Mans Rem. 700 VLS arī grab. Bet, kad patrona ielādēta patrontelpā, tad klusums. Čoma Rem. 700 VTR arī grab aizslēgs bez patronas. Bet man tas kaut kā pie kājas, jo savus tiešos pienākumus ierocis pilda lieliski.
Kāds varbūt no vīreļiem ir dzirdējuši kā grab sks ,nekāda vaina medī taču .Bet tagad jautājums kombinēto īpašniekiem , kālai dabū abus uz 50m kopā ,bez stobru pārlodēšanas?
Es izvēlējos kombinēto, lai varu šaut ar lodi un smalkajiem. Ļoti reti lieku otru lodi. Lode no lodes iet apmēram 15cm. Arī šos 15cm dabūju daudz maz piemeklējot munīciju.
Manai kombinētai zh 308 minimālais 50m no ļoti liela municijas klāsta derēja monolit 28 .Tā sēdās vismazāk zem vitnes trāpijuma,bet renkuļu centrs arī ir zemāks .Tapat 20-30cm.
Man bija stobri salāgoti 60m kopā. Piešauts arī tādā attālumā sarkanais punkts. Viss lieliski, blīvums izcils. Uzliku optiku un radās starpība apmēram par 35 cm uz 60 metriem. Respektīvi, ja vītni piešāvu, tad gludais gāja 35 cm augstāk. Pēc manām domām optika ir smagāka un tā mainija izsvarijumu un atsitiens kaut kā savādāk ietekmē šāvienu. Atliekot atpakaļ sarkano punktu stobru trāpijumi atkal sakrita. Paliku pie optikas un ieliku citu asīti starp stobriem, lai tos salāgotu atkal.
No savas pieredzes varu pateikt ka paceļot tēmēšanas līniju(uzsstādot optiku) sanāk bardaks ar trajektorijām!Vislabākie rezultāti ar FAIR, 12x76 un 7x65R sanāk šaujot ar atklāto tēmekli 40-45 metros iet vienā vietā(monolit28 un 10 gramu Vulkāns-pašlādēta).Stobri lodētie.Ja izmanto optiku piešauju vītni uz apm 170m pa nullēm.Pirmā nulle 50 m.,optikas ass virs vītnes ass 7 cm.un tad aizmirstu par gludo,vai arī ekstra gadījuma ar gludstobru tēmēju pa muguras līniju,alnim 50metros taisni sirdī.Nu kaut kā tā apmēram.
...ir kombinētie (piem. Finn clasic) kam stobri savstarpēji regulējās gan pa horizontāli gan vertikāli. regulējot pamatā lokās vītņu stobrs. kombinētajiem ar salodētiem stobriem atliek tikai spēlēties ar munīciju,vai maināmiem čokiem ja tādi ir,vai vēl precīzāk -ar čoku neprecizitāti ,kas šādā situācijā dod efektu.,:). par munīciju jāatcerās Aivara Dundura izanalizētā atziņa- jo lēnāka lode,jo trāpījums augstāk. sporta lode (ātrums ap 320m/s) 50metros trāpīs pat līdz 40cm augstāk nekā kārtīga medību lode (ar ātumu ap 480m/s) šamās situācijas cēlonis ir laides noliekums (sekojoši atbalsta vieta plecā)uz leju attiecībā pret stobru garenasi.
...arī parasts gludstobrs ar ,pieņemsim,ideāli salodētiem stobriem dos minimālo izkliedi pa vertikāli ar konkrēta ātruma munīciju.samazinot lodes ātrumu vertikālā izkliede acīm redzami pieaugs.
Neejiet uz Lijas veikaliem, tur jums iesmērēs neejošus ieročus, sastāstīs slavas dziesmas. Iegādājos tur viņu ieteikto ieroci un tagad nevaru tik vaļā. Šauj no abiem stobriem vienlaicīgi ik pa laikam.
...arī parasts gludstobrs ar ,pieņemsim,ideāli salodētiem stobriem dos minimālo izkliedi pa vertikāli ar konkrēta ātruma munīciju.samazinot lodes ātrumu vertikālā izkliede acīm redzami pieaugs.