Varbūt te kāds tās puses mednieks var ko pakomentēt- kas reāli noteik lietas labā? Vai veči jau ir mežā un klapē vai tikai visi skatās kas būs? IR kādas konkrētas norādes no vmd, pvd u.t.t.
Edgar - kā izšausi blusas, nevaru pat toerētiski iedomāties :)
Es neesmu aicinājis uz šaušanu. Vien piebilstot iepriekšējam komentatoram precizēju pārnēsātājus. Ja kāds laiž savu kaķi un suni vazāties apkārt un neko nedara, lai kūtī ierobežotu peļu un žurku izplatību - šis kāds riskē, ka paliks bez mājas cūkām :) tieši tik vienkārši.
Es kā mednieks pašreiz zinu, ka varu palikt bez meža cūku medību iespējas uz kādu laiku...
cerēsim uz to labāko iznākumu ...
ja nē tad nākamos gadus medīsim meža cūku vietā plēsējus, kas būs savairojušies uz kritušo lopu rēķina ...
man jau arī liekas, ka viens no risinājumiem būtu izretināt potenciālo slimnieku rindas ...
manuprāt, vienīgā iespēja kaut cik apturēt to mēri būtu norobežot iespēju tam tikt pāri daugavai.
tieši kā es nevaru pateikt bet ja pie ta piedomās tad manuprāt operatīva rīcība tomēr būtu rezultatīva.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
21.11.2012. 17:10
Tātad informācija no VMD. Šobrīd pastāv divas versijas:
1. Infekcijas skartajos reģionos medības ierobežot
2. Veikt oligātās pārbaudes visām nomedītajām mežacūkām
Personīgi es domāju ka otrā versija ir vissakarīgākā!
Vidēji statistiski letāls rezultāts meža cūku populācijā no inficētajām sasniedz 70%, kas ir būtiski mazāk nekā mājas cūkām. Pārslimojušās iegūst imunitāti. Tāpēc nav izslēgts, ka vīrusa antivielas ir konstatētas īpatņiem, kas slimību jau pārslimojuši pirms gadiem trim četriem un potenciālu bīstamību, kā vīrusa tālākizplatītājs nerada.
Es neesmu aicinājis uz šaušanu. Vien piebilstot iepriekšējam komentatoram precizēju pārnēsātājus. Ja kāds laiž savu kaķi un suni vazāties apkārt un neko nedara, lai kūtī ierobežotu peļu un žurku izplatību - šis kāds riskē, ka paliks bez mājas cūkām :) tieši tik vienkārši.
Es kā mednieks pašreiz zinu, ka varu palikt bez meža cūku medību iespējas uz kādu laiku...
ja nē tad nākamos gadus medīsim meža cūku vietā plēsējus, kas būs savairojušies uz kritušo lopu rēķina ...
man jau arī liekas, ka viens no risinājumiem būtu izretināt potenciālo slimnieku rindas ...
Tad jau Arni Tu esi gaišreģis, ja jau laikus uz bitēm sācis esi orientēties!
Sestdien neaizmirsti!
tieši kā es nevaru pateikt bet ja pie ta piedomās tad manuprāt operatīva rīcība tomēr būtu rezultatīva.
1. Infekcijas skartajos reģionos medības ierobežot
2. Veikt oligātās pārbaudes visām nomedītajām mežacūkām
Personīgi es domāju ka otrā versija ir vissakarīgākā!
Vidēji statistiski letāls rezultāts meža cūku populācijā no inficētajām sasniedz 70%, kas ir būtiski mazāk nekā mājas cūkām. Pārslimojušās iegūst imunitāti. Tāpēc nav izslēgts, ka vīrusa antivielas ir konstatētas īpatņiem, kas slimību jau pārslimojuši pirms gadiem trim četriem un potenciālu bīstamību, kā vīrusa tālākizplatītājs nerada.