Nu jā , armijas snaiperi varbūt tiek trenēti šaut pilnā ekipējumā un ar bruņuvesti . Visu cieņu . Tad jau to visu nometot nost ,ja tas ir traucējošais faktors , šaušanā rezultātiem vajadzētu būt izciliem ? Jeb nē , tikai un vienīgi ja noiet 50 km ar kājām un vēlams bruņuvestē ? Neviens jau nav aizliedzis aizčāpot ar kājām līdz Ādažiem , uzvilkt bruņuvesti , un tad parādīt kā jāšauj.
Manuprāt , Aivars mēģināja pateikt , ka nav īsti kaut kas kārtībā , ja cilvēkus , kuri uzskata sevi par profesionāļiem ,mačos "apšauj" mednieks parastais . Profesionāļi tomēr par šaušanu aldziņu saņem .Un šauj , cerams , katru dienu , nevis kā mednieks - šāvējs - amatieris , no darba brīvajā laikā . Un par savu naudu . Tātad profiņiem jāšauj labāk , jeb es kaut ko nesaprotu ?
Nekā personīga .
Slēpts
05.01.2014. 20:14
...mačos "apšauj" mednieks parastais...
hmm... Ļoti "parastais mednieks" ar speciālu sporta ieroci un ar sporta optiku (auto cenā) plus tam vēl pieskaņotu speciāli lādētu munīciju pret taktisko ieroci standarta armijas munīciju ... Vispār godīgi un tad var asti celt gaisā un stāstīt:" ES "parastais mednieks" redz kā uzvarēju mačos armijas profesionāli,..."
Cik atceros, man viena tante stātīja, ka armijnieks ar ierindas dienesta Glock17 ar prastu armijas xx gada munīciju, pistolēs izgrieza pogas "parastajiem medniekiem" ar sporta pistolēm... tas tā sarunas uzturēšanai.
Vispār pareizi iepriekšs pieminēja, armijas snaiperiem ir citi uzdevumi un galvenais ir neitralizēt mērķi īpaši neķerot krenķi par to vai trāpīja 10niekā vai tikai 8niekā. Tādēļ šādi salīdzinājumi nav īsti korekti.
Slēpts
05.01.2014. 20:35
Dzintar un kurš tad nemaksā, leišos kur šobrīd braucam testēt munīciju ari nekas par velti nenotiekas, ari visos mačos dalība jāapmaksā. Ir šautuvei izcenojumi un ar tiem rēķināmies, ne jau nu Ādažus na haļavu izmantotu. Un vispār dīvaini redzēt ka mūsu lepnajā armijā labākie šāvēji ir no zemessargiem atsevišķi entuziasti nevis profiņi. Bet kur nu tādi radīsies ja apmāca viņus visādi "eksperti".
P.S. Man pa lielam pofig kas tur Ādažos, Šauļi gan tuvāk gan kafiju šautuvē piedāvās :D
... gudro un muļķu laiks nav ne sākušies ne beigušies,vienkārši viss nerimstoši turpinās.,:) lai no tā reizēm nedaudz atpūstos kopā ar draugiem pat savu šautuvi uzbūvējām , ne to mazāko Latvijā. un pa šiem gadiem mans mazais uzņēmums droši vien kādas vairākas Ādažu šautuves nodokļos ir nomaksājis. elementāri ,pienu no muļķa govs slauc ,nevis budžets dod pienu,kas mūsu zemītē ļooti daudziem gudrajiem nav saprotams.,:)
...nekāds ne tālšāvējs ne speciālists nejūtos ,nedaudz vaļasprieks tāds.īstie šās jomas speciālisti dzīvo tāļajā Amērikā. uzkabē skrienamais laiks arī kādus gadus divdesmit aiz muguras.
...Dzintar , lūdzu nevajag norādīt ko šeit forumā kuram darīt vai nedarīt. ,bet, ja rodās mirkļa iegriba justies ierindā ,tad var uzvilk mundieri nostāties pie spoguļa un atstrādāt pret līdzīgu pēc pakāpes vēlamās komandas un vingrinājumus.,:)
...sorry ,kaut kā no tēmas novirzījos,te īstenībā par smalkiem stikliem runa iet.
Mednieki apmaksājot savu "haļavu" -pērkot stiklus "mašīnas vērtībā", plintes, ekipējumu - savukārt, caur nodokļiem apmaksā valstij armijas uzturēšanu :) Daļēji, protams...
Kamēr Latvietis "parastais" nesapratīs no kurienes valstij rodās tā nauda, tikmēr būsim tur kur esam :(
Priekšlikums - varbūt atgriežamies pie optikas.
Man ir problēma, optikai, kuru esmu noskatījis - pašlaik nav pieejama "sudraba krāsas" versija. Ko darīt? Stobrs, aizslēgs un pat picatinny ta no nerūsējošā :))) Vai uzliekot melnu, tas neatsauksies negatīvi uz trāpījumu blīvumu ???
Baidos, ka parādīsies derivācija un optikai nebūs interferences ar stobru. Ko spečuki teiks.. :))))))
Goda vārds , nevienu sudrabkrāsas optiku mūsu platuma grādos dzīvajā neesmu redzējis : ) Ņem vien melnu , uzliec melnu monobloku , un būs labi .
Ja māc šaubas , aiznes iesvētīt : )
Nevajag kaitināt cilvēku kurš daudz vairāk ir turējis ieročus (dažādus)rokās un skatijies tādās optikās ka citam tas nemūžam sapņos neredzēt.Par šaušanu ,tur kur šauj pa divkājaino viņš ir janoņem un vis(snaiperim).Medībās ir vajadzīgs precīzāks šāviens lai medijums būtu bez holesterīna ,un arī der pašaut pa papīru uz 300m-400m nevajag to rupzaku ar smiltīm uz muguras likt medīt taču neiesim ar bruņvesti.Par optikām šeit forumā ir daudz noderīgu informācīju tas ir tikai apsveicami ka neturam sveci zem pūra....
Slēpts
06.01.2014. 11:53
tākā forumā ir sadadaļa "Sporta ieroči" tad ne tikai "medniekam parastajam" ;)
kilometrā to divkājaino tāpat nenoņems, ja reiz 300m nevar sašaut
Manuprāt , Aivars mēģināja pateikt , ka nav īsti kaut kas kārtībā , ja cilvēkus , kuri uzskata sevi par profesionāļiem ,mačos "apšauj" mednieks parastais . Profesionāļi tomēr par šaušanu aldziņu saņem .Un šauj , cerams , katru dienu , nevis kā mednieks - šāvējs - amatieris , no darba brīvajā laikā . Un par savu naudu . Tātad profiņiem jāšauj labāk , jeb es kaut ko nesaprotu ?
Nekā personīga .
hmm... Ļoti "parastais mednieks" ar speciālu sporta ieroci un ar sporta optiku (auto cenā) plus tam vēl pieskaņotu speciāli lādētu munīciju pret taktisko ieroci standarta armijas munīciju ... Vispār godīgi un tad var asti celt gaisā un stāstīt:" ES "parastais mednieks" redz kā uzvarēju mačos armijas profesionāli,..."
Cik atceros, man viena tante stātīja, ka armijnieks ar ierindas dienesta Glock17 ar prastu armijas xx gada munīciju, pistolēs izgrieza pogas "parastajiem medniekiem" ar sporta pistolēm... tas tā sarunas uzturēšanai.
Vispār pareizi iepriekšs pieminēja, armijas snaiperiem ir citi uzdevumi un galvenais ir neitralizēt mērķi īpaši neķerot krenķi par to vai trāpīja 10niekā vai tikai 8niekā. Tādēļ šādi salīdzinājumi nav īsti korekti.
P.S. Man pa lielam pofig kas tur Ādažos, Šauļi gan tuvāk gan kafiju šautuvē piedāvās :D
...nekāds ne tālšāvējs ne speciālists nejūtos ,nedaudz vaļasprieks tāds.īstie šās jomas speciālisti dzīvo tāļajā Amērikā. uzkabē skrienamais laiks arī kādus gadus divdesmit aiz muguras.
...Dzintar , lūdzu nevajag norādīt ko šeit forumā kuram darīt vai nedarīt. ,bet, ja rodās mirkļa iegriba justies ierindā ,tad var uzvilk mundieri nostāties pie spoguļa un atstrādāt pret līdzīgu pēc pakāpes vēlamās komandas un vingrinājumus.,:)
...sorry ,kaut kā no tēmas novirzījos,te īstenībā par smalkiem stikliem runa iet.
Kamēr Latvietis "parastais" nesapratīs no kurienes valstij rodās tā nauda, tikmēr būsim tur kur esam :(
Priekšlikums - varbūt atgriežamies pie optikas.
Man ir problēma, optikai, kuru esmu noskatījis - pašlaik nav pieejama "sudraba krāsas" versija. Ko darīt? Stobrs, aizslēgs un pat picatinny ta no nerūsējošā :))) Vai uzliekot melnu, tas neatsauksies negatīvi uz trāpījumu blīvumu ???
Baidos, ka parādīsies derivācija un optikai nebūs interferences ar stobru. Ko spečuki teiks.. :))))))
Ja māc šaubas , aiznes iesvētīt : )
Pie Dzintara :))
kilometrā to divkājaino tāpat nenoņems, ja reiz 300m nevar sašaut