Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - mmd un medibas

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.02.2013. 16:56
Ar medībām saistītās tēmasLiteratūra

Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2024-01-29 14:23
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
23.01.2013. 11:10
Žurnāls Medības man personīgi patīk labāk! Citi saka, ka MMD papīrs labāks, bet mani interesē saturs! Kalnedārs arī Medībām 2x labāks! Konkurence tiešām nāks par labu, rezultātā varēsim lasīt 2 labus medību žurnālus!
Aleksandrs
Aleksandrs
Pēdējo reizi manīts 2019-07-14 10:38
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: m/k SV.HUBERTS
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: no 2010
Aprīkojums: MR 27Em
Medību trofejas: 1
23.01.2013. 14:58
personigi man patik abi zurnali ir ko palasit viena un otra
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2013-03-09 17:06
28.01.2013. 22:00
"Medības" vairāk patīk jauniešiem.
Harijs
Harijs
Pēdējo reizi manīts 2018-04-27 22:49
Atrašanās vieta: Jelgava, Dobele, Jaunbērze
Medību stāžs: pirmais gads
Aprīkojums: Marocchi SI12, Tikka T3 30-06
06.02.2013. 18:45
Man kā jaunajam medniekam abi žurnāli šķiet ļoti labi, ir ko iemācīties
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
07.02.2013. 09:00
Ar viedokli ir kā ar transportu - kam nav sava, tam jāizlīdzas ar sabiedrisko. No šāda skatu punkta es balsoju par "Medības", jo iegūstu informāciju "bez ievirzes".
Slēpts
07.02.2013. 11:48
Par žurnālu ''Medības'' neko sliktu ,vismaz pagaidām, nav ko teikt. Interesanti, ka katrā žurnālā sīkāk aprakstīts par vienu zvēru. Protams rakstīt par katru vēl ir daudz, bet novēlu, lai nepietrūkts zvēriņu! :D Man kā iesācējam gribētos vairāk lasīt kaut ko par ieročiem, munīciju - kas, ko, kā, salīdzinājumi utt...
Harijs
Harijs
Pēdējo reizi manīts 2018-04-27 22:49
Atrašanās vieta: Jelgava, Dobele, Jaunbērze
Medību stāžs: pirmais gads
Aprīkojums: Marocchi SI12, Tikka T3 30-06
07.02.2013. 11:56
Es gan vairāk gribētu kādu sadaļu jaunajiem medniekiem kur būtu rakstīts par to kā medīt, ko un kā pareizāk un prātīgāk būtu darīt... :)
Slēpts
07.02.2013. 12:14
Mani jau arī kā jauno interesē viss kas, bet tur jau no tiem rakstiem var jau izlobīt daudz ko noderīgu. Vēl ļoti nevēlētos, lai žurnālā sāk rakstīt par tālajām, ''eksotiskajām'' medībām- āfrikas utt. Do domāju, ka lielākajai daļai tas ir neaizsniedzams un arī nekas īpaši interesants- tas, lai paliek resnajiem biezajiem.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
07.02.2013. 17:09
Man vairāk prasītos, ka rakstos apskatītās tēmas būtu dziļāk niansētas, ar tehnisko informāciju, faktiem.
Teiksim, raksts - "Katram nazim savs saimnieks". Tādu rakstu varētu publicēt kādā skautu puišeļu žurnālā, nevis
nopietniem vīriem. Man prasās lai būtu aplūkotas izmantojamo metālu markas, to īpašības, katrā konkrētā
sitācijā, izmaksas, trīšanas paņēmieni, leņķi, spalu materiāli, to plusi un mīnusi u.t.t.
Un tas būtu jādara profesionalim, ne tikai medniekam bet arī "metālistam", kalējam, inženierim,
nevis hobby līmeņa pārdevējam.
Žurnālam nav vērtības, ja uzraksta, ka gaļu griež ar nazi, bet man svarīgi - ar kādu
nazi man griezt konkrētā sitācijā, ja es to nezinu, tad izstāstiet naža asmeņa izvēles un kopšanas nosacījumus.
Tas pats arī par ieročiem, laidēm -informacija puišeļiem, ir tādi un tādi, var arī izšaut. Par laidēm sīkāk lūdzu,
kā izvēlēties, kā nomērīt, lūdzu izmēros un centimetros. Tad žurnālam būs bibliogrāfiska vērtība,
bet tagad tāda informatīva lapele.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
07.02.2013. 18:09
Pilnīgi pievienojos Ulda teiktajam. Jau vairākkārt esmu secinājis, ātri pāršķirstot žurnālu uzmet aci virsrakstiem- super būs ko palasīt. Izlasi rakstu un viss pa tukšo. Rakstā nekas konkrēts pateikts nav nofotogrāfēti pieci naži, kam kurš domāts, ar ko tas ir labāks par citiem tā arī nav. Salīdzinam divas karabīnes un pāris optikas jaunais ir labāk, bet ar ko tā ari nav pateikts "ASV+", kas tas tāds varbūt es to jau zinu, bet tad es šo rakstu nelasītu, bet paskaidrot var divos teikumos. Tad rakstam ceļas vērtība. Laidēm dažādi vaidziņi. Nu un tad. Kāda jēga no tā. Vairāk kā puse ražotāju (arī no biezā gala)ražo ieroču laides bez vaidziņiem. Kas tie ir galīgi ambāļi, vai tomēr tā vajag. Izlasot rakstu pa vairākām lappusēm gribas tomēr kādu gala rezultātu. Patīk "Medības"mazie sīkie knifiņi. MMD Zihmaņa veidotie ieroču apskati. Konkurence vedīs uz attīstību - cerēsim!