Nu tos bukus labāk ar to (22vmr vai 22lr) neaiztiec, lai nav sakropļoto (tiem labāks 223)
Man bija arī doma iegādāties to pašu CZ 455thumbole tikai 22lr- visādiem kažokzvēreļiem un vārnveidīgiem. Izlikās normāls darba zirgs (aizslēgs gan tāds pastingrs)
Ja pareizi atminos, tad 22WMR patrona maksā ap 0,2Ls/gab. A 223rem mazliet dārgāk. Izejot tīri no munīcijas cenas un jaudas atšķirības, es vairāk domātu par otro variantu. Bet katram jau kas savs.
Es kad vēlējos iegādāties maseni bija izvēle 22lr vai 22wmr un tomēr izvēle palika uz 22lr, jo munīcija vēl divas reizes lētāka nekā 22wmr un pilnīgi pietiek kažokzvēriem un vārnveidīgiem. Galvenais atrast plintei pareizo munīciju. 22wmr ir šāviena skaņa par jaudīgu. ļoti paškaļs salīdzinotar 22lr. ja ir vējš tad lielas starpības nav 22lr vai 22wmr, vienalga vējš to nobīda sānis. Vidējais attālums ar maseni ko šausi būs vidēji l'diz 50m, reti kad šausi 100m un vairāk.
Priekš bukiem gan ieteiktu labāk jaudīgāk kalibru, jo jābūt ļoti labam šāvējam lai bukam trāpītu pareizajā vietā un lai vēlāk pilni meži nebūtu ar kritušiem bukiem.
Ar 22lr šauju tikai galvas smadzeņu rajonā, savādāk it īpaši peldošam bebram trāpot citā vietā tas var aizpeldēt prom.
Man pašam ir CZ masene, ļoti viegla, praktiska, nekādu pretenziju nav, kā saku maza spēļu karabīne, un ļoti viegla. Man patīk, kolēgi ar pēc manis daudzi iegādājās tieši cz maseni.
Bet protams tev izvēlēties ko iegādāties un ar ko šausi??? Man pilnīgi pietiek.
Man bija arī doma iegādāties to pašu CZ 455thumbole tikai 22lr- visādiem kažokzvēreļiem un vārnveidīgiem. Izlikās normāls darba zirgs (aizslēgs gan tāds pastingrs)
Priekš bukiem gan ieteiktu labāk jaudīgāk kalibru, jo jābūt ļoti labam šāvējam lai bukam trāpītu pareizajā vietā un lai vēlāk pilni meži nebūtu ar kritušiem bukiem.
Ar 22lr šauju tikai galvas smadzeņu rajonā, savādāk it īpaši peldošam bebram trāpot citā vietā tas var aizpeldēt prom.
Man pašam ir CZ masene, ļoti viegla, praktiska, nekādu pretenziju nav, kā saku maza spēļu karabīne, un ļoti viegla. Man patīk, kolēgi ar pēc manis daudzi iegādājās tieši cz maseni.
Bet protams tev izvēlēties ko iegādāties un ar ko šausi??? Man pilnīgi pietiek.