Horizontālajā kastē manuprāt var ielikt lielākus gabalus. Vidēja izmēra kastē, var sakraut vairākus nesadalītus bebrus. Vertikālajā parasti ir plaukti/kastes, kas ierobežo glabājamo gabalu izmērus.
Man ir 400litri, 200 litri veikala ar stiklu un protams mājās vertikālā.Kaut kad pirms dažiem gadiem biju nopircis 400 litri lietotu, kura protams pēc 2-3 mēnešiem noklājās. Nopirku jaunu un arī toreiz Edgaram arī ieteicu labāk pirkt jaunu. Jauna pa gadu notin tik cik veca pa mēnesi.200-litrīgā man stāv noliktavā kā "starposms" starp medībām, kad sieva nav laukos un mājām. Ne pa velti sievietēm ir mazāks kāju izmērs kā vīriešiem-lai varētu tuvāk stāvēt pie plīts. Un tas nav domāts no sliktās puses.
Mājās atrodas gan vertikālā, gad guļošā. Katrai ir savi plusi- vertikālajā ir kastītes, kur visu var smuki salikt un pēc uzraksitiem izņemt, ļoti pārskatāmi.Guļošajā protams izņemot sietiņus var iekrāmēt kaut veselu cūci vienā gabalā, bet nepatīk, ka aizsalst augšējais stikla vāks. Brīžam jāņem palīgā "smagie instumenti" lai tiktu pēc kārotā.
Elektrības patēriņš protams mazāks būs A+++ klasei, bet rūpnīca to uzrāda ideālajā variantā- pie tukša skapja, nevirinot un turot to ideālajos āra apstākļos. Ieliekot saldēt produkciju, virinot durvis, turot siltumā (aukstumā) sanāks enerģijas patēriņš stipri lielāks:)
Viens pluss ko es saskatu vertikālajā tas ir ka saldētava aizņem maz vietas uz grīdas un blakus var salikt vel pāris tadus pašus. Toties horizontālajai ir pluss tas ka tādā pašā tilpumā ielien daudz vairāk. Mazāk tiek aukstuma zudums. Vieglāk visu salikt un izņemt ārā, un viņas ir vienkārsi lielākas. Parādiet man saldētavu 500 litrīgo vertikālā stāvoklī. Pagaidam nēesmu redzējis tik lielu. Protams ka labāk ņemt jaunu, jo meklējot 500 litrīgo saldētavu vel kad bija mūsu skaitsā valūta Latiņi, tad par tik lielu saldētavu prasīja 180 LVL . un garantija tikai 3 mēneši. Lāk es pieliku 50 LVL un samakaksāju 327 EUR un man ir pilnīgi jauna un ar 2 gadu garantijas saldētava, pie tam tāds izmērs kāds man ir vajadzīgs un lai ielīstu kambarī. Vakar pieslēdzu jauno saldētavu. Paksatījāmies tur ne tikai vienu tur i divus rukšus videja izmēra var nesadalītu iebāzt :)
Slēpts
25.07.2014. 09:35
Edgar.
tur ne tikai vienu tur i divus rukšus videja izmēra var nesadalītu iebāzt :)
Tikai šito nedari!
Nevajag saldēt veselu , ne 'pakaļējo cisku , ne proiekšpleci.
Draugam nebija laika- vienreiz sameta saldētavā lielos gabalos, un tad kad vajadzēja vest uz konserviem- pa veselu diennakti nekas neatkusa. Lēja karstu ūdeni virsū utt.- vienkārša valodā sakot nočakarējās pa pilnu progrmmu, tagad viņam vienmēr pietiek laika sadalīt pieņemamās porcijās.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
25.07.2014. 09:41
Ja kas tad ĀCM Profilakses pasākumu ietvaros tiks apmaksātas- iepirktas dzesētavas kas nodrošina medījumu vertikālu iekāršanu!!! Ņemiet to vērā veicot pārrunas ar pašvaldībām!
Ivar!
Diemžel sakarā ar ĀCM mums pēc iespējas veselākai cūkai ir jābūt, jo ja nedot Dievs atklāsies ka cūkis ir slims ar to zarazu, vius vēlam veselu ir jāatdot PVD. Tāda kā gaļas izmērcešana, attalīsana no kauliem un citas darbības ir stingri aizliegtas kamēr nebūs analīzes no labarotorijas. Kad viss kārībā, tas ņem āra, atsaldē, atkaulo un tad daries ko velies. Savādāk pirms tam aizliegtas jegkādas darbības ar ķermeni līdz neūs gatavas analīzes. Kā citi saka velams vispār lai cūkis būtu vesels un kad viss ir OK tad tikai sadalīt to!
Elektrības patēriņš protams mazāks būs A+++ klasei, bet rūpnīca to uzrāda ideālajā variantā- pie tukša skapja, nevirinot un turot to ideālajos āra apstākļos. Ieliekot saldēt produkciju, virinot durvis, turot siltumā (aukstumā) sanāks enerģijas patēriņš stipri lielāks:)
Tikai šito nedari!
Nevajag saldēt veselu , ne 'pakaļējo cisku , ne proiekšpleci.
Draugam nebija laika- vienreiz sameta saldētavā lielos gabalos, un tad kad vajadzēja vest uz konserviem- pa veselu diennakti nekas neatkusa. Lēja karstu ūdeni virsū utt.- vienkārša valodā sakot nočakarējās pa pilnu progrmmu, tagad viņam vienmēr pietiek laika sadalīt pieņemamās porcijās.
Diemžel sakarā ar ĀCM mums pēc iespējas veselākai cūkai ir jābūt, jo ja nedot Dievs atklāsies ka cūkis ir slims ar to zarazu, vius vēlam veselu ir jāatdot PVD. Tāda kā gaļas izmērcešana, attalīsana no kauliem un citas darbības ir stingri aizliegtas kamēr nebūs analīzes no labarotorijas. Kad viss kārībā, tas ņem āra, atsaldē, atkaulo un tad daries ko velies. Savādāk pirms tam aizliegtas jegkādas darbības ar ķermeni līdz neūs gatavas analīzes. Kā citi saka velams vispār lai cūkis būtu vesels un kad viss ir OK tad tikai sadalīt to!