Suņuki interesanti!
Neko vairs nerakstīšu jo lielākoties visu jau iepriekš aprakstīja komentos, bet tāds jautājums kā ir ar slimošanu, ir slimīgi vai nē.
Vēl gribētos piebilst, nu 50 lvl ir smieklu nauda par kucēnu, bt kādus 100 lvl varētu prasīt lai ātrāk tiktu no viņiem vaļā, jo viena lieta doki un čipošana, otra lieta zinu cik apēd augošie kucēni, paši savā laikā ar tiem nodarbojāmies. Ja visus dokus nokārto un klāt pieliec vēl paisonu ko apēd tie, tad labi ka 100 lvl vari iekļauties, rezultātā nekādas tur lielās peļņas nesanāk. Un jo ilgāk tie atrodas pie mātes jo lielāki izdevumi un labi ka pārdodot iegūsi kādu latu pa virsu!!!
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
26.11.2012. 09:24
Šis man nav saprotams - tulkojums no tantes "Google"? Mīļie, tautieši...
Продажа хороший, хороший темперамент, здоровые щенки красновато bladhaunda. Первый помет. Существует микрочип, прививки, паспорт. И родители приходят в Соединенных Штатах, показывают качество собак, сделанные дисплазии тазобедренных суставов и глаз экзамены. Цена runājama и будет зависеть от размера щенка и клиент желает принять участие в выставках в будущем, с учетом требований сегодня эксперты в этой породе. Спаривание, безусловно, перспективный. Сорт пригоден не только для охоты и услуг, но и как любимец семьи, как с детьми. Ну, посетить посмотреть на нашего ребенка, задавать вопросы о породе и Sell nice, good temperament, healthy reddish bladhaunda puppies. The first litter. There is a microchip, vaccinated, passport. Both parents arrive in the United States, show quality dogs, made hip dysplasia and eye exams. Price is runājama and will depend on the size of the puppy and the client wishes to take part in exhibitions in the future, taking into account the requirements of today 's experts in this breed. Mating is definitely promising. The variety is suitable not only for hunting and service, but also as a family pet, as with children. Come, visit and look at our baby, ask questions about the breed and educational characteristics. Šķirne: Bladhaunds
Katrā ziņā - lai izdodas mīluļiem atrast mājas!
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
26.11.2012. 10:14
Žanna-normāli SISTĒMĀ,kurā apvienojušies mednieki-medību suņu audzētāji būtu tā, ka metiens tiek plānots un galvenais gaidīts no mednieku puses, un pēc tam sistēma seko medību suņu gaitām, izvērto tos un plāno tālāk...kaut ko.Mani medību suņi Reta,Reksis,Matroska u.c. ir VĒRTĪBA MAN, nu varbūt vēl medniekiem, ar kuriem es medīju kopā,citiem interesē manu suņu pēcnācēji.
Latvijā medību suņu darba vērtēšanas sistēma ir sagrauta,sagrauta bija jau tad kad es viņā iesaistījos 2003.g.,pagaidām notiek vēl lielāks brauciens iekšā purvā, un tieši no LKF puses.Vai būs jākuļas pāri purvam vai jādod atpakaļgaitā rādīs laiks.Es pagaidām neredzu nekādu vēlēšnos ne no medību admistrējošo ne no medību kontrolējošo ne daudzajām medniekus pārstāvošajām organizācijām ,kaut ko mēģināt sakārtot...vismaz mēģināt.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
26.11.2012. 14:26
Aigar, un ko tad tagad? nedzīvot? ja jau sistēma ir piz***c?
Un ar to plānošanu kinoloģijā, es gan tai esmu gājusi cauri, tiesa ar dienesta suņiem, bet esmu piedzīvojusi laikus, kad pārojās tikai un vienīgi priekšnieku suņi un Tavs suns varēja vinnēt darba sacensības un darīt visu ko, bet vaislas plānā iekļauts netika! Man šitā pieredze bija gan ar Austrumnieku, gan vēlāk ar Vidusāzieti, ar kuru man bija ļoti paveicies un paveicās arī tajā ziņā, ka tad šī plānošana bija beigusies un es varēju pati izvēlēties suni savām kucēm, bet citi pēc ieraduma konsultējās pie kinologa, un tiem tika ieteikti viņas personīgie suņi, un rezultātā 6 gadus bija neuzvarami mana suņa bērni no manām 2 kucēm un vienas mana drauga kuces! Padomā, no 3 metieniem 6 gadu triumfs, bet no kinoloģes kādiem 5 suņiem pa padsmit metieniem gadā- NEVIENS kucēns nevarēja uzvarēt! Ta pie di***sas tad tāds kinologs ar savu plānu kā piepildīt savu kabatu!
Audzētavas pašas var saplānot savus metienus, ja plānot nejēdz- te mēs redzam rezultātu! Kā var klubs kaut ko saplānot? Paskaidro-KĀ??? Ja man/Tev ir labāki suņi nekā Jānim, Jurim vai Pēterim un man/Tev, nevis klubam, ir rinda, ko viņi man/Tev aizliegs pārot kuces, lai Jānim, Jurim vai Pēterim arī tiek? Kas no tā cietīs? Suņu kvalitāte un mednieki!
Neatkarīgi no foruma un sludinājumu portāla vakar sāku interesēties par bladiņu likteni.Iemesls pavisam vienkāršs -man pašai tāds suns bija.Ko var teikt , šķirne ļoti interesanta ,BET! Suns piemērots turēšanai tikai ārā ,jo priekš dzīvokļa pārāk liels ,hiperaktīvs un , kad met spalvu tad met SPALVU un ,kas svarīgākais - siekalojas kā traks un pie katras ēdienreizes vai pat vienkāršas padzeršanās saimniekam jāstāv klāt ar dvieli lai apslaucītu kā muti tā arī ausis.Tas no negatīvas puses.Suns ir radīts darbam bara ,tadēļ labi sadzīvo ar citiem suņiem.Oža izcila , bet diezgan regulari pēc medībām nācās ilgi uz suni gaidīt , jo bladam raksturīga īpašība ir "domāt pašām ar savu galvu". Izmantojām pārsvara uz parastajam medībam ,jo mums ne īpaši bieži gadās ,ka dzīvnieks aiziet savainots.Raksturīgi ,ka blads nekad negāja uz tiešu kontaktu ar dzīvnieku ,izņēmums - lūsis. Vienreiz kārtīgi dabūja ar nagiem , bet nekas ,tāpat turpināja karot ar šiem minčiem.Ziemā tomēr tā ap - 10 grādiem vedu nakšņot istabā.Tā kā šķirne ir ļoti sena ,tad mūža ilgums bladam ir īss - 6-7 gadi.Sava impozantā izskata dēļ bladi diemžēl ir vieni no tiem suņiem ,no kuriem saimnieki , kas suni ir iegādājušies skata pēc ,atsakās biežāk kā no citiem.Bladam ir izcila balss - tāda ka nevienam citam sunim , pat ne tik daudz rējiens , drīzāk dobjšs rēciens-fantastika! Visa tā sakarā sāku pārdzīvot par sunīšu likteni ,jo tas suns man patiesi bija tuvs ,lai arī sagādāja pulka vairāk kreņķu kā visi pārējie. Nu tad lūk - pagaidām saimnieki vēl uzstāj uz cenu 200 Ls. Tā kā man ir 7 suņi ,tad laikam tomēr par tādu naudu glābt suņus neesmu gatava.Bet , ja kādam ir pieņemami nebūt ne vienkāršie šī suņa turēšanas noteikumi - kāpēc ne, bet ,atkārtoju - tas nav viegli un vienkārši turams suns.
Māri , tā nu sanāca - man ir viena vidusāziete - kādam tak māja ir jāsargā , bet par pārējiem - taksene labi iet pa asinspēdu ( no vienas puses pat žēl ,ka tik reti sanāk !) kopā ar Latvijas dzinēju ,kura arī ir paņemta no cilvēka ,kas viņu nopirka kā smuku sunīti un galā netika. Nācas izšķirties - vai nu taisnā ceļā uz klīniku vai arī jāglābj.Bet neko nesaku - sunene ļoti laba ,lai arī ar saviem niķiem.Abas labradorenes kategoriski uz pīlēm ir ar mieru strādāt tikai un vienīgi pārī.Bet abas krievu eiropas laikas - tāpēc, ka vīram tā ir visiecienītākā šķirne.Nu ko darīt, katram pa savam jumtiņš aizbrauc.
Gunta, man arī labāk patīk Krievu Eiropas laikas - labsirdīgas, jautras - vienmēr pozitīvi noskaņotas. Ir arī viens LDZ - īsts īgņa... :))) Bet cilvēki jau arī visi nav vienādi... :)
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
26.11.2012. 17:58
Liels paldies Guntai, ir ļoti labi, ka šeit ir kāds, kas ar bladu ir medījis un var padalīties ar savu pieredzi!
Runājot par kucēnu cenu, tad 200 lati noteikti nav tā cena, par kuru kucēnus Latvijā var ĀTRI pārdot.
Ģimene no ASV atgriezās Latvijā 2010.gadā kopā ar saviem mīluļiem - bladhaundiem. Nav gluži tā, ka viņi dzīvojot LV ir iepirkuši suņus no ASV.
Neko vairs nerakstīšu jo lielākoties visu jau iepriekš aprakstīja komentos, bet tāds jautājums kā ir ar slimošanu, ir slimīgi vai nē.
Vēl gribētos piebilst, nu 50 lvl ir smieklu nauda par kucēnu, bt kādus 100 lvl varētu prasīt lai ātrāk tiktu no viņiem vaļā, jo viena lieta doki un čipošana, otra lieta zinu cik apēd augošie kucēni, paši savā laikā ar tiem nodarbojāmies. Ja visus dokus nokārto un klāt pieliec vēl paisonu ko apēd tie, tad labi ka 100 lvl vari iekļauties, rezultātā nekādas tur lielās peļņas nesanāk. Un jo ilgāk tie atrodas pie mātes jo lielāki izdevumi un labi ka pārdodot iegūsi kādu latu pa virsu!!!
Продажа хороший, хороший темперамент, здоровые щенки красновато bladhaunda. Первый помет. Существует микрочип, прививки, паспорт. И родители приходят в Соединенных Штатах, показывают качество собак, сделанные дисплазии тазобедренных суставов и глаз экзамены. Цена runājama и будет зависеть от размера щенка и клиент желает принять участие в выставках в будущем, с учетом требований сегодня эксперты в этой породе. Спаривание, безусловно, перспективный. Сорт пригоден не только для охоты и услуг, но и как любимец семьи, как с детьми. Ну, посетить посмотреть на нашего ребенка, задавать вопросы о породе и Sell nice, good temperament, healthy reddish bladhaunda puppies. The first litter. There is a microchip, vaccinated, passport. Both parents arrive in the United States, show quality dogs, made hip dysplasia and eye exams. Price is runājama and will depend on the size of the puppy and the client wishes to take part in exhibitions in the future, taking into account the requirements of today 's experts in this breed. Mating is definitely promising. The variety is suitable not only for hunting and service, but also as a family pet, as with children. Come, visit and look at our baby, ask questions about the breed and educational characteristics. Šķirne: Bladhaunds
Katrā ziņā - lai izdodas mīluļiem atrast mājas!
Latvijā medību suņu darba vērtēšanas sistēma ir sagrauta,sagrauta bija jau tad kad es viņā iesaistījos 2003.g.,pagaidām notiek vēl lielāks brauciens iekšā purvā, un tieši no LKF puses.Vai būs jākuļas pāri purvam vai jādod atpakaļgaitā rādīs laiks.Es pagaidām neredzu nekādu vēlēšnos ne no medību admistrējošo ne no medību kontrolējošo ne daudzajām medniekus pārstāvošajām organizācijām ,kaut ko mēģināt sakārtot...vismaz mēģināt.
Un ar to plānošanu kinoloģijā, es gan tai esmu gājusi cauri, tiesa ar dienesta suņiem, bet esmu piedzīvojusi laikus, kad pārojās tikai un vienīgi priekšnieku suņi un Tavs suns varēja vinnēt darba sacensības un darīt visu ko, bet vaislas plānā iekļauts netika! Man šitā pieredze bija gan ar Austrumnieku, gan vēlāk ar Vidusāzieti, ar kuru man bija ļoti paveicies un paveicās arī tajā ziņā, ka tad šī plānošana bija beigusies un es varēju pati izvēlēties suni savām kucēm, bet citi pēc ieraduma konsultējās pie kinologa, un tiem tika ieteikti viņas personīgie suņi, un rezultātā 6 gadus bija neuzvarami mana suņa bērni no manām 2 kucēm un vienas mana drauga kuces! Padomā, no 3 metieniem 6 gadu triumfs, bet no kinoloģes kādiem 5 suņiem pa padsmit metieniem gadā- NEVIENS kucēns nevarēja uzvarēt! Ta pie di***sas tad tāds kinologs ar savu plānu kā piepildīt savu kabatu!
Audzētavas pašas var saplānot savus metienus, ja plānot nejēdz- te mēs redzam rezultātu! Kā var klubs kaut ko saplānot? Paskaidro-KĀ??? Ja man/Tev ir labāki suņi nekā Jānim, Jurim vai Pēterim un man/Tev, nevis klubam, ir rinda, ko viņi man/Tev aizliegs pārot kuces, lai Jānim, Jurim vai Pēterim arī tiek? Kas no tā cietīs? Suņu kvalitāte un mednieki!
Un es biju iedomājies, ka mani 4 medību suņi jau ir daudz.... :)) Guntai ir pamatīga ģimenīte... :)
Runājot par kucēnu cenu, tad 200 lati noteikti nav tā cena, par kuru kucēnus Latvijā var ĀTRI pārdot.