Rudenī pēc 2 gadi pārdomās pavadīta laika paņēmu 97 blāzeru 30-06;12-76. Gludajam pusčoks, stobri-60cm.cīņa, protams, bija smaga,bet galu es to skopuma krupi nožmiedzu. uzliku meopta meostar 1-4x22rd dzinējmedībām.
plusi-
1.viegla,
2.man plecā der "kā uzlieta",
3."izkārtais" vai "peldošais" (vai kānukurampatīk)spicā stobrs,
4.īsti nezinu, kā pareizi skan termins "spusk" valsts valodā, bet tas ir īss un viegls, ne tik sauss kā tikkai, bet pa manam ir tas kas vajag.
5.svars 2,8kg.
6.španšīberis ,manuprāt, tomēr ir pluss.
mīnusi
1.protams, cena
2.svara ierobežošanai uzliktie plastmasas "muška" un "celiks" un skava.
3.ātri sakarst spicais stobrs, dabistiski, ka sportam neder.
Nu, un protams, vienam otram, iespējams, stereotipu ietekmē, nepatīk blāzers kā tāds.:)
precizitāte - spicajam kādi 6cm uz 100m,bet ir arī pagrūti precīzāk notēmēt ar 3moa punktu. Ar gludo -neesmu uz rekordiem izgājis, bet uz 50m apm.15cm ar 32g monolītu (citas patronas neesmu meģinājis) dzinējmedībām tā kā pietiek. ponta pēc pamēģināju ar optiku uzšaut pa žagatu uz celšanos, un nekas, uz 35m. nokrita. A tā stroķa kontā ar spico govs dzinējmedībās,buks pēdējā dienā uz 80m no rokas uz pieiešanu, un bebrs uz 5m no gludā ar 2nr.
Pašam patīk, varbūt vēl nav beidzies medusmēnesis.Drīzumā gribu šautuvē iedok koksu un izmēģināt ko jaunu.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
21.12.2007. 00:40
Dzineju medibas, ja tajas piedalas suni, esmu kategoriski pret renkulu izmantosanu!!!!
Tas ir tikai paaugstinats riska faktors.....
Atbalstu tikai principialu lozu pilietojumu. Tas discipline!!!
Tapec ari ta mulkosanas ar kombinetajiem ir bulsits,,,,,,,
P.S. Katram medibu veidam savs kalibrs!!!!
Andri,jocīgais, a kas tad liedz gludajā stobrā likt lodi!!!!Un piekrīti, ka iespējas palielinās salīdzinot ar bisi vai karabīni....Un disciplinē apziņa, ka šāviens ir jāizdara precīzi, jo pārlādējot paiet laiks. Un, bulsits,starp citu, ir tas, ka Tu necieni citu viedokli.
Andrim: Protams dzinējmedībās renkuļus lietot nevajadzētu, BET, vai Tu esi pārliecināts, ka konkrētajā Gunāra gadījumā runa ir par dzinējmedībām?
Un tas ja pašam tev nepatīk kombinētie, vai arī tāda nav, nenozīmē, ka tos vajag noniecināt, cienīsim citu viedokli un neuzspiedīsim savējo :)
21.12.2007. 20:22
Es negribu noniecinat citu viedokli, es izsaku savejo.
Attieciba uz medibu veidu es logiski sapratu ka runa ir par dzineju medibam, neisi tacu tu kombineto lietot uz gaidi. Bet ta ir gaumes lieta, katrs var lietot to kas liekas ertaks un piemerotaks.
Tacu attieciba uz renkulu pielietosanu gan esmu kategorisks. Pats esmu izbaudijis ka ir krist pie zemes un just virs galvas lidojosus renkulus, pectam vareju kruma atsautos zarus purinat nost no muguras....
P.S. ja kads dusmojas par manu viedokli, jau ieprieks atvainojos!
Nu visi tik smalki, ka nav pat ko pasūtīt ... :) Lodes un tikai sudraba! Hi! :)
Ņefig vipendrivatsa - nav ne vainas pareiza resnuma renkām saprātīgā distancē. A riktīgs lemurs šmuci var arī ar lodi uztaisīt.
Nevaru piekrist apgalvojumam:"neiesi taču tu kombinēto lietot uz gaidi". Gaides medībās tumsā uz cūkām postījumu vietās labprāt ņemu savu kombinēto MERKEL 12/9,3x74R + kolimatortēmeklis Aimpoint + prožektors, bet karabīni .308win atstāju mājās. Minētajos apstākļos šaut tālāk par 100m neuzskatu par prāta darbu. Tāpēc ar kokrēto kombinēto jūtos pārliecinātāk (kalibru dēļ).
22.12.2007. 01:37
atkartosos velreiz! Individualajas madibas varam izpildities ka sirds velas, kaut ar pilu skrotim pa alni. Tur tu esi atbildigs tikai par sevi un savam darbibam.
Tacu kolektivas vienmer ir bijusa paaugstinata riska avots, gan medniekiem, gan suniem , gan dzinejiem!!!
Tapec ari paaugstnats uzmanibas un drosibas limenis par sliktu nenaks!!!
JANI BAR speciali tev, es nelecos un nedziedu par sudraba lodem, es runaju par savu pieredzi un saviem secinajumiemiem( mednieka stazs no 1991), vari pienemt vari ne, es tikai izsaku savu viedokli! Stridos dzimst patiesiba!!! Un man patik ka ir diskusija kura katrs var meginat pamatot savu viedokli...
plusi-
1.viegla,
2.man plecā der "kā uzlieta",
3."izkārtais" vai "peldošais" (vai kānukurampatīk)spicā stobrs,
4.īsti nezinu, kā pareizi skan termins "spusk" valsts valodā, bet tas ir īss un viegls, ne tik sauss kā tikkai, bet pa manam ir tas kas vajag.
5.svars 2,8kg.
6.španšīberis ,manuprāt, tomēr ir pluss.
mīnusi
1.protams, cena
2.svara ierobežošanai uzliktie plastmasas "muška" un "celiks" un skava.
3.ātri sakarst spicais stobrs, dabistiski, ka sportam neder.
Nu, un protams, vienam otram, iespējams, stereotipu ietekmē, nepatīk blāzers kā tāds.:)
precizitāte - spicajam kādi 6cm uz 100m,bet ir arī pagrūti precīzāk notēmēt ar 3moa punktu. Ar gludo -neesmu uz rekordiem izgājis, bet uz 50m apm.15cm ar 32g monolītu (citas patronas neesmu meģinājis) dzinējmedībām tā kā pietiek. ponta pēc pamēģināju ar optiku uzšaut pa žagatu uz celšanos, un nekas, uz 35m. nokrita. A tā stroķa kontā ar spico govs dzinējmedībās,buks pēdējā dienā uz 80m no rokas uz pieiešanu, un bebrs uz 5m no gludā ar 2nr.
Pašam patīk, varbūt vēl nav beidzies medusmēnesis.Drīzumā gribu šautuvē iedok koksu un izmēģināt ko jaunu.
Tas ir tikai paaugstinats riska faktors.....
Atbalstu tikai principialu lozu pilietojumu. Tas discipline!!!
Tapec ari ta mulkosanas ar kombinetajiem ir bulsits,,,,,,,
P.S. Katram medibu veidam savs kalibrs!!!!
Un tas ja pašam tev nepatīk kombinētie, vai arī tāda nav, nenozīmē, ka tos vajag noniecināt, cienīsim citu viedokli un neuzspiedīsim savējo :)
Attieciba uz medibu veidu es logiski sapratu ka runa ir par dzineju medibam, neisi tacu tu kombineto lietot uz gaidi. Bet ta ir gaumes lieta, katrs var lietot to kas liekas ertaks un piemerotaks.
Tacu attieciba uz renkulu pielietosanu gan esmu kategorisks. Pats esmu izbaudijis ka ir krist pie zemes un just virs galvas lidojosus renkulus, pectam vareju kruma atsautos zarus purinat nost no muguras....
P.S. ja kads dusmojas par manu viedokli, jau ieprieks atvainojos!
Ņefig vipendrivatsa - nav ne vainas pareiza resnuma renkām saprātīgā distancē. A riktīgs lemurs šmuci var arī ar lodi uztaisīt.
Tacu kolektivas vienmer ir bijusa paaugstinata riska avots, gan medniekiem, gan suniem , gan dzinejiem!!!
Tapec ari paaugstnats uzmanibas un drosibas limenis par sliktu nenaks!!!
JANI BAR speciali tev, es nelecos un nedziedu par sudraba lodem, es runaju par savu pieredzi un saviem secinajumiemiem( mednieka stazs no 1991), vari pienemt vari ne, es tikai izsaku savu viedokli! Stridos dzimst patiesiba!!! Un man patik ka ir diskusija kura katrs var meginat pamatot savu viedokli...