Ja mednieki taisa tādu pašu farsu atbildē tad vajadzētu ielikt ka viņi līdz augustam nedrīgst zāli pļaut ar tehniku dēļ maziem zaķēniem un stirnu kazlēnu drošības.Lai iet un pļauj ar izskapti.
Es esmu gan mednieks ,gan lauksaimnieks.Mans novērojums jau daudzus gadus ir tāds,ka šī jezga ir sākusies mūsu mednieku dēļ.Veči tik tiešām laukus pēdejos gadus posta vien vairāk un postīs ,un tas viss ir tāpēc ka katram mežā ir sava barotava ,kur cauru gadu tiek šauts uz nebēdu.Jālikvidē ir šaušana pie barotavām,lai zvēriem nav visu laiku stress meža.Zvērus vajag barotmežā ,nevis baidīt prom no meža.Vot šādu punktu es iekļautu zemnieku prasībās-aizliegt šaušanu pie barotavām
Ja reizi mēnesī atskan vientuļš šāviens pie iebarota torņa, kāds tur var būt liels stress!! Un ko teikt, ja dzinējmedībās cauru dienu aurodami ar suņiem trenkā zvērus pa mežu? tur tad nekāda stresa nav?
Slēpts
02.06.2012. 10:00
Raivis Liepa
Tas ka tiek šauts pie barotavām nekas traks nav-vari apskatīties un izņemt vājāko nevis šaut pirmo kas pabāž purnu no mežmalas.
Un vispār ja nemāki vai negribi rakstīt pa tēmu-tad neraksti.Savādāk jau atkal sākam liet čugunu kārtējo reizi.
Neredzu satraukumam pamatu. Mednieki (pilsētnieki) , kustiniet vairāk savas pakaļas un tad šādi memuāri neparādīsies. Vienreiz mēnesī, kā te dažs raksta ir stipri par maz medīts. Nesēdiet kā /suns uz siena kaudzes/.
Guntar Poli
Gribētu redzēt ,kā Tu ,vienmēr pie barotavas izņem vājākos ? Ja tev atnāktu pie barotavas 200 kg kuilis,vai tad tu viņu laistu projām,viņš tak nav vājākais??? Vinkārši vairs 50% mednieku nemāk medīt.Protams kviešu lauku nosargāt ir grūtāk nekā ielikt mežā sili.Kāds medību prieks ir šaut pie barotavas ,kur zvēram nav izredžu tevi apčakarēt,tās vairs nav medības,tā ir gaļas sagāde,bet ja kas gaļu var sagādāt arī Rimčikā.Nēsi gaļas tārps ,esi mednieks
Pilnīgi piekrītu Laimonim. Mums arī ir tādi kas nereizi neaiziet uz gaidi,un dzinējmedībās piedalās līdz alnis nokrīt.Cūka itkā viņam arī pienākas jo viņš taču ir maksājis tāpat kā visi citi un tad marinē to licensi līdz pēdējai dienai. Es domāju tādu ir ~40%.
Nejauksim *gaļinieku- visušāvēju* ar mednieku! Tikai pie barotavas var veikt kaut cik jēdzīgu selekciju, un, protams, ja lemts, par darbu tikt aplaimotam ar trofeju! Arī kviešu lauks ir barotava, tikai izmēri citi, un cūkas nāks arī tur tā kā tā. Ideālisti var lauka malā katru vakaru drusku pašaut gaisā, lauks būs nosargāts, pie tam izcili ētiski!
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
02.06.2012. 14:12
Pilnīgi piekrītu kolēģiem par to ka daļa vainas arī ir mednieku kolektīviem kuri neizpilda VMD izsniegtos limitus ( skatīt šeit- http://www.vmd.gov.lv/index.ph...)ja limiti tiktu izpildīti pilnībā arī situācija ar postījumiem uzlabotos, bet protams iespējams samazinātos medījumu skaits nākotnē. pašam kolektīvā (kurā esmu viens no aktīvākajiem)arī skaitās 25 mednieki, bet reāli uz gaides medībām dodas un sekmīgi tajās darbojas labi ja desmit cilvēku, pārējie nāk pārsvarā tikai uz dzinējiem, vai arī vasarā neko nenomedī. bet cūku limitu izpildam jo atļauju nav tik daudz lai to nevarētu izdarīt.
kaut vai interesei varat saskaitīt visas limitēto zvēru atļaujas un sadalīt uz aktīvo mednieku 22 tūkstošiem, varu derēt ka gada griezumā katram medniekam sanāk kādi 5-6 limitētie....bet praksē???
neaktivitātes viena no problēmām ir arī mednieku saimes novecošana, kā tas ir visā Latvijas sabiedrībā.
Tas ka tiek šauts pie barotavām nekas traks nav-vari apskatīties un izņemt vājāko nevis šaut pirmo kas pabāž purnu no mežmalas.
Un vispār ja nemāki vai negribi rakstīt pa tēmu-tad neraksti.Savādāk jau atkal sākam liet čugunu kārtējo reizi.
Gribētu redzēt ,kā Tu ,vienmēr pie barotavas izņem vājākos ? Ja tev atnāktu pie barotavas 200 kg kuilis,vai tad tu viņu laistu projām,viņš tak nav vājākais??? Vinkārši vairs 50% mednieku nemāk medīt.Protams kviešu lauku nosargāt ir grūtāk nekā ielikt mežā sili.Kāds medību prieks ir šaut pie barotavas ,kur zvēram nav izredžu tevi apčakarēt,tās vairs nav medības,tā ir gaļas sagāde,bet ja kas gaļu var sagādāt arī Rimčikā.Nēsi gaļas tārps ,esi mednieks
kaut vai interesei varat saskaitīt visas limitēto zvēru atļaujas un sadalīt uz aktīvo mednieku 22 tūkstošiem, varu derēt ka gada griezumā katram medniekam sanāk kādi 5-6 limitētie....bet praksē???
neaktivitātes viena no problēmām ir arī mednieku saimes novecošana, kā tas ir visā Latvijas sabiedrībā.