...kopējo tendenci par kalibra robežās smagāku ložu pielietošanu atzīstu.,... bet...ir tā ka patreizējā praktiskajā darbā regulāri nākās aplauzties uz iekārtu "lieliskajiem" tehniskajiem parametriem.,:),un pieskaitu sevi pie skeptiķiem,līdz neesmu pārliecinājies praksē. tiek fanots par garajām, smagajām lodēm.viss jau ir pareizi,masa ir vajadzīga ,lai gaisa pretestības rezultātā "nedzistu" ātrums. kalibra robežās masu var pieaudzēt divos veidos. pirmais- palielināt tilpumu -taisīt garāku lodi.rezultātā pieaug arī "bura"-virsmas laukums. otrs-kas būtu reāls attiecīgā laika un tehnoloģiju ceļš uz superlodi ir materiālu pielietojums ar lielāku tilpumsvaru,kas šobrīd par apbēdinājumu nav zināms ka varētu notikt.,:) drīzāk otrādi,skrošu šāvējiem jāšauj ar tērauda skrotīm,ka tik vēl tālšaušanā par godu ekoloģijai nepiespiež lietot tērauda vai misiņa lodes.,:)
Slēpts
05.01.2014. 05:25
Varbuut jaapieveershas Mendeļejeva tabulas beigugalam? (Joks ar maajienu uz uraanu)
Laikam jau teikšu es arī!!:D:D Teorijas ir manis paša izlobītas un praksē novērotas!Jo lēzenāka vītne,jo mazāka derivācija,lode ir precīzāka līdz 300-400 m,pēc tam var sākt mētāt.Vienāda svara garāka lode būs stabilāka.Jo lielāks sākuma ātrums jo mazāka stobra vibrācijas amplitūda.Ja grib šššausmīgi precīzi,stobra galā jāatrod interferences vieta,tur arī jābūt vietai kur kur lode atstāj stobru,attieksies tikai uz konkrētu lodi ar konkrētu lādējumu!Pulverim jābūt pilnībā sadegušam pirms lode atstāj stobra galu.Papīram vienas prasības,medībām vēl jādomā par lodes apturošajām un pretrikošetēšanas īpašībam un vēl par dažādiem"neaptiekas"faktoriem!Ar to gribu teikt ka nebūtu korekti jaukt kopā sportu un medības,katram sava bībele!
Un vēl,vispār forums bija paredzēts praktiskajiem medniekiem,par praktiskām lietām,ja šeit vāras tikai krutie speciālisti citiem paliek neinteresanti.Ir jau viena lapa kur plosās tikai "gudrīši","Hunters.lv",vai vajag dublēties!? Tad jau labāk Austrumlatvijas medību korifeju,Rebļa kungu,ko domā,to saka,"kā Žirinovskis",bet vismaz interesanti palasīt!Atvainojos ja kādu aizskāru!
Slēpts
05.01.2014. 11:34
Ja "citi" grib šeit redzēt un lasīt to kas liekas viņiem interesants tad par to ir pašiem jādiskutē un jābūt aktīviem nevis jāvēro forums caur savu tēmekli maksimālā attālumā un ar maksimālu pietuvinājumu.
Šeit ir forums kurš domāts lai piedalītos nevis avīze ko var tikai izlasīt.
Ja šeit nebūtu pāris kungi, kas regulāri par gudrām tēmām padiskutē tad atliktu vien Reblis, kurš ātri vien šeit paliktu vienīgais, jo piemēram man, un domāju ka arī vēl citiem, ir apnikusi tā stulbā vervelēšana par saigām un kā var nolikt visu gar zemi ar .223 aiz austiņas...
Dzintar,
no 100+ tēmām ir tikai 2 par kaut ko, kas neattiecas uz medībām. Tas ir daudz???
Ja šīs tēmas kādam liekas neinteresantas - var taču nelasīt :)
Es jau arī esmu mednieks, bet man kaut kā interesē tās visas lietas ap precīzo šaušanu, pat labi saprotot, ka medībās tas nav vajadzīgs. Esmu pārliecināts, ka arī daudzi jaunie mednieki lasa ar interesi.
p.s.
Par to vītnes lēzenumu un garu lodi Tu, diemžēl, kļūdies.
"Derivācija, interference":) Un kurš tagad gudrojās ?:)))
p.p.s.
Ja tas "vārās" bij domāts uz mani - atvaino. Varu nevārīties. Varat apspriesties ar Zariņa kungu un mani nobanot, tikai kurš no tā iegūs???
...nav ko medniekiem pārāk gudriem palikt ,iet tik uz mežu ar savu ugunsrori un mierīgi medi'j villainos šķēpa metiema attālumā.,:). protams,kuram ta no militāristu fanu kluba patīk ,ka atbrauc mednieki parastie un tajā pat Ādažu lietišķajā 300-niekā uzvinnē profesionālos plintētājus.,:) .gan jau ka komandieris apsveikuma vārdus nepasniedz,varētu padomāt,:). pat pieķļūšana garajai šautuvei Ādažos ir sajāta līdz bezjēdzībai,pēc tam vīri "pelēkie" apskatīja tālšaušanas aktivitātes dažus gadus atpakaļ,skumji.
...bet,viedus vārdus pērnruden Alojas šautuvē teica ģenerālis Krēsliņš uzrunājot medniekus ,sacensību dalībniekus. - mazām tautām nacionālās drošības jautājuma risinājumi jāskatās Skandināvijas virzienā. tur ir labi saprotams ,kāpēc ar šaušanas sportu ir jānodarbojās jau no mazotnes.
... a mums haļava ,tāļā Āmerika mūs nosargās.,:) ,bet norvēģi joprojām nav aizmirsuši,kā nacisti ar viņu sievietēm jaunu rasi būvēja.
Aivar kas ir šautuvē haļava izbeidzās!Ja pašam no savas kabatas būtu jāmaksā cilvēkiem(karavīriem)kuri nodrošina Tavu drošo šaušanu,izlidotu skurstenī,muļķu laiks beidzies!Uz gatavu un par velti visi gudri!Ej dienēt armijā,tiksi šautuvē,bet vispirms visas prasības kas tiek prasītas no karavīra,tālšāvējs atradies,uzkraut tev snaipera ekipējumu ar bruņuvesti un plus ieročus un nekādu džipu,kurš pieved klāt!50-60 km kājām,40-50 grādos pēc celsija un 1-1,5 km uzdevums,ja nepaspēsi vai netrāpīsi ies bojā Tavi biedri!Skaiti savu naudu un nevāries "speciālist"!!!
Un vēl,vispār forums bija paredzēts praktiskajiem medniekiem,par praktiskām lietām,ja šeit vāras tikai krutie speciālisti citiem paliek neinteresanti.Ir jau viena lapa kur plosās tikai "gudrīši","Hunters.lv",vai vajag dublēties!? Tad jau labāk Austrumlatvijas medību korifeju,Rebļa kungu,ko domā,to saka,"kā Žirinovskis",bet vismaz interesanti palasīt!Atvainojos ja kādu aizskāru!
Šeit ir forums kurš domāts lai piedalītos nevis avīze ko var tikai izlasīt.
no 100+ tēmām ir tikai 2 par kaut ko, kas neattiecas uz medībām. Tas ir daudz???
Ja šīs tēmas kādam liekas neinteresantas - var taču nelasīt :)
Es jau arī esmu mednieks, bet man kaut kā interesē tās visas lietas ap precīzo šaušanu, pat labi saprotot, ka medībās tas nav vajadzīgs. Esmu pārliecināts, ka arī daudzi jaunie mednieki lasa ar interesi.
p.s.
Par to vītnes lēzenumu un garu lodi Tu, diemžēl, kļūdies.
"Derivācija, interference":) Un kurš tagad gudrojās ?:)))
p.p.s.
Ja tas "vārās" bij domāts uz mani - atvaino. Varu nevārīties. Varat apspriesties ar Zariņa kungu un mani nobanot, tikai kurš no tā iegūs???
...bet,viedus vārdus pērnruden Alojas šautuvē teica ģenerālis Krēsliņš uzrunājot medniekus ,sacensību dalībniekus. - mazām tautām nacionālās drošības jautājuma risinājumi jāskatās Skandināvijas virzienā. tur ir labi saprotams ,kāpēc ar šaušanas sportu ir jānodarbojās jau no mazotnes.
... a mums haļava ,tāļā Āmerika mūs nosargās.,:) ,bet norvēģi joprojām nav aizmirsuši,kā nacisti ar viņu sievietēm jaunu rasi būvēja.