tur ierodas ornitologi, LVM, VMD, dzīvnieku aizstāvji, zemnieku saeima, briežaudzētāji, u.c. ar procesiem dabā saistītās organizācijas.
LMS viedoklis par patreizējo Grozījumu projektu ir apskatāms šeit: http://www.lms.org.lv/regionu-... bet vairāk kā skaidrs, ka viss var mainīties, visdrīzākais tad, kad Grozījumu projekts atstās ZM telpas un, izejot starpministriju saskaņošanu, nonāks deputātu rokās un tad... tad var sanākt līdzīgi kā bija ar Meža likumu :(
Vienīgi - kas notiks pēc tam? neba šie pērk, lai maksātu NĪN! :(
Kreņķis nav ar zemniekiem (ar tiem vienmēr viss ir sarunāts un kreņķu nebija), bet gan, man domāt, aiz šiem grozījumiem slēpjas kas vairāk... Iespējas un vēlmes, pēc nepieciešamības, atbrīvoties no nevēlamiem kolektīviem... Vot ieies briežu bariņā pavasarī priežu/egļu jaunaudzē... Un tad - visi pliki! :)