Ar gumijniekiem ir tāpat kā ar džipiem,jo labāki zābaki jo tālāk vai vēlāk pēc sausām zeķēm jāiet,ja nu tomēr neizdodas piesmelt tad uz vakara pusi būs piesvīduši ka žļurkstēs vien viennozīmīgi!Tāpēc uz dīrāšanu vai vnk. pēc medībām sausas vilnas zeķes un pārvelkamie apavi pluss karsta tēja,uzskatiet ka diena nav zaudēta pat ja nav medījuma.
Vispār jau stulbi ir salīdzināt vaļinkus un zābakus ar membrānu,lietoju le chameau muflon 3 ar gore-tex,kas paredzēti aukstos un dubļainos laika apstākļos,taču kad jāstāv uz numura lielos mīnusos vai jasež torni,kājas sāk salst tāpat.
Vaļinkos ne reiz nav nosalušas kājas.
(P.s. Gore-tex membrānas apavos nedrīkst nēsāt vilnas zeķes,jo aizsit ciet memrānu ar vilnas putekļiem un membrāna sāk neelpot,ja kāds nezināja.)
Katram kājas salsts savādāk, citiem vairāk citiem mazāk. Zinu cilvēkus kam tiešām ir problēmas atrast apavus, lai nesaltu kājas, Pats lietoju negumijas zabakus par 20 Lv ar ievelkamo zeķi, Pie - 20 pēc 2 st. sēžot mazliet sāk salt pakustinu kāju pirkstus un ir atkal oki. Apakšā var palikt skujas un ar būs labi. Ir gadījies 8 st. pavadīt guļot sniegā uz skujām pie -10 un beigts neviens nenogāja.
Ja paskatās un Mārtiņ K. Taviem komentāriem tad tieši Tu esi pirmais, kurš uzcepās par to, ka tiek pieminētas labas mantas un neskati vīru no cepures var attiecināt tieši uz Tevi - vienkārši palasi, ko pats esi rakstījis...
Un nevienu par primātu es neesmu nosaucis vajag lasīt to, kas ir uzrakstīts - varu arī paskaidrot - ir ļaudis, kas ar parastiem puszābaciņiem var visu dienu nostaigāt + izvilkt to lopu un visu izdarīt un ir īpaši, kuri pat ar garajiem gumpeļiem un hidrotērpu ir slapji pirmajā mastā nosaluši un aizmukuši uz māju...
Un ja kāds šeit grib apmuļķot pats sevi un iestāstīt, ka IŽ, Fyfaika, gumpeļi un žinsi ir labākais, kas ir medībām, jo man tas ir tad nu ko es varu pateikt nu neko, lai veicas :) Bet man patīk būt sausam, justies komfortabli, šaut ar Sauer un braukt ar kārtīgu mašīnu un ticiet man lopus esmu atšāvies vairāk kā vajag un izvilcis arī ar saviem Meindl zābakiem + bahilām arī no vietām, kas ir līdz kulei dziļas... :)
Un vispār rodas jautājums, kur jūs medījat? Ezeros vai tomēr mežā??? Nu ir slapjas vietas. bet nu te jau liekas, ka par Lubānu iet runa... Un vispār vajag izjaukt bebru dambjus un apšaut bebrus tad var arī ar istabas čībām pa mažu vazāties nevis SLINKOT un brist ar hidrotērpu medībās!!!
Ui tikai neraudiet, ja kādu aizskāra vārds SLINKOT!!!
Visi te tādi spečuki, tādi spečuki,
visu no vīģes lapas līdz goreteksam izmēģinājuši.
Mans kolektīvs medījās purvainā apvidū un pa mūsu platībām vasaru un ziemu pārvietoties var
TIKAI garajos makšķernieku gumijniekos. Visiem večiem, izņemot penziķus kuri tālu nebrien,
ir garie gumijnieki. Ziemā protams kājas salst.
Jautājums izkodušajiem:
- vai ir tādi garie zābaki, ādas, sintētikas, gumijas, ar membrānām u.t.t.,
bet tādi ar kuriem var stingri virs celim, ūdenī, ziemā uz masta stāvēt?
(purvs neaizsalst, pa virsu ledus garoziņa, apakšā ūdens un zampa)
Vaļinkos ne reiz nav nosalušas kājas.
(P.s. Gore-tex membrānas apavos nedrīkst nēsāt vilnas zeķes,jo aizsit ciet memrānu ar vilnas putekļiem un membrāna sāk neelpot,ja kāds nezināja.)
Un nevienu par primātu es neesmu nosaucis vajag lasīt to, kas ir uzrakstīts - varu arī paskaidrot - ir ļaudis, kas ar parastiem puszābaciņiem var visu dienu nostaigāt + izvilkt to lopu un visu izdarīt un ir īpaši, kuri pat ar garajiem gumpeļiem un hidrotērpu ir slapji pirmajā mastā nosaluši un aizmukuši uz māju...
Un ja kāds šeit grib apmuļķot pats sevi un iestāstīt, ka IŽ, Fyfaika, gumpeļi un žinsi ir labākais, kas ir medībām, jo man tas ir tad nu ko es varu pateikt nu neko, lai veicas :) Bet man patīk būt sausam, justies komfortabli, šaut ar Sauer un braukt ar kārtīgu mašīnu un ticiet man lopus esmu atšāvies vairāk kā vajag un izvilcis arī ar saviem Meindl zābakiem + bahilām arī no vietām, kas ir līdz kulei dziļas... :)
Ui tikai neraudiet, ja kādu aizskāra vārds SLINKOT!!!
visu no vīģes lapas līdz goreteksam izmēģinājuši.
Mans kolektīvs medījās purvainā apvidū un pa mūsu platībām vasaru un ziemu pārvietoties var
TIKAI garajos makšķernieku gumijniekos. Visiem večiem, izņemot penziķus kuri tālu nebrien,
ir garie gumijnieki. Ziemā protams kājas salst.
Jautājums izkodušajiem:
- vai ir tādi garie zābaki, ādas, sintētikas, gumijas, ar membrānām u.t.t.,
bet tādi ar kuriem var stingri virs celim, ūdenī, ziemā uz masta stāvēt?
(purvs neaizsalst, pa virsu ledus garoziņa, apakšā ūdens un zampa)
Iespējams, ka ir, bet.... manuprāt, tādā vietā šaut dzīvnieku nav īsti ētiski.