...,ko tur var iekomentēt par30-30 kalibru. 30 nozīmē vienu trešdaļu collas lodes diametru ,jeb 7,62mm. maza jauda, līka trajektorija. ,..varētu teikt,paralēla patrona padomijas 7,62x39 kalaša patronai.
...,bet, ja patīk un vajag,tad jāņem ciet., katram takš' ar saviem tarakāniem jāsadzīvo.,:)
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
05.01.2018. 13:14
Ja runa par vienu universālu kalibru, tad es drīzāk aiztāvētu zviedru mauzera kalibru - 6.5x55. Ar to pie viņiem sekmīgi medī aļņus. Pats gan lietoju 30-06, jo pirmkārt pirku plinti krietni sen, otrkārt pusautomāts un tādēļ prasās nedaudz jaudīgāks un treškārt popularitātes un patronu izvēles dēļ. Vēl viens kalibrs, kas pēdējā laikā pie mums iegājies kā klasika ir 7x65 - der lielākiem attālumiem kā 30-06.
es gribētu redzēt to 7x64 baigo pārākumu pār 30-06 :D abi ir vienlīdz jaudīgi un trajektorijas vidēji ir vienādas.
6.5x55 kā universāls? tad šijam tā jauda vispār ir knapi virs robežas un ja individuālās vēl vari medīt, tad dzinējos tur tak par īsu ;)
Nu ir man tas 6.5x55se, Universāls-laikam.Dzinejmedibām itkā netika gādāts. Izvēles brīdī sakrāmēju pa plautiem-Alnis un staltbrieža bullis nav ikdienas medijums manos platuma grādos un pēc intereses,tādēļ arī 30.cal tika atmests.Pārējais, hmmm, vadijos pēc 3000j un CXP tabulas.Pat CXP3 kategorijas medijumam lodes enerģiju tràpijuma brīdī prasās tikai 1600j.Tāpēc vadoties pēc attāluma kādā notiek medības, medījuma svara ,un neiespringstot uz lielradžu gāšanu uz 300 metriem , izdariju izvēli par kuru neesu vīlies. Turklāt ja vēl paniekojas ar lādēšanu...... :D :D
...,bet, ja patīk un vajag,tad jāņem ciet., katram takš' ar saviem tarakāniem jāsadzīvo.,:)
6.5x55 kā universāls? tad šijam tā jauda vispār ir knapi virs robežas un ja individuālās vēl vari medīt, tad dzinējos tur tak par īsu ;)