Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - karabínes izvéle

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 62 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.03.2023. 20:59

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
20.12.2011. 15:07
... jā,jā,Egar. tie bodnieki točno apjukuši ka netirgo piemēram blāzerus,štrāserus,zauerus pa zastavas cenu.,:)a desa arī veikalā tā lētākā -vislābākā,ir taču tāpat vislābākajai ļoti līdzīga.,:) .attiecīgās zāles jau arī lētākas un dārgākas ārstē vienu vainu,bet katras cenas zālēm blakusiedarbību saraksts noteikti ir atšķirīgs.,:) patīk mums vai nē ,cena lietas sakārto pa plauktiņiem.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
20.12.2011. 16:08
Aivar!
Es tagad neko nesaku ka tieši to pašu bleizeru jāpārdot par zemāku cenu, bet tieši iet runa kad klients uzjautā tieši par kādu konkrētu ieroci ,bet pretī saņem īgnu atbildi, jo redziet klients jautāju nevis par to pašu bleizeru, bet par kaut kādu pašu lētāko galu. Man piemēram ļoti patīk tādi veikali, tagad neminēšu, kur ikvienu klientu sagaida kā dārgu viesi, izrāda no A līdz Z un nav starpības cik tev tieši tagad naudas maciņā, jo var būt tiešām klientu ieinteresēsi un tas paņems vismaz vidējo klasi, bet ja paveiksies var būt arī jau no riktīgā uzņēmuma.
Par to desu varu pastrīdēties, jo ir veidoti eksperimenti un rezultātā nebija lielas starpības cik ir gaļas lētajā galā un dārgajā. Ir protams arī uzņēmumi kas ievēro to un dārgākām desām ir variāk gaļas, bet tā viss ir vienāds.
Par tām zālēm. Ir vienkārši vairāku ražotāju zāles kur efekts ir vienāds, tikai cenas ir dažādas, jo redziet viens uzņēmums ir pasaules slavens un jāmaksā par nosaukumu, bet otrs ir kāds ukrainas ražotājs un cena attiecīgi lētāka. Tas pats labās zāles Mukaltīns, bērniem vienkārši labas zāles pret saaukstēšanos, bet tajā vietā piedāvā pilnīgi citas zāles un daudz dārgākas. Tas pats citramons kas ir ražots no dabīgām izejvielām, bet nē piedāvā kaut ko līdzīgu, tikai tīra ķīmija. Nesākšu uzskaitīt jau nopietnākas zāles. Protams ir arī sava veida izņēmumi, bet lielākoties ja pameklēt tad vienāda tipa un funkciju zāļu ir ļoti daudz, tikai nez kāpēc pie mums LV tiek pārdots pats dārgākāis un it kā pats labākais, tikai neviens garantiju nedot ka palīdzēs.
Martins
Martins
Pēdējo reizi manīts 2022-04-01 08:19
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: no 2009 gada
Aprīkojums: ATA arms, HOWA, TOZ
Medību trofejas: 4
20.12.2011. 19:08
Pilnigi piekriitu Edgaram, Cenas ir atshkjiriigas, markas ir atshkjiriigas, bet meerkjis ir viens, Un zinu tikai vienu, vechi shau ar leeto galu un vechi shauj ar daargo galu, bet krit gan vieniem un otriem, un puudelee, domaaju, gan vieni gan otri! Un esmu sapratis ir jaaizveertee prioritaates un tad jaapienjem gala leemums, par karabiini!
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
20.12.2011. 19:55
Dārgie kolēgas ir tāds jēdziens - pašpietiekamība. Un katram šī pašpietiekamība ir individuāla.Vienam pietiek ar "pižiku" vai CZ otram ar Blaseri ir par īsu.Vis šausmīgākais šajā "pašpietiekamībā" ir tas,ka uz medībām atbrauc čalis,kam rovers vienā līzingā, merkelis otrā, gorotex trešajā , apkure mājā atslēgta ,jo nav samaksāts ,bet uzvedās tā, itkā visa pasaule šim būtu parādā.
Tāpēc kā saka padomju kino grandi:" vipjem za to, čto bi naši želaņija savpadaļi s vazmožnosķjami!" (lai mūsu vēlmes saskan ar iespējām) Un tā tad arī būs tā īstā plinte.
Slēpts
21.12.2011. 06:37
Manā skatījumā vītni jaņem tādu ko var atļauties.Galvenais lai viņa ietu precīzi.Un ja ar viņu pašaudās ne tikai medībās bet arī pa mērķi tad var trāpīt labāk nekā ar dārgo galu.Kuru mednieks nopērk un ņem tikai medībās-nekas labs nevar sanākt.Visam pamatā ir treniņš.Tas ka nopirksi pa pāris tūkstošiem stobru nenozīmē ka nu visi kustoņi kritīs.Jo vairāk šaudīsies jo labāk zināsi savu stobru un arī rezultāti neizpaliks
Es vismaz tā domāju.
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2013-08-30 08:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: nu jau pāri pa 20 būs
Aprīkojums: Simson 16.kal.,Julias Pirre 16.kal. MC 2112 12.kal., TITAN 6 308 win.+ Meopta Meostar 3-12x56.
21.12.2011. 08:58
Martin! Karabīni izvēlies vienkārši-dodies uz veikalu, un skaties kura no tevis nosauktajām labāk krīt plecā un pašam patīk. Kad izvēlējos savu, arī pielaikoju vairākas- remingtons nekrita, brauning x-bolt bija galīgi neērts, hanel jau labāks,titāns bija visērtākais to arī nopirku.Medībām der jebkura no tevis nosauktajām karabīnēm, un zvēri kritīs ne sliktāk, kā no strasser, blaser vai merkel. Ar to negribu kritizēt nevienu no dārgajiem brendiem tie neabšaubāmi ir skaisti, precīzi un uzticami ieroči, taču katram savs pēc iespējām un vajadzībām.Atšķirība varbūt parādīsies šaujot pa papīru tālās distancēs, bet neviens jau neliedz krāt naudu un pēc gada vai diviem, kad precīzi zini ko vēlies nomainīt ieroci uz labāku.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
21.12.2011. 16:57
Ui kāda kompete,
ja es meklētu kloķējamo, un ja vēl ar rievoto stobru, kas dabonams pasūtot ......
"BLASER R93 Professional Success"
Uldis
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2023-03-27 11:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Brakani
Atrašanās vieta: Auces novads
Medību stāžs: 7 dzinējs, 10 mednieks
Aprīkojums: Beļģis, Vācietis
Suņi: Poga
Medību trofejas: 1
21.12.2011. 20:07
Nezinu vai palīdzēs, bet vēlviens viedoklis:
Pavasarī sāku domāt, ka ir vajadzīga arī karabīne. Ilgi štukoju un prātoju kas būtu labāks. Par cik esmu students un pats nepelnu tik daudz lai darītu kā gribu, nevis kā varu, tad izvēle sarūk jau līdz budžetklasei. Vispievilcīgākais likās sevidž- viss jau nokomplektēts ar pagaidu optiku un pat futlārītis. Kalibrs 30-06 vai 308. praktiski starpības nekādas, jo krīt ar abiem un munīcijas izvēle pietiekami plaša, lai piemeklētu to īsto un vienīgo " trāpīgo" lodi.
Karabīne man būs vajadzīga kviešu sezonai un uz rugājiem cūkas ganīt. Ziemās tiek medīts barotavās, kur ir vajadzīgs viens šāviens, un tad jānoskatās kā ruksis izdziest, vai arī jābrauc pēc suņa un jāliek uz asinspēdas.
Viss likās labi, cena, kvalitāte, tikai viens liels BET. Cītīgi mediju arī kažokzvērus un ja ar šiem kalibriem iešauj lapsai vai jenotam, tad ādu nav vērts vilkt. Ziemā ja barotavā iznāk kažokzvēri tad vai nu jālaiž garām, vai jāsēž ar 2 ieročiem.
Rezultātā atradu jauku sludinājumu kurā piedāvā IZ-94, (augšā 12. apakšā 30-06.) Sazvanoties un izpļāpājoties nonācu tik tālu, ka jābrauc pašaut bija. Lodes skaisti grupējās un stobri arī saregulēti ideāli, ko gan vairāk laimeij vajag? Tā nu īpašnieks izrādijās īpaši laipns un ieroci pietaupija man, neskatoties uz to ka līdz 21 gadam man vēl pusgads bija jāgaida. Tagad esmu nokārtojis eksāmenu sakrājis naudiņu un gaidu jauku dzimšanas dienas dāvanu.
Daudzi teiks, ka atkal krievi un skopais maksā divreiz, bet tālāk pa 150m domāju ka nav vajadzības šaut. Un dzinējmedībās esmu stacionārs dzinējs, vai arī stāvu tur, kur pilnīgi pietiek ar gludajiem stobriem. Vēl ir tāda lieta, ja tagad nopirktu kādu ieroci, kuram cenu sastāda arī tā nosaukums, tad ar ko vairs es sevi varētu iepriecināt vecumdienās?
Ceru, ka galvu nesaputroju, un vienā brīdī tu sapratīsi, kuru plinti jāpērk. Ja neesi vēl sapratis, tad tā tev nav vajadzīga.
Martins
Martins
Pēdējo reizi manīts 2022-04-01 08:19
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: no 2009 gada
Aprīkojums: ATA arms, HOWA, TOZ
Medību trofejas: 4
21.12.2011. 20:22
Jaa Maarci, neesmu veel sapratis, bet ciitiigi to daru, bet bez rezultaatiem! Man jau ar vienaa briidii bija shtuks par kombineeto, bet atkal maac shaubas par to vienu gludo stobru, kaa buus dzineejmediibaas, jo dzineejmediibaas mees ar viitni praktiski neejam. Es jau te daudz forumaa saklausijos cik slikti ir krievu ierochi, taa ka galva kuup! Nu ir veel daudzi 'BET' kuri man jaapsver un jaaizdomaa!
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2024-05-02 07:59
Atrašanās vieta: Grobiņa
Medību stāžs: Kopš 2009
21.12.2011. 20:31
Var jau protams runāt par plato galu, bet vai vajag?
Protams, ja tiek ieņemts atbilstošs slānis sabiedrībā, tad tā ir nepieciešamība. Ja sanāk iegūt, tad vienalga pašapziņa aug.
Medībām ideāls ir tas pats ČZ 550. Lietoju un nesūdzos, kalibrs 308Win. Ieroci tika pirkts jauns pirms ~ 5 gadiem.
Manuprāt Tavs viedoklis par lietotu ir pārlieku uzskrūvēts. Tad pastāsti kā Tev gāja ar to gludstobru, kas ir pilnīgs brāķis.
Jebkurš privātais mednieks Tev noteikti atļaus izprovēt savu ieroci pirms iegādes, pastāstīs kāda ražotāja un tipa munīciju lieto. Pārbaudot ieroci šautuvē redzēsi kādu izkliedi dod ierocis, protams, ja pats nenoraustīsi.
VArbūt pamēģini ielikt sludinājumu ar savu budžetu, lai Tev piedāvā - domāju izvēle būs liela.