noskatījos video kā to plēvi liek virsū un man nepatika viena lieta.pašās beigās visu detaļu pārklāj ar laku.ja to pašu izdara ar ieroci,tad viņš kļūs slidens un slapjā laikā divtik.putnu medībās lietus arī līst!kautkad turēju rokās benelli kamuflētā krāsā,taču tur viss ok.krāsa pēc sajūtas tāda kā matēta un neslīdoša.tā kā plēve var būt arī ieberziens!
Putni protams redz daudz labāk par cilvēku,un atšķir arī krāsas.Komuflēta plinte viņiem būs tikpat labi redzama kā neapkrāsota,ja pats kustēsies kā vējdzirnavu spārni.Man kolēģis ar hromētu tozeni katru gadu nomedī vairāk zosu un pīļu,kā pāris kolektīvi kopā,tā ka plintes krāsa ir ļoti mazsvarīga.Vajag jau eksperimentēt,tikai vajag padomāt,kā to ieroci atkal dabūt cilvēcīgā skatā un vai zem tā slāņa nesāks veidoties rūsa.
Protams kamuflēts stobrs putnu medībām ir ieteicams,putnu redze ir daudz perfektāka kā cilvēkam,bet tapēc jau nevajag krāsot un līmēt.Labāk izmantot snaiperu metodiku,aptīt ieroci ar maskējošu materiālu pieskaņotu apkārtnei,piem džutas maisa strēmelēm kuras var iepriekš piekrāsot ar atiecīgajām krāsām.Principā ne tik svarīga ir krāsa,galvenais ir nomaskēt ieroča veidolu.
Aprīkojums: Toz 34EP;Savage 14 euro classic 308win
Suņi: nav
28.03.2013. 11:52
Mājas apstākļos pats to var izdarīt, tikai vajag iepirkt nepieciešamās lietas. Kaut kur Rīgā,ja nemaldos tirgo pašas plēves. hidroplēves.http://varupats.lv/content/hid...
Tā apskatīties to var madeinriga.lv Tur var redzēt kā tas notiekas un ko var izdarīt. Cena uz stobru ir ap 30Ls un ja visu tad nu līdz 100Ls pat var tikt.
Domājot par gludstobru es arī gribu kamuflētu. Tas ir gaumes jautājums un dažās medībās var palīdzēt, piemēram zosis ir ļoti manīgas un kamuflēts ierocis var palīdzēt tikt pie medījuma.
Vispār jau Tozeni varbūt arī varētu eksperimenta vārdā noziedot šim pasākumam. Bet gribu redzēt rezultātu, tā kā gaidam bildes pēc cik tur tā ilgā laika :)
Domājot par gludstobru es arī gribu kamuflētu. Tas ir gaumes jautājums un dažās medībās var palīdzēt, piemēram zosis ir ļoti manīgas un kamuflēts ierocis var palīdzēt tikt pie medījuma.
Nekāds, tā kā lielākajai daļai komentāru šeit!