Doma ar to filmu bija tāda – noskatīties filmu un saskaitīt, cik reizes bija jāiešauj palielam bebram ar "maseni", lai to iegūt... Bet bieži vien mežā Jums būs iespēja izdarīt tikai vienu vienīgo šāvienu...
Nav šauts daudz - bet ir ļoti patīkami ar viņu šaut (varbūt tāpēc, kad man ir 110 kg :) bet nu nepērsniedz gan tos 3000 J - tātad gana labs, bet kā otrs ierocis...
Ar 22lr ir daži pamata principi svarīgi. Galvenais-trāpīt smadzenēs, pakārtotais-nešaut bebram, kas peld pretīm. Ja šos divus ievēro, tad bebram pietiek ar vienu šāvienu un tas paliek uz ūdens. Bet, tā kā tas tomēr ir medības, nevis šautuve, tad protams, 223 savu darbiņu padarīs ar garantiju, ja trāpīts būs cik necik pie vietas. Kamēr 22lr kādā reizē var pievilt pašu izcilāko šāvēju. Bet vel foršāk īpaši bebram un garākām pastaigām ir garstobra 357 mag. Tiesa gan tie ir reti šajā valstī...
Aprīkojums: Mossberg 835 12 Kal , Savage F93 22WMR
Suņi: Nau
Medību trofejas: 2
04.04.2013. 19:06
Nu ar 22WMR nau tik precīzi jatrāpa tais smadzenēs, ar Sellier & Bellot 22WMR JHP 2,6g
tā galva paliek mīksta un čaukstoša, pat ja trāpijums ir vairāk uz deguna pusi viss ir samalts un bebruks paliek uz vietas un patroniņa maksā 0,18 Ls
Man kaut kā arvien vilinošāks kalibrs sīkzvēriem kļūst.17HMR.Patroniņa arī 19 saņi.Pamaz informācijas par to latviski,bet citās mēlēs šo to var palasīt.223.protams bebram kā reizē,bet šis būtu lētāks variants.Pašam ir 243.win-bebram super,bet kaut ko mazāku jāvāc kopā pa daļām.
Varu piekrist Arnim - ir gadijies nomedīt palielu bebruku kam starp acīm bija ikapsulējusies masenes lode.Šo bebri arī nomediju ar maseni,bet šaujot prom peldošu. Pēc šī gadijuma un vēl citas ne pārāk pozitīvas pieredzes esmu pārgājis 223 kalibru un natīkamu brīžu ir krietni mazāk.Tāpat,ja vēlēsies uzšaut pa papīru arī būs labi noderīgs,jo munīcija ir normālā cenā (Geko ~0.38Ls ).
Slēpts
04.04.2013. 20:09
Jāni Rubuli
Es lapsu nomediju ar maseni un CCI lodi 175m attālumā ar vaļējo tēmekli.Saprotams ka nebija trāpīts kā te šauj citi pie 200-300m attālumā acī,bet trāpīt un ja nāvīgi tad nomedīt var.Šauts tika tikai tapēc ka bija apkārt lauki un tuvāk netikt.
Bebriem ja negrib šaut precīzi der ļoti labi gludais.:D
Arī ar maseni ir jašauj kā ar visiem ieročiem saprāta attālumā.
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
04.04.2013. 20:17
Cena sporta patronām Hornady Hubertā - 0.30 metāla čaulīte, Zommerā 0.30 amerikāņu, ražotāju neatceros, misiņa čaulīte. Pilnapvalka lodes, bebram ideāli. Lietoju Savage Axis, komplektā nākošais Busnelis tika nomainīts ar DELTA Titanum 2.5-15x50SF. Axis uztūnēts pēc amerikānu ieteikuma, tā kā nospiediens rūpnīcas ražojumam ļoti stingrs, atspere biku saīsināta un ar dimanta vīli pievīlēta. Ir stipri labāk:) Ja gribas izkalaidēties no ASV ir iespēja pasūtīt Timmnys regulējamo trigeru par 90$. Par veidokļiem - katram savs. Arī pēdējās Medības bija viedoklis, ka 22lr bebram ir par īsu. 22lr ir izmantojam bebriem un kur vēl? 223 rem - pa lapsām kaut uz 150-180m, pa paīru, pa beriem utt. tas arī noteica lēmumu par labu 223.rem
tā galva paliek mīksta un čaukstoša, pat ja trāpijums ir vairāk uz deguna pusi viss ir samalts un bebruks paliek uz vietas un patroniņa maksā 0,18 Ls
Es lapsu nomediju ar maseni un CCI lodi 175m attālumā ar vaļējo tēmekli.Saprotams ka nebija trāpīts kā te šauj citi pie 200-300m attālumā acī,bet trāpīt un ja nāvīgi tad nomedīt var.Šauts tika tikai tapēc ka bija apkārt lauki un tuvāk netikt.
Bebriem ja negrib šaut precīzi der ļoti labi gludais.:D
Arī ar maseni ir jašauj kā ar visiem ieročiem saprāta attālumā.