Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Stobra bremze karabīnei - vai vajag un ir vēlams, vai tomēr nav vērts?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 25 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.12.2013. 15:37

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
12.12.2013. 15:37
Šajā tēmā laikam par trīs veida plintes aksesuāriem uzreiz tiek runāts :
- stobra bremzes (muzzle brakes),
- kompensatori (compensators),
- skaņas moderatori (sound moderators).
Kamēr karabīnes īpašniekam nav skaidras pārliecības un motivācijas, kāpēc viņam tādus aksesuārus vajag, tikmēr viņus arī nevajag.
Arī ierocim jābūt piemērotam to lietošanai. Uz kāda tieva stobriņa uzskrūvējot 120-220-450 gramu dzelzi galā,
var sanākt ne efekts, bet defekts
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
07.09.2013. 22:30
...pa papīru šaujot sanāk diezgan liels atkārtoto šāvienu skaits. tajā pašā 300 metru snaiperī Ādažos 20 ieskaite un pirms tam piešaudē kādi 5-10 šāvieni,un vēl vairāk. rezultātā 25-cās minūtēs sanāk "izkurināt" ap trīsdesmit šāvienus. tad jau arī vieglie kalibri sāk kauties.,:) tad vēl mazāk uz balsta izkustās ierocis. dēļ pamatfunkcijas-atsitiena samazināšanas galvenokārt jau arī lieto to stobra bremzi. un ,sākot ar 300-tajiem magnumiem un vēl "niknākām" plintēm daudzkārtēja šaušana bez stobra bremzes vai skaņas moderatora jau ir gandrīz neciešams pasākums šāvēja organismam. izšaut jau var ,bet precīzi šaut,ja jādomā par belzienu plecā,diezko nesanāks. apmēram tā.
Arvīds
Arvīds
Pēdējo reizi manīts 2014-08-16 20:50
Atrašanās vieta: Zemgale
07.09.2013. 21:35
... uzliekot vai noņemot stobra bremzi spicajam nekādu pēkšņu "brīnumprecizitāti" saticis neesmu.,:). F-klasē ,kas ir vieni no planētas zemītes precīzākajiem šaunamajiem stobra bremze lietota netiek.

Aivar, neesmu kompensatora piekritējs, bet čupojoties kopa ar Latvijas tālšāvējiem varbūt zini viņu motivāciju stobra bremzes lietošanai? Kalibri tak viņiem 6.5x55 dažam 6.5x47 vai 260 rem..
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
02.09.2013. 13:34
Stobra bremze standarta medniekam ar ieroci, kurš domāts medībām, plus vēl 308w vai 30-06 kalibram, ir tik pat vajadzīga kā 2 golfam 19" lietie diski.
Un vēl vairāk tā bremze ir vajadzīga pusautomātam. Nē nu var jau Zaparam piemontēt spoileri, bet vai tas nozīmēs, ka zapars tagad būs F1 - diez vai.
Kā arī automātam stobra bremze izskatās maigi sakot stulbi - IMHO - ja nu vienīgi Sauer 303 GTI, bet šāda komplektācija runājot ar Sauer cilvēku izstādē ir vairāk modes cik praktiskas dabas jautājums - takā tā!!! :) Tip izskatās baigi cool :)
Gvido
Gvido
Pēdējo reizi manīts 2017-02-19 13:21
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: Fausti Stefano 12 kal; Iž 16 kal; Marlin 983 T 22 WMR;
Suņi: 2 Latvijas dzinēji un gs. taksis
Medību trofejas: 6
02.09.2013. 12:04
Nekad neesmu šāvis no ieroča,kas aprīkots ar stobra bremzi, tāpēc nemācēšu pateikt,cik liela,vai maza ir vajadzība pēc tās bemzes. Domāju tikai,ka gan jau,ka konstruktori,kuri to izdomājuši,arī nav nekādi muļķi,un tie šāvēji,kuri lieto šādu uzparikti,un ir apmierināti ar to,nekad arī neteiks neko sliktu par to.Pats šaujot no Remington 700 cdl 7rem mag kalibrā bez šīs te bremzes,nekādu dižo atsitenu neizjūtu,tad jau daža laba 12. kalibra "pagale" sit nežēlīgāk,jāpiezīmē,ka nekāds smagsvars arī es neesmu- paknaps 90nieks. Ja kādreiz radīsies iespēja pašaut no ieroča kam ir šāda ekstra,un iepatiksies,tad arī sākšu apsvērt iespēju par tās iegādi. Gala beigās tikpat visu noteiks viens jautājums,-cik tas viss man izmaksās,un,vai iegūtie +si būs tās naudas vērti.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-16 08:42
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
02.09.2013. 10:49
Ivar Vizner,
ja tas "lielie dirsēji" bij domāts par mani (jo negribās ticēt, ka Tu Aivaru Bundzemu tā apsauci), piekrītu, dažreiz šauju pār strīpu :) - bet ļauj Tev paskaidrot:
Es nesaku, ka tā ir slikta manta. Pirms mēneša pats stāvēju un kritu par tām. Kad prasīju piedāvājumus no piegādātājiem uz karabīni kā vienu no pamatprasībām izvirzīju, lai būtu vītne bremzes uzstādīšanai/vai ar visu bremzi !
BET, pietika man vienu dienu pavadīt kopā (šautuve&medības) ar cilvēku, kurš ir iztestējis n-tās bremzes uz dažādiem kalibriem, kā es sapratu, ka MEDĪBĀM (tēma jau ir medībām un 30-06)un manā gadījumā konkrētāk (dzinējmedībām) - nav tas vajadzīgs. Pat uz kalibra 9,3x62!!!
Tas viens pluss(atsitiens)- nes paralēli arī daudzus mīnusiņus. konkrētā gadījumā saistītus arī ar konkrētu ieroča marku.
Mossberg 4x4 - nav ne vainas - jo bremze būtībā nesadārdzina ieroci. Man tikai vītne+bremze maksāja tik pat daudz kā Tavs Mossbergs! Tu pats pirktu ??? Kaut kā pēdējā laikā esmu palicis skops...
Ja pirkšu kaut kad vītni "nesteidzīgai" šaušanai kalibrā kaut vai sākot ar 7RemMag - noteikti aprīkošu to ar bremzi !
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
02.09.2013. 09:59
Pat .30-06 atsitiens bez bremzes un ar viņu ir nesalīdzināms. Un krēslā ar bremzi patiešām uguns un dūmu traucēklis ir krietni vien mazāks, nekā bez. Vēl viens pluss ir saistīts ar to pašu troksni - dzīvniekam bieži vien pēc pirmā šāviena nav skaidrs, no kuras puses nāca šāviens. Ar stobra bremzi aprīkotiem ieročiem tas ir biežāk nekā bez tās, jo stobra bremze skaņu it kā izkliedē.
Taču, manuprāt diskusija ir bezjēdzīga - tie, kas neizmanto, lielos vilcienos ir pret, bet tie, kas izmanto, viņuprāt, par ir tikai tādēļ, ka tāds pieder :) tie takš ir dzelžaini argumenti :)))
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2016-11-16 20:28
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riebiņu novads
Medību stāžs: Jo dienas, jo ilgāks...
Aprīkojums: ИЖ-58МА 12.; HOWA 1500 .308WIN
Suņi: Maza istabas sune
02.09.2013. 07:44
Man dažreiz gribas pakasīties, tāpēc šajā video liekas aizdomīgi tas, ka pirmajam šāvienam patronu paņēma no galda virsmas, bet otrajam izņēma no kabatas. Vai tik nevarētu būt tā, ka, veidojot reklāmas klipu, drusku lielākam efektam ir uzlādējušās dažāda niknuma patronas? Vajadzēja "uz aklo" ņemt no vienas kabatas patronas abiem šāvieniem, tad vismaz ticamības moments būtu augstāks. Bet kas ta' man... :)
Krišjānis
Krišjānis
Pēdējo reizi manīts 2026-09-04 22:02
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: 12 gadi
Medību trofejas: 12
02.09.2013. 04:52
Youtube video
Slēpts
01.09.2013. 19:17
manam MOSBERG 4*4 ir virsū stobra bremze , lielākais pluss manā uztverē ir tas ka pēc šāviena krēslā nav ne dūmu ,ne liesmas stobra galā ,pēc šāviena momentā redzu zvēru nevis dūmu mākoni un protams patīkams atsitiens, iesaku lielajiem dirsējiem no sākuma izšaut un pēc tam savus padomus ieteikt.