..."perforētais" stobrs + izskrūvēts čoks ir izrādījusies lieliska kombinācija gludstobra ložu precīzai šaušanai.
Aivar, un kādas Tavas domas par bremzi spicajam?
Es arī esmu dzirdējis stāstus- "Wow, kā uzsskrūvēju bremzi, tā savācu visu grupu divlatniekā!" un izskatījās, ka tas cilvēks nemeloja.
Taču, nojaušu Tavu atbildi, Tu arī bez bremzes šauj grupu divlatniekā:)
Nezinu par precizitātes izmaiņām, neesmu novērojis. Man Mauser 6.5x55 ir stobra bremze. Atsitiens ir stipri mazāks ar bremzi, bet grupiņas vienādas vācas ar vai bez un trāpijuma vieta arī nemainas.
..."perforēto" gludstobru ar izskrūvētu čoku nejauši izmēģināja Aigars Legzdiņš-viens no Latvijas ,jāsaka, vislabākajiem gludstobra ložu šāvējiem. atklājums izrādījās pārsteidzōšs. šādi šaujot urbumu zonā gāzu spiediens lodes aizmugurē tiek stipri samazināts kamēr lode fiksēti virzās pa cilindrisko stobra kanālu. izskrūvētā čoka zonā starp lodi un stobra kanālu izveidojās precīza gedzenveida sprauga pa kuru atlikušās gāzes reizē ar lodi vai nedaudz apsteidzot to izlido no stobra. šāda kombinācija maksimāli novērš gāzu sitienu pa lodes aizmuguri pēc izlidošanas no stobra. sekojoši lodes kūleņošanu vai šūpošanos gaisā.
Aigars Legzdiņš-viens no Latvijas ,jāsaka, vislabākajiem gludstobra ložu šāvējiem.
Aivar - ko tad sevi tik zemu noliec? Un kur tad paliek Tams, Dombrovics.. un arī citi lieliskie šāvēji?! Aigars varētu būt no tiem, kas visvairāk izšauj! :D Un nevienam citam no precīzajiem šāvējiem tas caurumotais stobrs nav vajadzīgs..
Mans viedoklis - stobra bremze jālieto, ja gribas maigāku atsitienu.
... uzliekot vai noņemot stobra bremzi spicajam nekādu pēkšņu "brīnumprecizitāti" saticis neesmu.,:). F-klasē ,kas ir vieni no planētas zemītes precīzākajiem šaunamajiem stobra bremze lietota netiek. stobra bremzes pamatuzdevums ir atsitiena samazināšana. "Boss" sistēma ar regulējamo stobra bremzi ļauj pamainīt stobra vibrāciju un pielāgoties konkrētai munīcijai-gūt augstāku precizitāti,nevis piemeklēt munīciju stobram. medību variantā manuprāt stobra bremze ir vēlama Mag kalibriem uz viegliem ieročiem . tas dos precizitātes pieaugumu no šāvēja puses vairāk ,nekā no "dzelžu" puses. es personīgi nevēlētos šaut 300to WinMag no 2,5 kg smaga karbona stobra bez stobra bremzes.,:) un ausu aizbāžņi galīgi nebūtu tas smagākais nesamais ,piemēram, kalnu medībās.,:) medību ieročiem līdz 30-06 kalibram īpašu vajadzību pēc stobra bremzes nesaskatu ,drīzāk tā ir neērtība "čakarēties" ar ausu korķiem vai austiņām-bez tiem dzirde tiek bojāta pamatīgi.
...šaujot pa papīru pie liela atkārtoto šāvienu skaita stobra bremze ievērojami uzlabo šaušanas komfortu caur atsitiena samazinājumu. mazāk izkustās ierocis uz balsta. ,tad vēl kolēģiem -konkurentiem uz ugunslīnijas ietriec smiltis un dūmus sejā rezultāta pielabošanai.,:).
...Dombrovics šogad ir vienkārši nepārspējams (un arī iepriekš pa laikam tāds bijis).Tams ir sevi parādījis uz visaugstākajiem Latvijas šaušanas sporta pakāpieniem un šosezon izteicis vēlmi iepauzēt vai pārtraukt šaušanu . nu-ū , reizēm jau gadās man arī trāpīt mērķim pašā vidū.,:)
...Aigaru pieminēju vairāk kā "perforētā" stobra labo īpašīšību atklājēju.
Aivar, nu ja Tu tā saki, tad es jau iedomājos kā visos Latvijas nostūros rūc Makitas un grab čoki, kad tos sviež metāla kastēs pie skrūvēm :) Rudenī uz masta visi stāv austiņās un sacenšās, kurš skrejošam sivēnam trāpīs aiz auss :)))
Slēpts
01.09.2013. 19:17
manam MOSBERG 4*4 ir virsū stobra bremze , lielākais pluss manā uztverē ir tas ka pēc šāviena krēslā nav ne dūmu ,ne liesmas stobra galā ,pēc šāviena momentā redzu zvēru nevis dūmu mākoni un protams patīkams atsitiens, iesaku lielajiem dirsējiem no sākuma izšaut un pēc tam savus padomus ieteikt.
Man dažreiz gribas pakasīties, tāpēc šajā video liekas aizdomīgi tas, ka pirmajam šāvienam patronu paņēma no galda virsmas, bet otrajam izņēma no kabatas. Vai tik nevarētu būt tā, ka, veidojot reklāmas klipu, drusku lielākam efektam ir uzlādējušās dažāda niknuma patronas? Vajadzēja "uz aklo" ņemt no vienas kabatas patronas abiem šāvieniem, tad vismaz ticamības moments būtu augstāks. Bet kas ta' man... :)
Aivar, un kādas Tavas domas par bremzi spicajam?
Es arī esmu dzirdējis stāstus- "Wow, kā uzsskrūvēju bremzi, tā savācu visu grupu divlatniekā!" un izskatījās, ka tas cilvēks nemeloja.
Taču, nojaušu Tavu atbildi, Tu arī bez bremzes šauj grupu divlatniekā:)
Aivar - ko tad sevi tik zemu noliec? Un kur tad paliek Tams, Dombrovics.. un arī citi lieliskie šāvēji?! Aigars varētu būt no tiem, kas visvairāk izšauj! :D Un nevienam citam no precīzajiem šāvējiem tas caurumotais stobrs nav vajadzīgs..
Mans viedoklis - stobra bremze jālieto, ja gribas maigāku atsitienu.
...šaujot pa papīru pie liela atkārtoto šāvienu skaita stobra bremze ievērojami uzlabo šaušanas komfortu caur atsitiena samazinājumu. mazāk izkustās ierocis uz balsta. ,tad vēl kolēģiem -konkurentiem uz ugunslīnijas ietriec smiltis un dūmus sejā rezultāta pielabošanai.,:).
...Aigaru pieminēju vairāk kā "perforētā" stobra labo īpašīšību atklājēju.