Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Zemnieku Saeima "pilda" džentelmeņu vienošanos!!!! Un kā lai ar tādiem mēģina v

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 55 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.08.2012. 10:59

Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
11.06.2012. 14:18
Ko tik cilvēks neizdomā :) Nomedīs kādu suķi kas saēdies tās granulas, veči uzceps un ieēdīs akniņas un sāks viens otram dot pa purnu :)))))
Jānim. Vienalga nesaprotu un nestādos priekšā , ka manā medību iecirknī maliķi varētu būvēt trepes un barot cūkas. Sava teritorija ir jākontrolē . Biežāk pašiem jāmedī , vai vietējie maliķi jāņem kolektīvā .
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-08-04 20:33
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķiles un Ādažu/Sējas novadi
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
11.06.2012. 15:41
situācija nav tik vienkārša, jo nebaro jau intensīvi un vietu atklāt arī nav vienkārši, jo tas ir kā anklāvs mūsu iecirknim pa vidu uz kuru nav medību tiesību līgumi apmēram 60 ha.(tāpēc arī līgumus neslēdz, un mums arī nav tiesību sevišķi tur lodāt, kautgan to daru tikai bez plintes)
iet ar kājām, un tagad pa zāli ir nereāli kautko uzraut.
bet gan jau, būs jau laikam kas nelāgs jāizštuko. jo ir bišķi pieriebies, ka gāž nost kanceles un sper dzīvnieku sāli...
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-03-13 19:05
11.06.2012. 17:35
Edgar,ja Jūs labi saprotat,ka tā nav ne Jūsu cūka,ne Jūsu druva,nomierinieties un nemāciet citus kā jādzīvo un jāstrādā.
Slēpts
11.06.2012. 22:50
Izlasot sanāk, ka liela daļa zemnieku nemaz nav ieinteresēti vispār lietot šos repelentus un trokšņotāju,jo tas tak kaut ko maksā, ta ari vēl pats lietošanas process laiku aizņem.Vieglāk jau ir di...st uz medniekiem un likt šiem sargāt viņu biznesu,tā teikt bezmaksas apsardzes kompānija ,jo medniekam tak laiks un degviela "neko nemaksā".
Dotā brīdī sanāk tā - vai lietus līst vai saule spīd ,vai sniegs,sals, vai zvērīgu knišļu bari zemnieki brēc pēc kompensācijām no valsts ,jo re, tie tak ir "ārkārtas" laika apstākļi. Nu ir parādījušies plānā vēl jauni slaucamie - mednieki.
Cienītie lauksaimnieki sadarbībai jābūt izdevīgai abām pusēm.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
12.06.2012. 08:49
Jāni Karkliņ!
Ne Jums mani mācīt kā medīt un kā ko izteikt!!!!
Jo saprotams neviens nevēlas ciests zaudējumus, bet nonākt līdz tādai galējai situācijai ka vieni ir tik gudri ka vēlas otrus padarīt par pinīģiem muļkiem. Tas ir slaucamās govis!!! Nekā nebija, jo zemniekam ir ne tikai jāiegūst maksimālā peļņa un arī maksimāli samazināt postījumu izdevumus, bet arī jāiegulga kaut cik to pašu lauku, sējumu aizsardzībai, vismaz tos apdrošinot, savādāk ir tā ka no iegūtās ražas vēlas makismālo peļņu, no Lauku atbalsta dienesta, pēc maksimuma lai maksātu subsīdijas un vēl pēdejais ja ir kādi postījumi tad lai slaucamās govis mednieki apmamsā šos te izdevumus, bet pasaki lūdzu kas man un citiem apmaksās iztērēto degvielu, iztērēto laiku. Jūs savus izdevumus skaitāt līdz pat santīmam, tad kāpēc mums tos neskaitīt ja jau sākāk tā runāt!!!!
Jo reidzies liela daļa zemnieku sāks žira besitsja, vis maz un maz tās naudas. Agrāk nemaksāja jums ne subsīdijas, ne degviela bija lētāka, tikai peļņa tika gūta no pārdotiem graudiem, tagad jums apmaksā to un to maksā subsīdijas, ir atlaides dažādas lauksaimniekiem, bet jums viss slikti. Nekad, nu nekad nebūs tā ka nebūs nekādu postījumu, atšauj kaut vai visus rukšus un visu dzīvo kas tusē uz lauka, vienalga atnāks no kaimiņu kolektīva un atkal sāksies vecā epopeja.
Pats esmu bijis zemnieks, zinu kā un ko darās, bet nu šitā jau ir kā saka lielā naglastjs. Saprotams ir daudzviet vainīgi kolektīvi sakarā ar lielo cūku savairošanu, bet nonākt līdz tam ka zemniekam redziet ja rodas kaut vai lats zaudējums tad jāsedz to jebkurā gadījumā un nav svarīgi kas tos sedz. Bet kas segs tos pašus izdevumus medniekiem????? Piemēram es visēji gadā paskaitīju ka izdevumi uz medībām sanāk kaut kur vismaz 300 lvl, neskaitot vasars sezonu kur notiek ļoti intensīva braukāšana uz lauku apsargāšanu, un ja nebūtu man tas hobijs, tad liktu uz to lielu un resnu, par 300 lašiem nopirktu katru dienu pa pus kilo svaigas gaļas un varētu mierīgi dzīvot uz nebēdu. Bet redziet atrodas tādi kas uzskata ir gandrīz vai Dievi un tagad komandēs visu ko var un ko nevar :(
No sākuma izdariet vismaz kaut ko savu sējumu un lauku aizsardzībai, tad un parunāsim, nevis savu bēdu sāgā vainojas tikai medniekus. Kā jau rakstīju tad vismaz apdrošini savus laukus un sējumus, iztērē lietas labā ar kādu naudas summu, bet nevis neko lieku netērējot vēlaties maksimālo peļnu. Slima suņa murgi :(
Cepuri nost tiem zemniekiem kas tiešām pieliek ne mazum pūles lai nosargātu savus laukus, kas laicīgi ziņo par postījumiem, kas pats palīdz samazināt postījumus ar medniekiem un ir lojāls pret tiem, un tādam nav žēl ne gaļas gabalu iedot ne palīdzēt arī lauku darbos, nu bet tādi varianti gan jau drusku par traku!!!!
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
12.06.2012. 10:36
:) Tikai mieru mieru te tachu forums, katrs vēlas izteikties, cik viņš nu varens būtu! Laikam jau arī es pie tiem pievienošos, kuri atbalsta Edgara domu, un atkārtošos, mans uzskats, ka ne jau likuma panta maiņa un citi varonīgie panti, šo situāciju atrisinās.
Reāli katra kolektīva, katra zemnieka vai viņš ir mednieks vai nav, vai ir lielsaimnieks vai kas cits, vienkārši jābūt savstarpējai sapratnei un diskusijai, vienam otrs jāuzklausa un jārod optimālais variants uz vietas, tad arī būs iespējams kaut ko atrisināt un pilnveidot. Tad arī veidosies savstarpējā cieņa, cita variantā būs tikai viennozīmīga apvainojumu mētāšana, ņerkstēšana bet risinājums jau no tā nerodas.
Man rodas cits jautājums, reāli, kur kādās vietās (apdzīvotās, vai mednieku kopas) kur tad pastāv šo dzīvnieku pārpilnība, kuri ir tie, kas neizpilda savus limitus, savukārt dzīvnieku kā biezs???? Visi runā tā caur puķītēm, tā esot tā darot, bet davai faktus, studijā! Jeb es esmu vecmodīgs un kaut ko tā nesaprotu?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2018-09-18 15:19
12.06.2012. 13:46
Sveicināti! Ilgi lasīju un secinu, ka sliecos uz Edgara pusi. Reāls gadījums no pagājušās vasaras. Kolektīva vadītājs saņēma inf.no vienas lauku tantes, ka mežacūkas esot norakuši 15simtdaļas (no 30) kartupeļu, uzrakta viena pļava un puse kviešu tīruma. Nu to sadzirdot vilna sacēlās stāvus no šausmām ko nabaga tantiņai nācies piedzīvot. Apskatot notikuma vietu tika konstatēts: kartupeļu laukā ferdinands sabojājis platību 2x3m, ejot pāri pļaviņai 4vietās iedūris snuķi un no kviešu 1ha bojā gājušas vārpas 5x6m platībā. Saimniecība atrodas lielceļa malā. Par kaut kādiem postījumu novēršanas pasākumiem no večiņas puses neiet pat runa. Nekas nav darīts. Mednieki vainīgi! Lielākajā daļā forumā aprakstīto gadījumu zemnieks neko nav darījis pats. Vismaz mūsu kolektīvam līgumā ir pat speciāls punkts, ka visupirms viņš pats dara visu iespējamo postījumu novēršanai un tikai tad mednieks. Protams, kur kolektīviem pie barotavām sastopami bari ar forumā minētajiem cipariem, tad tur nav kaut kas kārtībā ar piebarošanu no pašu mednieku puses. Mūsu kolektīva platībās daudzi jau paši zvana, ka ir manījuši rukšus tad un tad un kurā virzienā aizgājuši. Un nekad ar piebarošanu nav bijis problēmu, jo vienkārši pie barotavām nešaujam, un mums tas ir nerakstīts likums. Uz gaidi uz laukiem, ar pieiešanu. Un lai cik dīvaini nebūtu - rukši krīt... :)
Sentis
Sentis
Pēdējo reizi manīts 2018-09-11 12:26
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 12 gadi
Aprīkojums: Blaser R93 St., Bettinsoli Nexus
Suņi: Sibīrijas haskijs; taksis
Medību trofejas: 23
12.06.2012. 14:41
Mums ir līgumi ar daudziem lielsaimniekiem, kas audzē gan graudus, gan karupeļus. Šos laukus uzrok cūkas un mežmalās bebri sarok alas un pat mēdz appludināt, bet nav nekādu problēmu- pirmais cilvēks, kas ierauga, padod ziņu citiem, viss tiek novērsts. Cūkas pieskatītas (un neitralizētas) un bebru dambi nojaukti (protams ar zemnieka tehniku palīdzību). Gaļas gabals tiek iedots arī zemniekam un visi dzīvo laimīgi(pagaidām)!
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
12.06.2012. 18:45
Edgar Kec un citi, kas "gudri" stāsta, ka sējumus vajag apdrošināt. :)))) Neviena apdrošināšanas kompānija sējumus neapdrošina pret meža dzīvnieku postījumiem. Viena vienīga demagoģija!!!
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
12.06.2012. 18:55
Kā tur īsti ir no juridiskās puses par to svešas mantas bojāšanu un kas nes atbildību? Vai mednieks nes atbildību par meža lopiņu nodarīto postījumu , ja tie lopi viņam nepieder. Ja līgumā es ierakstu ka es muļķis nesu atbildību ,tad protams to arī nesīsi ,bet ja tādu tekstu es nerakstu???? Nu kāds jurists par paskaidrot ???????