Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - pneimatika

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.01.2019. 19:16

Slēpts
26.05.2018. 23:24
Un vēl jautājums! Vot, nopirkšu 16 džoulu šauteni ar atsperi, LV deforsētu uz tiem pašiem 7.5. Vai tiešām ir iespējams pēc tam to pacelt uz ~ 11.5 džouliem? Un - ja tas ir iespējams - vai katrai šautenei to var izdarīt, vai tas tomēr ir atkarīgs no konkrētā modeļa?
Sorry par daudzajiem jautājumiem, esmu vēl zaļš šajā sfērā.
Paldies, ja kādam būs, ko uz šo atbildēt!
Slēpts
26.05.2018. 17:04
Paldies, Jāni, par padomu.
Jā, tagad jau esmu atmetis domu par multi shot un arī par CO2.
Izlēmos par labu atsperenei vai gāzes atsperenei. Galvenais, max iespējamā jauda un laba precizitāte.
A kā sanāk - LV veikalos visi ir samazinājuši jaudas šautenēm, tiešām?
Es kā reiz jau biju ņepoņatkā - vienai un tai pašai šautenei vienā veikalā raksta 7.5 J, citā - 11.5 J. Katrs veicis deforsē, cik grib, pēc saviem ieskatiem?
Baigi gribējās atrast gaiseni, kas būtu max tuvāk tiem 12 J. Sanāk, ka varu Latvijā mierīgi pirkt pēc papīriem jaudīgāku un tā būs nodzīta zem 12 J? Tā ir tāda vispārpieņemta prakse? A kā tad pērk tie, kam ir ieroča atļauja?
Patreiz jau metu aci uz Cometa, Norica vai arī pat Weihrauch.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-06-20 08:47
Lietotāja statuss: Lietotājs
26.05.2018. 15:43
Valters Bers
To Baikal parodiju vairs rokaa negribu tureet.
Jebatorijs ar paarlaadi un taa saucamo "aptveri", laimīgs nebuusi ar to „multi shot”.
Kad to plastmasas „aptveri” pirku rezervei, tad pārdevējs smaidot jautāja „pazaudēji jau ? „.
Ja upgreidosies (jaudas zinjaa), tad hvz vai tas "uzvelkamais" pirmais neizgjeerbsies (laikam bija izlociits blekja gabals). Un vispaar tam baikalam drusku pa daudz viss „samudriits”.
Sameklee kam ir, pashaudies, un sapratiisi.
Treninjam vaig ko smagaaku par to plastmasas briinumu.
Hatsaniem ar apaksheejo uzvilkshanu (un jaalaade pa vienai skrotij), man nepatika "fikseetais" stobrs, jeb risinaajums "stobrs stobraa". Kaada tur vairs precizitāte (papeeti Hatsan 100 stobra uzbuuvi/risinaajumu).
Noskati netaa kaadu pneimatiku virs 12J, ja taadu nopirksi LV veikalaa, nebaidies, buus deforseeta zem 12J. Peec tam nebuus jaabaidaas ielikt liidz 12J gaazes ami/atsperi. Vismaz buus ceriiba, ka neizjuks deelj jaudas.
PS., ar 12J pneimatiku pietiek lai 25 metros shautu preciizi. Bezvējā svariigaaks buus stobrs, šāviena speeka nemainība (CO2 un PCP kontekstaa), nevis jauda.
Slēpts
24.05.2018. 12:05
Apniks balonus pirkt. Padārgi sanāk, salīdzinot ar atsperes variantu.
Slēpts
24.05.2018. 11:20
Ginta, kāpēc CO2 ar vairākām lodītēm - nē? Kas bija slikti? Es arī kaut kā uz Hatsaniem neskatos, tāds subjektīvs viedoklis.
Slēpts
24.05.2018. 10:54
Kā izbijis CO2 ar vairākām lodītēm īpašnieks teikšu - nevajag. No atsperotajām gaisenēm Huberta tirgotie Norica kautkā izsktās pārliecinošāk, par Gards turku Hatsaniem. Par precīzu šaušanu bez optikas vari ļoti necerēt, nu protams - cik tiek uzskatīts par precīzu? Ar līdzīgu krievu pagali esmu bērnībā šaudījies, nekāds labais iespaids nepalika. Kad dabūju rokās normālu vācu izstrādājumu, to rupji nostrādāto krievu verķi negribējās redzēt.
Slēpts
24.05.2018. 10:23
Sveiki!
Plānoju iegādāties pneimatisko šauteni treniņiem, šaušanai pa mērķi ap 25 metru attālumā, uzlikt varbūt kādu optiku. Ieroču atļaujas pagaidām nav.
Varbūt kāds var ieteikt šauteni manām vajadzībām? Gan jau kāds ir trennējies ar gaisenēm, pirms pārgāja uz kārtīgiem šaujamajiem...
Vajadzības:
1. Iespēja salādēt vairākas lodes (multi shot)
2. Ērti pārlādējama atspere (nepatīk pārlaužamās) vai CO2 kā alternatīva
3. Vēlams maksimāli tuvāk 12 džouliem, lai var mācīties šaut tālākās distancēs
Spēja aizšaut līdz vismaz 25m mērķim bezvējā (tas vispār ir reāli ar 12 džoulu šauteni)?
4. Vēlams ne PCP, jo kā iesācējs neesmu pārliecināts, vai esmu gatavs čakarēties ar uzpildēm utt.
5. Daudz maz kvalitatīva
6. Nav plānots šaut caurumus spaiņos utt. Galvenais - precīzi trāpīt mērķī.
7. Cenu limits - saprātīgs, bez izvērtēšu visas idejas
Vispār manas prasības ir kaut cik reālas priekš gaisenes?
Iekrita acīs šī: Iž Baikal МР-61:
https://www.ss.com/msg/lv/ente... ... ejddc.html
Bet tai ir tikai 7.5 džouli. Toties izskatās riktīgi forša pārlādēšanas iespēja un ir arī daudzas lodītes...
Radās ideja, varbūt šo pašu Ižu var apgreidot no 7.5 uz 12 džouliem?
Paldies, ceru uz ieteikumiem.
P.S. Esmu gatavs nopirkt arī lietotu, ja kādam ir ko piedāvāt un atbilst manām izvirzītajām prasībām.
Slēpts
20.01.2017. 18:48
Varot pasūtīt internātā un nekur nebūs jābrauc. Pats gan to neesmu darījis.
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2025-02-19 14:24
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga, Bīriņi, Vecumnieki
Medību stāžs: no 1998 gada
Aprīkojums: Remington 700 TH DM (30-06)
Suņi: Latvijas dzinējsuns, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 8
17.01.2017. 17:20
A kure bode tirgo vācu gaisenes? Vai jābrauc pašam uz fāterlandi pakaļ?
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
13.01.2017. 09:49
Ar valejo pat meginaja. Skruvspiles spiest, visadi...lodes lidoja reali izvarotas no stobra. Ja pats neredzetu, teiktu, ka pilsetas legendas. Bet ta, pat nezinu ko domat. Jo isteniba tas pats kaut kada mera var notikt ari vitnu saujamierocos, ar forsetiem ladiniem.