Nu ko atkal krītat lauku ļaudīm virsū? VAS tak medniekus pa bebru līniju nolika " rakom". Neviens pat neiepīkstējās. Nu un tas pats būs ar zemkopjiem. Līgums šāds un tāds. Nepiekrītat- nu ejiet pupās,jūsu vietā būs naskāki mednieki kas visu noveidos. Tikai sačakarēsiet sev medību iecirkni ar tādu atieksmi. Neviens jau uzreiz jums naudu neprasa . Uztaisīs cūkas par nelimitiem un viss.
Mīļais zemniek! No tā, kas vēl palicis pāri, iespējams, knapi izvelcies pa nullēm (pavasara sējas u.c. izdevumi). Bet kāpēc aizmirsti par Eiropas algu, un ne mazo, protams, ja ir vairāk par 2ha? Un cik nav tādu, kas apsēj pavasarī, rudenī iear zemē, saņem Eiropas maksājumu, un smaida vien! Man par došanos medībās neviens nemaksā- ne bezakcīzes degvielu, ne patronas nedod, tas ir tikai un vienīgi mans dzīvesprieks, ne kāda tur kaut cik minimāla peļņa.
Nezinu vai ir verts izteikties, jo viena apdi... vien te ir, atvainojos, bet fakts.
Par to sausanu gaisa, teiksu ta tuksu salmu kulsana, jo ja tas cukas ir tad vinam ta est gribas, un ja gribas tad vienalga kur edis ja ne tur (no kurienes aizdzini)tad cita lauka sturi, vai uz citu lauku, un ko tad visu nakti jaskrien vinam pakal. VO TAS IR APSURDS un ari tas ka ZEMNIEKI TEIKSU TA NEMAK SAIMNIEKOT. Nosauksu paris dzives piemerus
1.sasej kukuruzu lidz pasam mezam, ka cukas nak ta lauka ieksa. a kapecnevar atstat gar meza malu paris m neapseta, domaju ka postijumi butu krietni mazaki, jo ir reala iespeja kautko sargat.
2. cela mala iesej isu labibu, bet gravim otra puse pie meza lidz padusem, atkal .... ,ko tada var redzet.
un ta blauj neko nedara, bet ko tad var darit sadas situacijas(((((
Nu tāda arī tā diskusija būs no vinas gravas otrajā....Cien, Niks Anderson, manis pēc Tu uz tā lauka vari arī dzīvot ar visiem radiem, tikai savus mistiskos zaudējumus piestādi un tiesājie ar savu mīļo valsti, kāda velna pēc Tu te medniekus spīdzini, man valst atļāva 5 rukšus nolikt un es viņus noliku, par to samaksāju, kā Tu par savu sēklu un degvielu. Mīļais cilvēk, kur tur mana vaina, ka šie valts piederīgie lopi arī grīb ēst 3x dienā, ko, kur tur būtu mednieks vainīgs. Otra versija, nolīksti mani kā Mednieku, maksā skaistu mēnešalgu un gāda licenzes, es par labu algu varu cauru nakti Tavam laukam staigāt riņķi un medīt, neredzu, kur problēma, bet tāpats nekas ne no kā nenotiekas... Ar lieleim vai maziem sodiem, neko nepanāksiet, neviens kā uz darbu uz jūsu laukiem pa naktīm neiessss.... nesapņojat, mums katram sava lieta, maizes lieta un medības ir tas pats, kas makšķerēšana, auto sports u.t.t. gribu, patīk varu atļauties piedalos, nevaru, rodas apstākļi tādi, nu atvaino es nmedīšu, bet Tavus laukus tik un tā tā cūka ēdīs, domājat taču ar saprātu mīļie zemnieki.
Slēpts
09.11.2011. 20:37
vai tad tag arī uzreiz uzraksta postījumu, ja neesi pats pat pamēģinājis atbiedēt cūkas?
Panesās diskusija - cik nu kurš var dienas medīt un cik nē! Teikšu tā - esmu zemnieks, pa dienu strādāju uz lauka, bet vakarā faktiski uz viņa guļu! Jo domāju, ka medniekam kuram nepieder neviens hektārs sējumu un kuram ir tālu , tālu saprašana cik tas maksā - zemniekot, tad ir sajūta, ka tādam medniekam ir ļoti dziļi pie papēža cik tās cūkas nāk uz lauka un cik rok! Toties man katrs cūkas izraktais kvadrātmetrs nes dzīvus zaudējumus! Prasīsim atbildību arī no zemnieka? Kādu? Lai saviem 200 ha apvelk riņķī dzeloņdrāšu žogu? Tas ir absurds!
Es te nedaudz nesapratu!!! Tad cik saprotu cienītais - mednieki Tev maksās a Tu nefiga nedarīsi, lai savus pārdesmit hektārus nosargātu? Tad jau šiem "lauksaimnieki" pat nevajag neko novākt - paņem iesēj/iestāda, kad izaug uzlej kādu labu "ingredientu" lai rukši klāt no malu malām un piķis par postījumiem rokā!
Pa lielam tā, ja var prasīt no vienas puses atbildību tad no otras puses arī var prasīt preventīvas darbības (kaut vai skrien ap lauku, velc žogu riņķī, gani suņus utt)!!! Un es tur neredzu nekādu absurdu!!!
Panesās diskusija - cik nu kurš var dienas medīt un cik nē! Teikšu tā - esmu zemnieks, pa dienu strādāju uz lauka, bet vakarā faktiski uz viņa guļu! Jo domāju, ka medniekam kuram nepieder neviens hektārs sējumu un kuram ir tālu , tālu saprašana cik tas maksā - zemniekot, tad ir sajūta, ka tādam medniekam ir ļoti dziļi pie papēža cik tās cūkas nāk uz lauka un cik rok! Toties man katrs cūkas izraktais kvadrātmetrs nes dzīvus zaudējumus! Prasīsim atbildību arī no zemnieka? Kādu? Lai saviem 200 ha apvelk riņķī dzeloņdrāšu žogu? Tas ir absurds!
Es gan atkal būšu kritisks.... Par ko tad Jūs, mednieku biedrības, esiet vienojušās????
Par to, ka medniekam ir jāmaksā par zaudējumiem, ko nodarīja nevienam nepiederošs lops?!?!
Nu nezinu, vai par to var lielīties un priecāties?????
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.11.2011. 14:19
Karli! Paldies par labiem vardiem! Bet sobrid , ka jau mineju komentara ieprieks mes visi (medniekus parstavosie)esam vienoti, un cerams tadi ari paliksim! Tas sobrid ari visvairak priece un liek domat ka kritiskos brizos mes esam spejigi nolikt mala savspejas ambicijas... Cerams ta ari paliks!!!!
Par to sausanu gaisa, teiksu ta tuksu salmu kulsana, jo ja tas cukas ir tad vinam ta est gribas, un ja gribas tad vienalga kur edis ja ne tur (no kurienes aizdzini)tad cita lauka sturi, vai uz citu lauku, un ko tad visu nakti jaskrien vinam pakal. VO TAS IR APSURDS un ari tas ka ZEMNIEKI TEIKSU TA NEMAK SAIMNIEKOT. Nosauksu paris dzives piemerus
1.sasej kukuruzu lidz pasam mezam, ka cukas nak ta lauka ieksa. a kapecnevar atstat gar meza malu paris m neapseta, domaju ka postijumi butu krietni mazaki, jo ir reala iespeja kautko sargat.
2. cela mala iesej isu labibu, bet gravim otra puse pie meza lidz padusem, atkal .... ,ko tada var redzet.
un ta blauj neko nedara, bet ko tad var darit sadas situacijas(((((
Es te nedaudz nesapratu!!! Tad cik saprotu cienītais - mednieki Tev maksās a Tu nefiga nedarīsi, lai savus pārdesmit hektārus nosargātu? Tad jau šiem "lauksaimnieki" pat nevajag neko novākt - paņem iesēj/iestāda, kad izaug uzlej kādu labu "ingredientu" lai rukši klāt no malu malām un piķis par postījumiem rokā!
Pa lielam tā, ja var prasīt no vienas puses atbildību tad no otras puses arī var prasīt preventīvas darbības (kaut vai skrien ap lauku, velc žogu riņķī, gani suņus utt)!!! Un es tur neredzu nekādu absurdu!!!
Par to, ka medniekam ir jāmaksā par zaudējumiem, ko nodarīja nevienam nepiederošs lops?!?!
Nu nezinu, vai par to var lielīties un priecāties?????