Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
14.11.2019. 19:47
Esmu redzejis tadu bulliti mazu ka otraja bilde ar 3ragiem maximum 5x5 simetriski un abos galos kroni,par tada bulla nosausanu jau varetu likt uz celiem!
Es tomēr gribu oponēt, ka pirmā bildē bullis kas ir lielāks par govi tomēr ir vecāks par divi gadi, bet otrā bildē bullēns būs mazāks par govi un tas būs pērnais teļš. ( iet runa par sauvaļas briežiem)
Slēpts
14.11.2019. 18:14
Ja nomedīts ir briedis ar "antilopes" ragiem, tad pateikt vai pirmie ragi vai otrie var pēc rozetes.
Pirmajā bildē var redzēt ka ragi garāki pa ausīm - tādu var neaiztikt.Otrā bilde ir neveiksmīgi nobildēta,ragu garumu vislabāk un precīzāk var redzēt un noteikt no sāna. Ja liktenīgo šāvienu izdara pa tādu bullēnu kā otrā bildē,ir iespēja kļūdīties un nomedīt perspektīvu.
Tas mans viedoklis.
Lieta tāda ka pirmajā bildē redzamo “anteopi” daudzi uzskata par pirmo ragu īpašnieku, kaut arī tas vienmēr ir lielāks par govi, bet otrajā bildē redzamo bullēnu uzskata par neizdevušos un atšaujamu.
Veca tēma, taču domāju ka sakarā ar līdz divi gadi vecu bullēnu norakstīšanu ar govs atļauju, būs saistoša. Jo mednieku starpā rodas diskusijas, kurš ir <2 gadi vec bullēns un kurš >2 gadi sasniedzis.
Pirmajā bildē var redzēt ka ragi garāki pa ausīm - tādu var neaiztikt.Otrā bilde ir neveiksmīgi nobildēta,ragu garumu vislabāk un precīzāk var redzēt un noteikt no sāna. Ja liktenīgo šāvienu izdara pa tādu bullēnu kā otrā bildē,ir iespēja kļūdīties un nomedīt perspektīvu.
Tas mans viedoklis.