Par agru pūst taures un sist bungas, jo tas tikai 2. lasījums! Likumdevējs demonstrē klaju nekompetenci un pieņem uz emocijām balstītus lēmumus. Ja tādā garā turpinās, tad 3-ajā lasījumā mežacūka tiks iekļauta sarkanajā grāmatā un uz pārējiem licenzes izsniegs tikai vetārstiem, kuri ar iemidzināšanas metodi regulēs dzīvnieku blīvumu...
Vo, vo, ja jau te tiek gudri paziņots, ka medības, pirmkārt, ir dzīvnieku skaita regulēšana (mēs jau negribam, mums jau nevajag, bet dabai jāpalīdz), tad kāda velna pēc vispār tādu mednieku bruņotu grupu vajag? Uztaisam pie VUGD vienu paralēlo dienestu - savvaļas dzīvnieku regulēšanas dienests (SDRD - pat skaisti saīsinās) un zinātniski bez emocijām veicam regulēšanas darbu.... Silava varētu aprēķināt, ka LV teritorijā optimāli ir tik un tik stirnas, brieži, cūkas, jenoti un visi citi, bet SDRD nodrošina optimālā d zīvnieku blīvuma realizēšanu dzīvē. Un viņi to noteikti dara bez lokiem!
Esmu jau komentējis iepriekš par lokmedībām, bet nu nedaudz atkārtošos. Tiem medniekiem kas neko nesaprot no medību loka, bet komentē lieliski, varu pateikt tikai vienu. Gludstobra ierocis būtībā ne ar ko neatšķiras salīdzinājumā ar medību loku. Arī ar gludo ja tai pašai cūkai iešauj sirdī vienalga viņa dažkārt mēdz paskriet metrus divdesmit.
Bet es nebūš es ja nepateikšu kautko arī par pašiem lokmedniekiem. Lai varētu medīt ar mledību lokiem, tomēr būtu jābūt A klasei pēc IFAA (intenational field archery association)lokšaušanā. Un tad nekādi jaunizceptie lokmednieki, kuri pat nesaprot kā tas loks darbojas nepieies pat mežam tuvumā ar loku.
Uģi visu cieņu, bet diemžēl mums vēl līdz tai pašai ES vecajai kultūrai kā do ķitaja rakom. Diemžēl ir bija un būs tādi mednieki kas ar bisi un arī ja pieņems pozitīvu lēmumu par lokiem, nu šaus i uz 30 m i uz 50m un tagad vēl daži lepojas ka nogāza ruksi ar gludo paŗi 100m, un būs tā arī ar loku, jo diez vai būs daudz tādu kas neizturēs un neizšaus pa dzīvnieku tālāk kā 30m. Manā praksē ļoti daudz piemēru un nomedītu dzīvnieku pa kuriem ir šauts velns sazin ar ko sākot ar pīļu skrotīm beidzot par ar lielajām renkām, un rezultātā viss ķermenis ir noklāts ar pīrsinu, tā pat arī būs ar loku, jo lai dzīvnieks tiktu nomedīts tam jātrāpa nāvīgās vietās, bet ja trāpīs tikai pa mīkstaudiem tad pīrsings garantēts. Lode vismaz ja izlidoja cauri nekāda pīrsinga nav, ja tās pašas renkas palika mīkstajos audos, tās tik traki netraucē kā loka pīrsings.
Tulīt sāks mani apriet, bet tā ir realitātē un arī būs. Diemžēl ir un būs tādi indivīdi kas mēģinās bez atbildības veikt šāvienu :(
Bet pagaidām te nav ko daudz komentēt, jo jāgaida trešais balsojums un tad zināsims što i po4om :)
Edgars Kecs Manuprāt Tevis aprakstītā problēma ir medību vadītāja uzticība kolektīva biedriem, protams ne pa visiem 100%. Muļķīgi jau arī būtu, pirms medībām katru biedru iztaustīt un atņemt pīļu patronas ejot uz pārnadžiem un optikai palielinājuma gredzenu nofiksēt uz mazāko lai uz 100+ metriem nevar labi notēmēt.
Daudzas no likuma normām ir tikai un vienīgi bezatbildīgo cilvēku dēļ.
Karspar netiek runāts par dzinējmedībām, bet vairāk uz gaidi un kad tiek medīts uz pīlēm, jo ļoti dauzd gadījumu ir kad tieši gaidot pīles tuvumā parādās buks un tiek šauts ar to kas stobros tajā momentā atrodas, bet tas ka tiks nodarīta skāde tajā momentā neienāt prātā, jo ir tādi kas zina skrošu efetku, bet ir tādi kas domā kāda šķirba ar ko šaut pa to pašu buku. It īpaši pēdejā laikā uz Daugavas nomedītajiem bebriem tāds pīrsings ir raksturīgs, jo tur ir publiskā vieta un varu saderēt reti kurš gaidot pīli palaidīs garām peldošu bebru, protams ne visi pa to šaus ar skrotīm, bet piedotiet idiotu pietiek lai to darītu. Tā pat būs arī ar loku, jo diemžēl mums kā jau minēju tālu līdz tai kultūrai kas ir ES valstīs kur tiešām ja teikts likumā netālāk kā 30m tad arī nešaus, pat ar tālmēri nomērīs un tikai tad izšaus, pie mums na glaz, a mož povezjot!!!
Bet es nebūš es ja nepateikšu kautko arī par pašiem lokmedniekiem. Lai varētu medīt ar mledību lokiem, tomēr būtu jābūt A klasei pēc IFAA (intenational field archery association)lokšaušanā. Un tad nekādi jaunizceptie lokmednieki, kuri pat nesaprot kā tas loks darbojas nepieies pat mežam tuvumā ar loku.
Tulīt sāks mani apriet, bet tā ir realitātē un arī būs. Diemžēl ir un būs tādi indivīdi kas mēģinās bez atbildības veikt šāvienu :(
Bet pagaidām te nav ko daudz komentēt, jo jāgaida trešais balsojums un tad zināsims što i po4om :)
Daudzas no likuma normām ir tikai un vienīgi bezatbildīgo cilvēku dēļ.
Edgaram ir 100% taisnība.