Vai Talsu SIA "Ieroči" esi interesējies. Tādu laiciņu atpakaļ (apmēram 1gads) es Tur iegādājos praktiski jaunu Iž 18 12kal. par 40Ls. Cik zinu tad viņiem diezgan bieži uz vietas ir dažādu kalibru un dāžādu gada gājumu Iž18.
atļauja man ir jau izņemta. tagad biki vairāk kā 2 mēnešu laikā ir jānopērk gludais. pagaidīšu kamēr HBERTĀ būs pievedums. tomēr jauna :) vienīgi par tiem 100ls kas kādreiz maksaja, nenoprasiju par kalibru :(
Man uz tās iženes arī optika bija (kāda nu tajos gados varēja būt - 2,5*20),patronas vienmēr esmu lādējis pats,misiņa čaulītes ir gandrīz mūžīgas.Nevienam neuzbāžos,var jau tas stobrs stāvēt skapī arī turpmāk.Ja kas,man par viņu (ar kādām 50 čaulītēm) solīja 50Ls,bet izrādījās,ka puisim nav atļaujas.
Par patronām ir tīra taisnība, ja pats netaisīsi citur nedabūsi. Bet par to gāšanu ir tā, nogāzt jau var.Bet vai vajag? Priekš tam ir piemērotāki verķi.
32.kal. jau var nopirkt, bet patronas nedabūsi, ne pielādētas ne tukšas-labāk nevajag. Ar to verķi var nogāzt ne tikai stirnu, bet arī alnis krīt kā pļauts, jo lodei atruma pietiek un kož labi.
stendā drosi vien ir ok. bet mežā? ko reāli ar viņu var nogāzt? godīgi sakot pat neesmu rdzējsi dzīvē 32.
domaju ka stendu redzešu krietni retāk kā kādu lopiņu :)
12. kalibru gribu tāpēc ka ir boxene 12. un nebūtu cakars kautkads ar patronam. kad ieej veikala nevajag domāt kuram ierocim kadas ir un kadas vajag. sieva mani jau sāk pierunāt ka vajag 16. kalibru. varbūt arī padošos :)
tad jau labāk palieku pie savas iegribas par 12. nu varbut 16.
domaju ka stendu redzešu krietni retāk kā kādu lopiņu :)
12. kalibru gribu tāpēc ka ir boxene 12. un nebūtu cakars kautkads ar patronam. kad ieej veikala nevajag domāt kuram ierocim kadas ir un kadas vajag. sieva mani jau sāk pierunāt ka vajag 16. kalibru. varbūt arī padošos :)