Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cūkas kartupeļos

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 35 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.08.2012. 15:39
Ar medībām saistītās tēmasForuma jautājumi

Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-02-12 15:16
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
05.07.2012. 19:00
"Rodas pretjautājums, kur problēma kontaktēties ar šo kolektīvu, pievienoties vai sarunāt normāli, kas un kā un man jau škiet, ka nonāktu pie sakarīga risinājuma. Un mazāk spiest uz frāzi:".... mans, mans, es te saimnieks, es te boss." tad nekas labs nekad nesanāk, bet ja ir diskusija būs arī risinājums.
p.s. arī tuvākais kolektīvs nu redz nevar noslaktēt to cūku, vienkārši nedrīkts, tikai tā starpība, ka kolektīvam ir citi lauki uz kuriem realizēt savas licences, bet Tev, visu cieņu, nav ne licences un + problēma, ka tas lops, ko pie kolektīva teritorijas baida, šauj un dzenā, pie Tevi var ēst nezinot pulvera smaku, un ja neesi atļāvis medīt citiem ar postījumu pietiekšanu arī tā pašvaki būs.. Te jau ir tagad tā mūsu sabiedrības sāpe, gribās bet nevar, likuma pants žņaudz!!!"
Stresam neredzu pamatu. Nav saprotams, kālab kāds no malas tagad iedomājas mani sēžam uz siena kaudzes citiem to baudīt neļaujot. Es tak nesaku, ka tas kolektīvs slikts, ka mans, mans, mans utt. Normāls, manuprāt, jautājums no cilvēka, kurš līdzīgā situācijā nav bijis. Ko ta man darīt sēdēt klusu un cerēt, kad kāds viedais kādreiz ko līdzīgu te izspers? Es neesmu principiāli nostājies nepret kādiem risinājumiem ar mednieku kolektīviem utt, tik jautāju pēc kāda principa runāšana ar mednieku kolektīvu var man palīdzēt izcīnīt cīņu ar cūkām uz zemes, kura neietilpst medību iecirknī. Ja jūs ļaudis tik zinoši un pieredzējuši, tad iztēlojaties sevi tā medību kolektīva vietā un pasakiet kas man būtu jādara, un jautājusm atrisināts.
"Rādās ka tomēr kādam te ir nelegāla truba,ja nezin medību noteikumus,medību likumu. :))"
Vēl speciāli rpeikš jums pārlkasīju gan noteikumus, gan likumu, bet atbildi sev tur neatradu, ko man darīt? Varbūt mani pamatskolas un visi pārējie izglītības dokumenti arī ir viltoti, ka tik elementāras lietas neuztveru?
Atzīšu, esmu šajos medību jautājumos zaļš un nepieredzējis un tieši te esmu iegājis lai smeltos kādas zināšanas un lai viss notiktu pa godīgo un likumīgo. Cik nu man no normatīvajiem dokumentiem ir skaidrs - medīt var medību iecirknī, tad nu arī jautāju par situāciju, kad skāde notiek ārpus tāda iecirkņa. ja nevar tur neko paveikt - OK, skaidrs, jautājumu vairs nav. To grūti civilizēti paskaidrot. Bet jautājums mans nepareizais radās, jo paziņam līdzīgi omu savulaik bebrs bojāja īpašuma dīķī rokot un kokus graužot. Kā smejies tā teritorija arī nebija medību iecirknī, bet kāds vietējais mednieks ar kolektīva vadītāja ziņu aizgāja un nošāva to bebru uz vella palaišanu. Es kā likumpaklausīgs pilsonis gribu ticēt, ka viss bija atbilstoši likumiem utt, bet ja nu kāds saka, pieļauju, protams, ka notika toreiz tādas nelielas malumedības, kuras es neatbalstu un, kā jau teicu, manus kartupeļus ēdošo cūku gadījumā esmu gatavs viņas nobarot, ja neko citu paveikt man nav lemts.
Jā, un ja nu Edgars MMK tik zinošs, tad varbūt var man konkrēti, bez aplinkiem arī pateikt kas darāms, lai savu zināšanu robu aizpildītu ar vērtīgu saturu, jo citādi visi te gatavi kaut ko pateikt, bet vienīgo īsto patiesību kaut kā neviens nevēlas atklāt... jautājums tad rodas - a paši ta zināt kā rīkoties vajag?
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2022-03-11 17:35
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: 11 gadi (Kā oficiālam medniekam :) )
Aprīkojums: IZH 27-E,TOZ 78, Mosberg 100ATR, Baikal MP - 153, Savage 11 Trophy Hunter - 223 rem.
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 44
05.07.2012. 19:20
Ja kļūdīšos noteikti kāds mani palabos, bet nu es tev Raimond izstāstīšu, kā rīkotos es, pirmkārt atrast tuvāko medību kolektīvu, atrast iespēju noslēgt ar viņiem līgumu un tava zeme are būs viņu medību iecirknī, un es domāju pie šādas situācijas tu varētu mēģināt sarunāt ka viņi tev dod atļauju pašam nomedīt kādu suķi no tiem kas ēd tavus kartuškus, un pieļauju iespēju ka pēc kāda ilgāka laika uzturot draudzīgas saites tu varētu arī pats iestāties tajā kolektīvā. Nu tā rīkotos es. Ir otra likumīga iespēja, ja negribi slēgt līgumu, sazinies ar kolektīvu kam ir pieguļošā teritorija, vienojies ar kādu no medniekiem, par to ka šis atnāks un nomedīs kādu suķi, un lai tas būtu pavisam likumīgi uzraksti viņam oficiālu papīreli ka tu atļauj viņam medīt savā īpašumā tajā un tajā reizē!
Raimonds
05.07.2012. 19:26
Paldies Aivar par atbildi!
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2022-03-11 17:35
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: 11 gadi (Kā oficiālam medniekam :) )
Aprīkojums: IZH 27-E,TOZ 78, Mosberg 100ATR, Baikal MP - 153, Savage 11 Trophy Hunter - 223 rem.
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 44
05.07.2012. 19:31
Nav par ko, vienmēr laipni!
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
05.07.2012. 19:51
Daļa taisnības jau Indulim ir. Raimond,tad nosauc konkrēti kolektīvu kur suķi uzreiz dzen prom no labības lauka ja nav pa šāvienam :) A varbūt iznāk īstais.....
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
05.07.2012. 20:19
Raimond!
Manuprāt te ir N tie komentāri-"aizej pie kāda no pieguļošiem kolektīviem"
Negribu atkārtoties un rakstīt topašu N to reizi. Ja nepielec,tad Tev neviens nevar palīdzēt.
Citu likumīgu veidu nezinu.
Jau iepriekš atvainojos ja aizskāru!
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2025-09-04 23:06
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
06.07.2012. 00:18
Reizes 3 parlasīju šos komentārus un tā arī nesapratu, ko nesaprot vārda brālis? Runas par tuvāko vai pieguļošo kolektīvu ieteicu vienkārši, ka apkārtnes puikas labāk pārzinās situāciju un pašam kā medniekam būs vieglāk sarunāt un vienoties ar vietējem. Kā jau te minēja, iespēja ka visu normālā kārtībā varēsi pat pats atšaut savu barojamo??? Citādi bāro priekš viņiem savu ruksi, vai atšauj nelikumīgi, tikai tad neraudi ja pieķērs un izveidosies konflikta situācija.
Laimoni, nu nav jau tik traki, mans jautājums bija par kolektīvu, kurš neatšauj cūku limitu, jeb tik ilgi marinē un nenoraksta, ka beigās nākas atdot licences atpakaļ??? Vēl mēs parasti piedarbojamies un cenšamies pieiet vai pielīst, lai pasākums iznāktu pa šāvienam mūsu pusē tāda prakse.
Imants
Pēdējo reizi manīts 2016-03-02 16:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 3
06.07.2012. 11:02
Elektriskais gans ir laba parikte, tikai tas jānostiepj apkārt divās kārtās pirmā apmēram 25-30cm no zeme un otrā kārta tikpat no iepriekšējā vada(labāk sarkanās vai oranžās šņores), tai joslai jābūt izpļautai, lai šņore neskaras pie zāles, jo lietus laikā noplūdīs strāva. -Tā lieta jau palīdz vairākus gadus-.
Jāatceras, ka neviens mednieks pie taviem kartupeļiem 5 mēn. nenosēdēs un tas ir jāsaprot ikvienam saimniekam un medniekam, jo dzīvnieks var atnākt gan dienā, gan naktī. Tik žēl, ka sabiedrībā parasti eksistē frāze- "Mednieki neko lietas labā nedara-lauzīšu līgumu".
Lai veicas.
Raimonds
06.07.2012. 12:10
Piekrītu, bija no paša sākuma ieteikumi par blakus kolektīviem, kuriem, diemžēl, medību teritorijas ar manu lauku nekādi nesaskaras. Tāpēc arī gribēju izprast vai arī šādā situācijā ir iespējama bruņota lauka aizsardzība un ja ir, tad kālab kolektīvs to var drīzāk veikt nekā individuāls saimnieks. Bet nu man šķiet situācija ir skaidra un nekādas dusmas mani nepārņem. Tik vēl komentārs nelielais - kā jau te pieredzējušāki vīri vairākkārt norādīja, neviens kolektīvs nepārtrauktu apsardzību manam zemes pleķim nenodrošinās, tāpēc arī nevēlos nekādu baiso prasību pret kolektīvu celt un vēlējos pats savu laiku uz savas zemes nosist cūkas gaidot.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
06.07.2012. 13:54
Lai Veicas! :)
Gaidīsi droši vien visu vasaru,jo cūkas tagad reti apmeklē kartupeļus.
Reizēm pat uz labības lauka kur cūkas nāk katru dienu,nākas sēdēt nedēļām lai Diāna uzsmaidītu. (Par agru,par vēlu,paša pēdas,attālums,negaidīti viesi,u.t.t..)