Vai kāds ir definējis jēdzienu dārgi? Man dārgi ir tad ,kad naudas nav! Kad nauda ir, tad nekad nav dārgi. Un ir gluži vienalga vai runa iet par kažokiem ,medībām ,gleznām vai automašīnām.Jeb kurš hobijs vispirmāmkārtām ir emocijas. Vai tad emocijas ir naudā vērtējamas?Ja gribi tās izbaudīt ir jāmaksā tik ,cik viņas maksā.Iedomājieties tās emocijas, ka Jūsu bērns uzvar starptautiskā konkursā. Kāds prieks, kāds lepnums! To tak pat izstāstīt nevar. Bet vai kāds normāls sencis skaita cik naudas iztērējis ,lai tas sīkais līdz tam konkursam tiktu? Ar medībām ir tieši tā pat. Pirmais dunčelis ( dzinējam), pirmā bise, binoklis utt. Katrs šis pirkums ,būtībā, ir jaunu foršu emociju virkne. Nu man vismaz ir tā.
Ar saviem murgojumiem gribēju teikt ko citu. :)
Vai tiešām vajag tik daudz lai gūtu patīkamas emocijas no medībām? Man liekas ka nē! Lasot šeit daudzu "pieredzējušu" mednieku komentārus nonācu pie slēdziena-nazis vismaz par 200,zābaki 100,karabīne-1000,optika-karabīne x 1,5 ,u.t.t.. :)
Ja var atļauties nav problēmu,bet nevajag nostādīt to kā obligātu prasību.
Laikam bišku sacepies. :))
Tieši tā Edgar es ar pierkītu tam ka nav galvenais kas tev mugurā, tas ir par kādu naudas summu, galvenais ka ērti, silti un sausi. Tā pat ar tiem stobriem. Nav lielas starpības ar kādu cilvēks stobru medās vai par 180 lvl vai par 1000 lvl vērtīgu ieroci!!! Pats esmu redzējis tādas viskačkas kuriem vien eķipējums un apbērbs vismaz pāris tūkstošus izmaksājis, bet kā bija slikts mednieks tā un palika, bet cits fufaikā un ar parasto ižavku kā gāza tos lopiņus tā un gāž. Ja nauda ir un vari atļauties tas nav slikti, bet nevajag tagad darīt kā daudziem patīk ka re ja tev nav naža par 300 lvl tad tu nēesi riktīgais mednieks :( vis vairāk besī tādi kas nopērk tos dārgos nažus un izņemot gurķīti vai desiņu neko vairs negriež, tad kāda velna pēc tādu naudu mest vējā, lai pašikotos!!!! :(
Jā saprotams ka labs drēbes gabals maksā labu naudu, un tas ka ir gan komfortabli gan silti un sausi, bet tas nav galvenais, pats galvenais pats proces, dzīvnieka izsekošana, novērtēšana, nomedīšana vai pat nenomedīšana, jo no tā mums ir dzīves piedzīvojums un ir ko pastāstīt citiem, bet nevis lepoties re nopirku tādu tādu nazi, tādu tādu stobru par n-tiem taukšķiem.
Ja medības nav lēts prieks, kā jebkurš hobijs, bet tā vērts nedaudz saraut jostas lai varētu to piedzīvot un izjust :)
Es vienu lietu nesaprotu-kas ir labāk-fufaika,kurā tu sekojot zvēram esi slapš pēc 10 minūtēm,vai gorotex jaka,kas tavus sviedrus izlaiž caur membrānu,un tu esi sausumā un siltumā?
Medību ierocis,kuru katru reizi paņemot rokās vari jūsmot par graviermeistara darba stila tīrību vai ižene no 1956 gada ar daļēji nogājušu laku un teju pārrīvētu plecu siksniņu?
Optika,ar kuru skaidrā dienas laikā pat nav pārliecības izšaut("liekas,ka krustu drusku mētā"),vai "Truba"ar kuru vēl pusstundu pēc krēslas iestāšanās var SKAIDRI SAREDZĒT mērķi?
Šie cilvēki,kas izvēlas otro variantu ir tie viskačkas???
Es Edgar tavā vietā nokaunētos,ka Tu nespēj nopelnīt tik daudz,lai varētu savai meistarībai pievienot vēl labāko ekipējumu,Bet tos,kuri var -Tu vienkārši nozākā.
Nožēlojami...
Jāni! Nav vērts muti dzesēt. Tas ir kā zirņi pret sienu.
Ir viena mednieku kategorija, kas uzskata, jo vecāka Ižene, jo vecāka vectēva fufaika, tēva gumijnieki,
jo viņš ir tuvāk dabai un ir "veco" tradīciju glabātājs un piekopējs, īsts traperis.
Progress viņus neinteresē.
Tie pārējie, modernie mednieki, ar goreteksiem, nazi virs 5 Ls un plintēm virs 200 Ls ir vienkārši viskačkas.
Tiem "vecajiem, pareizajiem" fantāzija nekur tālu nesniedzas, klapē un loca, tjūningo to savu veco Toz vai Iž,
un ar dzīvi ir apmierināti.
Vismaz man no malas tas izskatās šādi:
Es Edgar tavā vietā nokaunētos,ka Tu nespēj nopelnīt tik daudz,lai varētu savai meistarībai pievienot vēl labāko ekipējumu,Bet tos,kuri var -Tu vienkārši nozākā.
Nožēlojami...
Jāni! Nožēlojama ir mūsu domāšana. Nēsu nevienu nozākājis,izlasi uzmanīgāk bez tagadējām emocijām. :)
bet summa maza nebūs...
Nebūs cauri ar medībām, bet būs jānodrošina skapī kažoku rinda par tādu pašu summu :)
Vai tiešām vajag tik daudz lai gūtu patīkamas emocijas no medībām? Man liekas ka nē! Lasot šeit daudzu "pieredzējušu" mednieku komentārus nonācu pie slēdziena-nazis vismaz par 200,zābaki 100,karabīne-1000,optika-karabīne x 1,5 ,u.t.t.. :)
Ja var atļauties nav problēmu,bet nevajag nostādīt to kā obligātu prasību.
Laikam bišku sacepies. :))
Jā saprotams ka labs drēbes gabals maksā labu naudu, un tas ka ir gan komfortabli gan silti un sausi, bet tas nav galvenais, pats galvenais pats proces, dzīvnieka izsekošana, novērtēšana, nomedīšana vai pat nenomedīšana, jo no tā mums ir dzīves piedzīvojums un ir ko pastāstīt citiem, bet nevis lepoties re nopirku tādu tādu nazi, tādu tādu stobru par n-tiem taukšķiem.
Ja medības nav lēts prieks, kā jebkurš hobijs, bet tā vērts nedaudz saraut jostas lai varētu to piedzīvot un izjust :)
Medību ierocis,kuru katru reizi paņemot rokās vari jūsmot par graviermeistara darba stila tīrību vai ižene no 1956 gada ar daļēji nogājušu laku un teju pārrīvētu plecu siksniņu?
Optika,ar kuru skaidrā dienas laikā pat nav pārliecības izšaut("liekas,ka krustu drusku mētā"),vai "Truba"ar kuru vēl pusstundu pēc krēslas iestāšanās var SKAIDRI SAREDZĒT mērķi?
Šie cilvēki,kas izvēlas otro variantu ir tie viskačkas???
Nožēlojami...
Ir viena mednieku kategorija, kas uzskata, jo vecāka Ižene, jo vecāka vectēva fufaika, tēva gumijnieki,
jo viņš ir tuvāk dabai un ir "veco" tradīciju glabātājs un piekopējs, īsts traperis.
Progress viņus neinteresē.
Tie pārējie, modernie mednieki, ar goreteksiem, nazi virs 5 Ls un plintēm virs 200 Ls ir vienkārši viskačkas.
Tiem "vecajiem, pareizajiem" fantāzija nekur tālu nesniedzas, klapē un loca, tjūningo to savu veco Toz vai Iž,
un ar dzīvi ir apmierināti.
Vismaz man no malas tas izskatās šādi:
Nožēlojami...
Jāni! Nožēlojama ir mūsu domāšana. Nēsu nevienu nozākājis,izlasi uzmanīgāk bez tagadējām emocijām. :)