Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Aizstāvēsim bites

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 26 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.03.2013. 16:14
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.03.2013. 22:21
Mārim M.
Šeit nu gan es piekritīšu!
Par t.s. "bioloģiskajiem" pat runāt negribas!
Laurim S.
Nevajag jau uzreiz braukt virsū, OK ;)
Par kādu vidi mēs tagad runājam? Es nerunāju par to, cik Tu nopelni ;) Tās ir atkal divas dažādas lietas.
Es arī ēdu gaļu :D Es taču neesmu izteikusies, ka visiem būtu jāpāriet uz veģetārismu. Bet par gaļas kvalitāti, reiz uz kādu tusiņu uz Rīgu aizvedu šašliku, neko nemudroju, jo laika nebija, vienkārši uzgāzu cūkgaļai kečupu, bet meitenes man pēc tam visas recepti prasa un vēl apvainojas, ka nedodu! Redz, man esot žēl recepti! A tur visa recepte- cūka ne no veikala :D
Mārim M.
Es arī atceros, kādu kefīru pirkām Padomju laikā! Tāds pats kā tagad, mājās raudzēts! Vienkārši visi jau aizmirsuši, kā garšo normāls piens un tā produkti!
Lauris
Lauris
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 16:40
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Vietalva
Medību stāžs: no 2000g
Aprīkojums: Haenel Jager 10, iž12
Suņi: laikaRenis
Medību trofejas: 6
14.03.2013. 22:37
Atvaino ja kādu aizskāru, taču esmu asas dabas cilvēks un neciešu populismu.
Nevienam neafišēju un nezīmējos, cik es nopelnu, bet vienu ļoti svarīgu lietu esmu sasniedzis - ar izcilu piemēru esmu radījis jauniešos un jaunos cilvēkos interesi par lauksaimniecisko ražošanu, par dzīvi laukos, vidi, un galvenais - iespēju laukos dzīvot labāk kā pilsētā. Stagnācija un bezcerība iztukšoja laukus, protams ka jauniešiem nav un nebūs interese par 19.gs tehnoloģijām.
Slēpts
14.03.2013. 23:00
Žannai cepums. Par kvalitāti piekrītu pa visiem 100% ,tā laika doktordesai mūsdienu doktorene netur līdz. Un ari tā laika piena produkti no tām nepareizajām tā laika govīm nav salīdzināmi ār šodienas palmu sviestiem un kefirčikiem. Un kā šodienas desa kura taisīta no gaļas var būt 2x lētāka pa pašu gaļu man nav skaidrs vēl joprojām. Un bites ari nesprāga kaut ari laukus indēja nekādas normas neievērojot,vienkārši no mucas jifti spainī uz aci un miglotājā iekšā :)) Tā nav nostaļģija pēc tiem laikiem, bet produkts toreiz bija tiešām stipri ēdamāks.
Žanna
Žanna
15.03.2013. 07:51
Lauri, ja Tava atvainošanās bija domāta man, tad es noteikti neesmu apvainojusies :) Mēs taču te diskutējam, nevis lamājamies, kā tirgū, un tas ir tikai normāli, ka pastāv atšķirīgi viedokļi.
Man ir viens liels trūkums- laba atmiņa :D Mans puika savos 14 gados no manis vien pāris reizes ir pa *irsu dabūjis ne jau tāpēc, ka baigais eņģelis, bet gan tāpēc, ka visus tos podus, ko viņa vecumā gāzu, neesmu aizmirsusi :D
Bet Tu mani esi nedaudz pārpratis! Es nebūt neaģitēju par 19.gs tehnoloģijām, nav lauks obligāti jāar ar zirgu, govis jāslauc ar rokām un mēsli jāšķūrē ar sū*u dakšu! Esmu PAR piena vadu un transportieri, un citu tehniku, vai tad tas zemnieks ir Dieva nolādēts, ka viņam būtu jārukā no gaismas līdz gaismai melnu muti! Ja Tu esi iedomājies, ka es patiešām aģitēju par to pašu vecmāmiņu piena dzesēšanas metodi, par kuru rakstīju augstāk ieviešanu katrā saimniecībā, tad man laikam nav izdevies līdz Tevīm savu domu aiznest! ;) Es šeit aģitēju nevis par visu tehnoloģiju aizliegšanu un atgriešanos pie sentēvu metodēm, bet par ķīmijas izmantošanas samazināšanu. Jo ilgstošā laika periodā tas atsauksies gan uz apkārtējo vidi, gan uz mūsu bērnu veselību.
Valerij, taisnību sakot, arī toreiz gadījās, ka tika apindētas bites :( Bet nebija tik traki, kā tagad.
Lauris
Lauris
15.03.2013. 11:19
Nē Žanna, toreiz bij trakāk :). Atkārtošu vēlreiz - bij viens precedenta gadījums 2011.gadā Viļķenē, 2012.gadā bišu saimes ļaunie zemnieki nav noindējuši.
Padomju gados vienīgais herbicīds, ko pazina, bij 2.4D, jeb MCPA, un tur nu uz bitītēm neviens neskatījās, manam vectēvam saimītes apmira. Tagad pa lielam tas nav iespējams (mūsdienu saziņas līdzekļi, informatīvā telpa, dienestu darbība). Ja kāds kautko noindē, tad viņš ir sūdus taisījis.
Un ko var demagoģēt par to zaļumu. Šveice, Somija, Japāna - samērā videi draudzīgas valstis ar garu cilvēka mūžu, bērni veseli, tikai ķimikālijas (dažādās formās) sadzīvē tiek lietotas 5-10 reizes vairāk kā Latvijā. Bet pie mums - ironiski, vai ne, bet vīriešu vid. mūžs zem 60gadiem, strādājot zirga darbus (sirdsslimības). Tantiņa laukos 3ha katru gadu ravēdama muguru ļoti sabi saliec, tikai problēma tā, ka atpakaļ taisni vairs dabūt nevar.
Bet mēs esam parauti uz zaļēšanu, tāpat kā uz kapusvētkiem.....
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
15.03.2013. 14:31
Un kā šodienas desa kura taisīta no gaļas var būt 2x lētāka pa pašu gaļu man nav skaidrs vēl joprojām.

Man nav nācies būt tādā veikalā, kur var nopirkt tikai tādu desu. Man ikdienā nākas ieiet tādos veikalos, kur varu izvēlēties kādu desu vien vēlos. Gandrīz katrā normālā veikalā var nopirkt lauku desu ar alkšņu malku kūpinātu. Protams, tā nemaksā 1LS/KG....
Es arī atceros, kādu kefīru pirkām Padomju laikā! Tāds pats kā tagad, mājās raudzēts!

Žanna, nejauc kefīru ar rūgušpienu. Kefīru iegūst ieraudzējot ar mikroorganismu ieraugu, bet rūgušpiens ir, vienkārši runājot, saskābis piens.
Un , ja par bitēm, tad padomju laikā neviens traktors naktīs nemigloja - viss notika dienas laikā, kad lauki bija pilni ar bitēm. Ja bitenieks paspēja aiztaisīt skrejas, tad bites izdzīvoja, ja nepaspēja, tad bites pagalam. Tagad pietiek vienas , ar varatozi nomocītas, bišu saimes tuvumā parādīties miglotājam, kas visas Latvija izmisīgi kliedz, ka tiek indētas bites.
Palasiet kaut vai
http://la.lv/index.php?option=...
Žanna
Žanna
15.03.2013. 17:18
Māri, es zinu, kas ir rugušpiens un kas ir kefīrs ;) Taisu mājās gan vienu, gan otru ;) Tici man, no normāla piena raudzēts gan viens, gan otrs, ir biezs, ka gandrīz ar nazi griežams un ar karoti ēdams.
Par to zaļo sūkalu- viņai tādai ir jābūt-zaļai! Nevis caurspīdīgai! Ja netici, samelkē internetā jebkuru recepti, kā pagatavot mājās kādu skābpiena produktu un izlasi no tās vietas, kur rakstīts "izslauciet govi" līdz tai vietai, kur rakstīts "kad atdalās zaļgans šķidrums"
Lauri, dzert mūsu večiem vajag mazāk, tad dzīvos ilgāk :(
Lauris
Lauris
15.03.2013. 19:16
un kas tantukiem jādara?
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
15.03.2013. 19:58
Lauri, dzert mūsu večiem vajag mazāk, tad dzīvos ilgāk :(

Nu šogad par bitēm nau ko uztraukties, manas sāka aplidoties februāra beigās un marta sākumā kad bija tā siltā nedēļa, tagat jau otro nedēļu naktīs sals līdz -20 tā kā iespējams paliks ļoti daudz vecā medus no kura vārīšu ekoloģiski tīru čūskūdeni .
Lauris
Lauris
16.03.2013. 13:24
Starp citu, Žannai tainība, jo spirti ir ogļūdeņražu hidroksilatvasinājumi, kam viens vai vairāki (vairākvērtīgajiem spirtiem) ūdeņraža atomi ir aizvietoti ar hidroksilgrupām
Vistiešākā un visbiežākā dzīvu organismu indēšana, lietojot uzturā spirtus, un nevajag te taisīt butaforiju.