Šodien vārdadienu svin Bella, Berta, rītdien - Dzintara, Dzintars, Dzintra
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - smith & wesson i-bolt rifle-camo-weathershield

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 18 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.06.2013. 16:43

Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2019-11-26 17:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Aprīkojums: Vītne,gludais
Medību trofejas: 10
13.06.2013. 16:43
Edgar - te tev arī ideja par bebrošanas tūrēm ārzemniekiem. I nauda būs kolektīvam, i valstij kas tiek, i pašiem vieglāk :)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
12.06.2013. 08:48
Dzintar!
Mūsu pusē bebrus izmedīt nekad nevarēs, jo ir pāris tādi rezervāti kur tik līdz viņiem nereāli, lieli purvi kur ūdens līmenis ir pacelts bet nolaist tos nevar, jo grāvji nav tīrīti un ir aizauguši tā ka ūdens netiek pāri. Kā arī ļoti daudz bebru atnāk no kaimiņu kolektīva, jo tur to ir pa pilnam un neviens šo zvēru tur nemedī. Mums bija tā ka mēs iztīram riktīgi vairākas bebru mājas un nometnes, neapiet pus gada atkal jauna ģimene parādās. Vienu grāvi tīrām jau vairākus gadus no vietas un tur kā nāk jaunas ģimenes tā nāk, jo tur kaimiņu kolektīvā bebru blīvums liels un loģiski ka tie iet meklēt kur ir brīva teritorija.
Interesanti kas tur tajā Latgales sirdī darās ka medību viekals ir tukš, vai nu tiešām karam gatavojas, vai nu veikalam kirdik gaidāms :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-01-06 15:10
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
11.06.2013. 23:55
es jau sapirkos hornady cinks būs :D
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2020-07-31 21:42
Mednieku organizācija: vairākas
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: kas tos var izskaitīt
Aprīkojums: 6 pusautomāti un vēl šis tas.
Suņi: foksterjers
Medību trofejas: 62
11.06.2013. 20:00
Edgar tad jau tavā apkārtnē maz bebru, šo pavasar pa divām nedēļām Rebel Robčiks un Jānis ar savu saigu, kurai nebija vēl optika man ap 30 ādām pārdeva..
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2020-07-31 21:42
Mednieku organizācija: vairākas
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: kas tos var izskaitīt
Aprīkojums: 6 pusautomāti un vēl šis tas.
Suņi: foksterjers
Medību trofejas: 62
11.06.2013. 19:30
Ko tu tur vari slavēt to jaudu,jauda pietiek alnim,briedim cūkai ,bez kuņģa ir arī citi sāpīgi un nāvīgi rajoni, bet bebram nepietiek, jā bebrs ir gatavs, bet pēc pāris minūtēm agonijā pakrata kāju un viņš ir nogrimis,tāpēc nekavējoties pēc šāviena jāvelk laukā, bet tas proces iztraucē citus un liedz iespēju nomedīt citus bebrus tajā vietā, tāpēc ari es uz bebriem eju otro gadu ar 223 rem ,..... Jančuk nekreņķējies man vēl pāri simti ir tie wolfi un puskaste ko tev aizvedu, ja kas liec lai vecais sāk rakt ierakumus atšausimies - Īdeņu nevienam neadosim
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
11.06.2013. 19:25
Atkārtošu vēlreiz. Esmu neapzinīgs mednieks un pūdelmanis, kas savu nemācēšanu trāpīgi šaut kompensē ar ieroča jaudu.Un arī brīvā laika man nav tik daudz ,lai gaidītu medījumu pienākam pa 99% sekmīgam šāvienam ar 22LR. Tāpēc lietoju jaudīgāku ieroci.Bebru un lapsu medībās šī prakse sevi lieliski attaisno.
Saprotams ,ka rezultatīvs šāviens ar maza kalibra mazjaudīgu ieroci paceļ mednieka pašnovērtējumu Zālamana augstumos. Un nav lielas starpības vai ar maseni esi nomedījis bebru ,vai ar 223 kuili.(Es runāju par pašnovērtējumu nevis likumību.)
Mārcis
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-01-06 15:10
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
11.06.2013. 15:32
atsvaidzinot tēmu, vakar biju Rēzeknes veikalā, un laikam akcija ir nostrādājusi S&W un optikas vairs tur nav un saigas ar beigušās, veikals pilnīgi tukšs palikušas tikai gaisenes, pat 223 kalibra medību patronas dabūju tikai 2 tās pašas no vitrīnasm palicis tikai Barnauls HC un FMJ. Rēzekne laikam gatavojas karam :D
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
11.06.2013. 14:29
Tāpēc Mārci nevajag šaut to pašu bebru tālāk par 50m.
Lai pat ja trāpi bebram nevis smadzenēs bet kaut kur sāņus un tas būtu uz vietas beigts, tad ir jāpiemeklē pareiza munīcija. No sākuma es arī biju pārsteigts 4 trāpījumi galvas smadzeņu rajonā, bet tas kā peldēja tā un peld. Kad sāku sīkāk interesēties par masenes munīciju tad atradu sev piemēroto munīciju. RWS virskaņas munīcija, citiem pretī ņem Remington munīciju, man ir izkliede pie šīs munīcijas. Un ja netrāpi tad tiešām ir redzams ka netrāpīji un ja trāpi tad ir ļoti labi dzirdama trāpījuma skaņa ķermenī.
Pirmkārt kad šauj pa sīko dzīvnieku maksimāli to tuvāk jāpielaiž klāt, ja ir iespēja tad šaut tikai pa stāvošu mērki un no balsta, ja nē tad izmantojot situāciju maksimāli atrodot zelta līdzsvaru šaut pa to pašu bebru, kā arī nesasteigt un galvenais nenoraut šāvienu. Ja visu šo te apvienot kopā rezultāts ir ļoti labs. Es kā jau minēju vienreiz ka pa sezonu bez problēmām nemedīju vidēji no 20-30 bebriem un labi ka pa pāris ir aizšaut garām, un pāris ir noslīkuši, ir tādas sezonas bijušas ka neviens nenoslīkst. Jā masene ir ļoti labs treniņu ierocis kā arī labs darba rūķis cīņā pret maziem kustoņiem. Mārci ja tu uzskati ka masenei maza jauda, nezinu vai tas ir maz vai daudz ja no 30m vidēji 20 kg bebram lode cauršauj bebra galvaskausu. Es uzskatu ka jaudai pilnīgi pietiek. Protams jo lielāks attālums jo mazāka tā jauda, bet taču masene nav domāta šaut pa medījumu 200m. Jā man rekords ir nomedīt lapsu uz 206-9 m bet tā jau lielākoties bija cūcene un laikapstākļi bija ideāli , kā arī pareizi tika izskaitļota trajektorija līdz mērkim. Respektīvi pat 200m ir redzams ka pilnīģi jaudas pietiek lai lapsa aizietu citos medību laukos.
Andri jā tas ir sadistiska metode. Citi šauj cik man zinām ruksim tieši aiz auss pa mugurkaulu. pilnīgi pietiek. Bet tā ir jau maļiku darīšana kā un kur šaut, mums ir darīšana tos noķert pie nedarbiem.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
11.06.2013. 11:29
Sibīrijas maliķu metode lielo pārnadžu medīšanai ar maseni ir sadistiska, bet efektīva. Viņi nešauj galvā, bet kuņģi. Un dzīvniekam pakaļ iet pēc pus dienas. Tad dzīvnieks nav tālu aizgājis, ir nogūlies un sepse jau savu ir paveikusi.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
11.06.2013. 11:18
Edgar. Nošaut ar maseni jau var, bet tās iespējas ir ļoti ierobežotas. Bebra smadzenes ir pingponga bumbiņas lielumā 3-4 cm diametrā, apmēram. Mazākā kļūda un pļurkt( attālums, vējš ,kāds zariņš, stiebriņš).Jā trāpa žoklī, kaklā, deguna dobumā vai tamlīdzīgi viss, medijums pazaudēts.Pietiek noraut garām tikai 1 cm. Pats šāvu ar maseni bebrus 3 sezonas. Secinājums ,katrs 3/4 bebrs pazudis. Nopirku 222rem un atrisināju šo problēmu. Saprotams ,ka esmu neapzinīgs mednieks un pūdelmanis,kurš savu neprasmi cenšas atrisināt ar jaudu. Taču arī pēdējās 22LR sacīkstēs labākie šāvēji(Dombrovics, Zelts)no 40 mērķiem varēja sašaut 22. 22LR sākotnēji projektēts ir kā sporta un izklaides kalibrs ,ne medību.Ne tam ir ātrums ,ne jauda un trajektorija līka kā maza zēna čuriņa.:)