Sorry neizlasīju topiku:) Doma nav slikta tikai reģionāli. Pie mums piemēram ar cūkām problēmu nav bijis un neizskatās ka tuvākajā laikā būs. (Vienīgi viens zemnieks iesējis kukurūzu uz ko savācas liels bars no apkārtnes, bet mums licenžu cik ir tik ir)
- iespējams pieaug malu medību risks, bet to varētu minimizēt nosakot, ka mežacūkas šeinei tāpat jābūt pie rokas ja šauj šā gada sivēnu, jo ja gadās kļūme, tad tāpat jānoraksta...
Doma laba. Lai mazinātu šo risku priekšlikums: varbūt ir iespējams atļaujā iekļaut noplēšamu "sivēna cedelīti". Ja nomedīts šī gada sivēns iepriekš minētajā periodā (varbūt to var pagarināt līdz dzinējmedībām, tas ir diskutējams jautājums), tad no lielās atļaujas noplēš un aizpilda "sivēna cedelīti" + pārskats. Un ar atlikušo "īso atļauju" tad jau var gaidīt tikai lielo:):)
Darboties šīs zāles varētu tiešām tikai tajos reģionos, kur VMD to saskata par vajadzīgu.
Slēpts
25.06.2013. 16:52
Vai tiešām mēs gribam liet ūdeni uz ZSA dzirnavām? Ticiet man, pirmais, ko ZSA prasīs, izskatot Medību noteikumus, būs mežacūkas pārlikt nelimitēto dzīvnieku statusā, kuras tad, saskaņā ar jauno ML, varēs medīt katrs zemes īpašnieks. Tad vienīgā aizsardzība pret to būs mežacūku minimālā medījamā platība, kuru varēs sagrabināt slēdzot sadarbības līgumus zemnieku starpā.
Vai tad kādam klubam tagad trūkst mežacūku licenzes?
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
25.06.2013. 17:03
Māri , stāsts nav par to ka pietrūkst licenzes, bet gan par motivāciju medīt šī gada sivēnus.Plus vēl, lai nedotu iespēju ZS argumentēt nelimitētas cūkas, šo risinājumu paturēt kā rezerves un reģionālu kompromisu, saglabājot platību ierobežojumus!
Slēpts
25.06.2013. 17:22
Platību ierobežojumus ( 1000 ha tai sk. 200 ha mežs ) nosaka pieņemtais ML un tas jau ir liels kompromiss uz kuru gājām. Ja licenzes netrūkst ( vai kāds var apliecināt pretējo? ), tad kādu vēl juridisku motivāciju vajag? Viss atkarīgs tikai un vienīgi no pareizas medību izpratnes savā iecirknī.
Iedod Velnam mazo pirkstiņu un viņš paņems visu roku.
Vai arī ar cēliem nodomiem ceļš uz Elli būvēts.
Ideja būtu laba, ja mēs visi nezinātu procesu, kāds griezās ap Medību likumu, īpaši pēdējo Tautsaimniecības&co komisiju...ja šis uz balsojumu, tad es pret. Ja godīgi, esmu pret arī apspriešanu, jo forums ir atklāts un uz MK noteikumiem gan jau kāds pacentīsies šo izmantot kā argumentu, ka pašu mednieku vidū nav vienprātības par šo jautājumu (noklusējot faktu, ka runa ir par sivēniem ;)).
Doma laba. Lai mazinātu šo risku priekšlikums: varbūt ir iespējams atļaujā iekļaut noplēšamu "sivēna cedelīti". Ja nomedīts šī gada sivēns iepriekš minētajā periodā (varbūt to var pagarināt līdz dzinējmedībām, tas ir diskutējams jautājums), tad no lielās atļaujas noplēš un aizpilda "sivēna cedelīti" + pārskats. Un ar atlikušo "īso atļauju" tad jau var gaidīt tikai lielo:):)
Darboties šīs zāles varētu tiešām tikai tajos reģionos, kur VMD to saskata par vajadzīgu.
Vai tad kādam klubam tagad trūkst mežacūku licenzes?
Vai arī ar cēliem nodomiem ceļš uz Elli būvēts.
Ideja būtu laba, ja mēs visi nezinātu procesu, kāds griezās ap Medību likumu, īpaši pēdējo Tautsaimniecības&co komisiju...ja šis uz balsojumu, tad es pret. Ja godīgi, esmu pret arī apspriešanu, jo forums ir atklāts un uz MK noteikumiem gan jau kāds pacentīsies šo izmantot kā argumentu, ka pašu mednieku vidū nav vienprātības par šo jautājumu (noklusējot faktu, ka runa ir par sivēniem ;)).
Vēl ir tādi kolektīvi, kuriem atāluju skaits ir nepietiekošs? Nesaprotu, kas liedz sivēnus medīt tagad???