Šodien vārdadienu svin Ludmila, Laimdots, Laimiņš, rītdien - Līga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Grozījumi Medību likumā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.03.2012. 00:43

Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
10.11.2011. 10:21
Ivar - nu tas jau smagi teikts te neviens zemnieku par ideotu nesauc! Tevis aprakstītais saimnieks nu malacis, kaut gan man nerada pārliecību, ka tāds blīvums dzīvniekiem un tāds mednieku slinkums, ka nevar labību sēt 100ha - nekad neticēšu!
Bet nu labi ne par to stāts.
Esam tur kur esam tamdēļ, ka daži individi gan no vienas puses gan no otras uzskata, ka viņi ir zemes centrs un ka viņu nauda spēj tikai radīt labklājību un jaunu naudu.
Nejaušas sarunās noskaidroju, ka dažos kolektīvos jau no rīta vēči samaksā sodu par nepareizu nošautu bulli nu teiksim 200Ls, bez problēmām ja nāks viņš šaus, tas gan teksts viena tante teica, bet nu ir kur aizdomāties, cik tālu esam.
Slēpts
10.11.2011. 10:12
Raimond- smieklīgi ne smieklīgi bet fakts- zeme pāri par 100 ha un pateicoties mežazvēru blīvumam un teritorijas reljefam, nav iespējams sēt labību vai kartupeļus.
Saimnieks vairs nesūdzas-izvēlējās citu lauksaimniecības novirzienu, strādā
Un es nevienam personīgi neuzbraucu- kamēr neaiztiek mani:)
Forums jau pacieš daudz ko :)
Vienkārši izskatās , ka daži, kas visaktīvāk bļauj, ka medniekiem būs slikti- paši neko nav darījuši , lai attiecības ar zemnju īpašniekiem būtu labas. Ja nav konfliktu ar zemes īpašnieku- tad jau ir viss kārtībā- ja konflikti ir tie ir jārisina. Tāpēc jau esam tur kur esam , ka bija daudz vietu Latvijā kur problēmas nerisināja. Un lauksaimnieki apvienojās un bīda vienotus priekšlikumus- bet mednieki vēl ar vien stāsta, ka zemnieki ir idioti un neko nesaprot.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
10.11.2011. 09:47
Ev, vai tad nu nepaliekam te smieklīgi????? Visvairāk sasmīdināja teksts, ka meža zvēri piespieduši sākt strādāt algotu darbu! Vaijag vairāk aprakstīt šito gadījumu un vēl laikrakstos salikt??? Vai te tā uzbraukšana cita citam risinās problēmu?
Slēpts
10.11.2011. 09:44
Anspoka kungs- neatbildējāt uz jautājumu par to cik Jūs personīgi esat bijis uz postijumiem un cik cūkas personīgi esat nošāvis!
Varbūt Jums jau ir kauns atzīties, ka vairāk par datora klabināšanu un dzinējmedībām Jums nesanāk laika?:) Ak jā- vēl jau ir šautuve...
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
10.11.2011. 09:32
Paldies par atbildi, Ozoliņa kungs!
Bet man jāsaka, ka, ja lauksaimnieki turpinās kā līdz šim, tad drīz Jūs par dzinējiem tiem kundziņiem iesiet, jeb arī milzu naudu maksāsiet!
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
10.11.2011. 09:30
Re kā nu vieni otriem jau ķeras pie rīkles uz aizdomu pamata. Kas būs, kad pienāks pirmie rēķini?
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
10.11.2011. 09:25
situācija jauka. Tieši mūsu kolektīvā. Cūkas pa ziemu saiet valsts mežos un tur dzīvo ,jo barība tur piegāzta entajās tonnās. Mums meži nelieli caurskatami un cūkas tur reāli nedzīvo. Valsts mežos ārzemnieki tā šauj uz nebēdu un viņu tur ka biezs. Tad sākas pavasaris un zemnieki sasēj labību,tad ziemāji sāk iet pienā un visa tā cūku armāda nesas uz laukiem postīt. Tad padomājiet nu, kura cūkas tad posta tos laukus,vai mana kolektīva ,vai valsts mežu piebarotās .Uz postījumiem jau pāri par 30 cūkām atšauts un iets tika praktiski katru dienu. Tad padomājiet kāda nasta tiek uzkrauta medniekam ,lai tas sargātu zemnieka īpašumu.........
Ienāca laba doma ,ja zemnieks liek maksāt par postījumiem, tad nometīšu zemē no steķa plinti ar svaro optiku un likšu zemniekam samaksāt ,jo sabojāju savu mantu sargājot viņa. Un tā kā Svaro maksā pāri par štuku tad apetīte viņam ātri pazudīs uzvārīties uz mednieka rēķina.
Slēpts
10.11.2011. 09:11
Atbilde Anspoka Kungam
Es ar traktoru neesmu braucis gadus divdesmit un ar lauksaimniecību neesmu nekad nodarbojies, man nav radinieki, kas nodarbotos ar lauksaimniecību, man arī nepieder zeme un Eiropas naudu nesaņemu.
Bet man ir draugi, kursabiedri, kas dzīvo laukos un iztiek no lauksaimniecības. Lai gan viens no viņiem bija spiests pāriet uz algotu darbu papildus, jo mežazvēru postījumu dēļ nespēja novākt ražu.
Bet es gribu medīt tā kā šobrīd , pa lēto, nevis tā kā citur, kur vietējie tēlo piķierus, bet zvērus šauj tikai kundziņi.
Ir vēl kādi jautājumi par mani?
labāk atbildiet- cik Jūsu medību platībās ir lauksaimniecībā izmantojamā zeme un cik reižu Jūs personīgi bijāt uz lauka, lai novērstu postījumus, un cik Mežacūkas šosezon uz kviešiem, kukurūzas esat nošāvis?
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
10.11.2011. 09:00
Jautājums Jukšas kungam, Ozoliņa kungam un Andersona kungam:
Cik Jūs no valsts (no ES vai citos maksājumos) saņemiet par savu lauksaimniecības darbu?
un otrs jautājums:
Cik Jūs pārdodiet šos labumus un cik no tā iegūstiet???
Slēpts
10.11.2011. 08:52
Laimoni!
Met mieru- te neviens neko nesaprot un sliktākais , ka negrib saprast.
Tieši dēļ tādas attieksmes cūkas pavisam drīz arī būs nelimitētas un zemnieki paši varēs organizēt cūku medības.
Tad mednieki bļaus- mēs te mežā barojam - bet tur uz lauka šauj MŪSU cūkas- tas ir sliti- valdība vainīga,Zatlers, LNNK, Saskaņas centrs un zemnieka sievasmāte:)))
Cik nav dzirdēts par to ka kaimiņu kolektīvs to saka- medī MŪSU briežus, cūkas utt. A kā atbildēt par postījumiem - tā tie mežazvēri ir VALSTS :)