Man gan negaršo..
Un ieraugot kādu tās grauž tās (sevišķi uz ielas) mani pārņem riebuma sajūta.
Tā pat, kā redzot, ka cilvēki dzer tēju neizņemot karotīti no krūzes utt. Visas šīs fīčas, kas pārņemtas no "lielā kaimiņa" mani, maigi izsakoties, kaitina :))
Laikam kaut kur jau rakstīju, bet:
Ja kāds (piem. celtnieks-apakšnieks) atbrauc pie manis uz objektu un sāk pucēt krieviski - es principa pēc - runāju tikai latgaliski vai latviski. Daudzi tā arī nesaprasšanā aizbrauc :))
p.s.
Pret Krievu kultūru kā tādu man nav pilnīgi nekādu aizspriedumu. Gluži pretēji - iecienītākais/tuvākais rakstnieks un dzejnieks ir krievs (Dostojevskis un Jeseņins), mūziķis - krievs (B.Grebenščikovs) utt.utt.
BET tā "Latvijas krievu" subkultūra un viss kas ar to ir saistīts.. - nu, vienkārši- nevaru izturēt ! :))
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
16.09.2013. 17:33
Dies' viņu zin, kā tajā Latgalē ar vilkiem? Es gadus 3-4 atpakaļ patstāvīgi medīju pie pašas Baltkrievijas robežas. Objekts ar bija ne mazākais, ap 6000ha. Bet ar tiem vilkiem bija, kā bija. Reizi 2-3mēn. kādas "caurejošā" pēdas, dažs vīrs šur tur manīja. Pat ļūšus bija redzējuši, bet vilkus nevelna. Buku koncentrācija arī bija normāla. Ja būtu bijuši vilki, buku populācija noteikti būtu manāmi mazinājusies. Kā nekā, viens vilks gadā apēd ap 70 "buciņiem" un tāda normāla vilku ģimenīte 400-500. Laikam jau vēl bebrs "pelēkajam" ir viegls medījums, bet kad uz beigām iet gan vieni, gan otri sāk "ņammāt" mājlopus.Kas tāds arī netika manīts. Nezinu, gan kā tagad, pa šiem gadiem iespējams kas kardināli mainījies.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
16.09.2013. 11:46
pieļauju,ka Latgales pusē ir krietni apgrūtināti medību apstākļi (vairāk varbūt kā pārējā Latvijas daļā)un turklāt vietām pabraucot izskatās ka nav arī neviena kas varētu medīt..........visi ārzemēs vai citos medību laukos, skumīgs paskats (Ludza-Krāslava Krievijas/Baltkrievijas pierobeža)
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
16.09.2013. 09:46
Nu, latgalieši savā repertuārā- sēž uz pečkas, grauž sēmuškas un ņaud, ka vilki viņus ēd nost :(
(Un lai neviens latgolis šeit neapvainojas- esmu dzimusi un pavadījusi savu bērnību Latgales pusē!)
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
16.09.2013. 09:21
http://www.vmd.gov.lv/?sadala=...
Jā ar vilkiem iet diezgan labi... pēc mājaslapas datiem uz 13.09 85 gab. Liels uzsvars nomedītajiem tieši uz Z-Vidzemi, man sanāca pāri par 30gab....No Latgales gan nēkā nav- droši vien gaida dzinējmedības un sniegu
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
12.09.2013. 11:59
Biju kādu gadu atpakaļ Estijā un runājos ar vietējiem medniekiem. Šie ierēc par to, ka Latvijā nav lāču. Ko tad lācis iet pa mežu, ierauga robežstabu un pa 180'? Viņiem uzskaitē 800(patiesībā esot vairāk) lāči un 60 licences gadā. Varu gan tagad kļūdīties skaitļos, jo tas bija pasen un sēdējām pie galda. Tomēr cipars kuru dzirdēju bija gana iespaidīgs. Lielākais lācis ko šamējie esot nomedījuši, bijis 3,6m no ķepām līdz ķepām. Bļin, tas ir monstrs, ar ķepām aizsniedz otro stāvu daudzzīvokļu mājā.
Un ieraugot kādu tās grauž tās (sevišķi uz ielas) mani pārņem riebuma sajūta.
Tā pat, kā redzot, ka cilvēki dzer tēju neizņemot karotīti no krūzes utt. Visas šīs fīčas, kas pārņemtas no "lielā kaimiņa" mani, maigi izsakoties, kaitina :))
Laikam kaut kur jau rakstīju, bet:
Ja kāds (piem. celtnieks-apakšnieks) atbrauc pie manis uz objektu un sāk pucēt krieviski - es principa pēc - runāju tikai latgaliski vai latviski. Daudzi tā arī nesaprasšanā aizbrauc :))
p.s.
Pret Krievu kultūru kā tādu man nav pilnīgi nekādu aizspriedumu. Gluži pretēji - iecienītākais/tuvākais rakstnieks un dzejnieks ir krievs (Dostojevskis un Jeseņins), mūziķis - krievs (B.Grebenščikovs) utt.utt.
BET tā "Latvijas krievu" subkultūra un viss kas ar to ir saistīts.. - nu, vienkārši- nevaru izturēt ! :))
(Un lai neviens latgolis šeit neapvainojas- esmu dzimusi un pavadījusi savu bērnību Latgales pusē!)
Jā ar vilkiem iet diezgan labi... pēc mājaslapas datiem uz 13.09 85 gab. Liels uzsvars nomedītajiem tieši uz Z-Vidzemi, man sanāca pāri par 30gab....No Latgales gan nēkā nav- droši vien gaida dzinējmedības un sniegu