Šodien vārdadienu svin Edijs, Edvīns, rītdien - Umberts, Herberts, Dailis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - medību likums 01.01.2014

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 61 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.08.2014. 23:01

Vilnis
Pēdējo reizi manīts 2019-08-20 07:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
23.01.2014. 14:26
kam tad īsti tie likumi domāti ? gudriem jeb muļķiem?
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
23.01.2014. 12:11
Te arī parādās mūsu ķibele - grūžam vienā katlā visas problēmas, uzberam pa virsu tam krietnu devu subjektīvisma vai labākajā gadījumā empīriskās pieredzes un metamies (!) forumā risināt, bet skaidrs, ka pie tāda *rasklada* nekas nerisinās :)
Tātad, problēmas ir:
1.Termiņi bebriem - gaidam oficiālo skaidrojumu no ierēdņiem. Pirms tam spekulēt - nav vērts. Pēc idejas, ne ilgāk kā 3 nedēļas atlicis gaidīt, kaut gan no dažiem @#$%@#$^%* visu ko var sagaidīt...
2.Lukturi (un nakts optikas - pēc augstāka regulējuma tas ir viens un tas pats principā) - IR AIZLIEGTI UZ VISĀM SUGĀM, izņemot 5 atļautās. Kas te nav skaidrs? Aizliegti vispār un atļauti tikai uz 5 sugām. Un starp tām sugām neviens sobrīd nopietni neuztvers ideju ierakstīt bebru.
Turpinot analizēt, esmu domājis par jautājumu: "Vai var panākt kādu īpašu izņēmumu?" Droši vien ka var - papildinot Medību likumu ar normāma, kas VMD ļauj izdot atsevišķu rīkojumu ne tikai par termiņiem un platībām, bet arī paņēmieniem, bet pašreiz varu pateikt, ka detalizētu juridisko analīzi šādai idejai neesmu veicis - varētu mēģināt to izdarīt un tad - iesniegt likumprojektu. Pirmsšķietami tāds mehānisms varētu darboties - ir ārkārtas apstākļi un ārkārtas, laikā un telpā terminēti izņēmumi. AigarR - Tevis dēļ apņemos šo tad nopietnāk izanalizēt :)
3.Slazdi - slazdi ir atļauti, ja tos var izmantot selektīvi. Uz bebriem var - tātad, viss kārtībā. Kā jau Mārcis rakstīja - slazdus sekmīgi un veiksmīgi var izmantot cauru ziemu. Aukstajā ūdenī gaļai ~diennakti nekas nenotiek - es kā redziet esmu vēl joprojām dzīvs :) Par vasaru, protams, ka šādā kontekstā runāt nav nopietni.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
23.01.2014. 09:59
Cik nu esmu sapratis no patreizējās situācijas ZM ierēdņi baidās, ka kāds "pašpasludinātais zaļais" tikai viņam pašam saprotamu domāšanu, uzskribelēs kaut ko Briseles ierēdņiem, ka LV iedzīvotāji "apbižo" bebra kungu....bet laiž gar ausīm faktu, ka tāds aktīvists var rasties no mednieku vidus, JO LIKUMĪGS SPIEDIENS IR, no LVM puses, un ne visur lamatu izmantošana ir efektīva, uz šo, ES direktīvā ierakstīto dzīvnieku, pietiek tikai noformēt kādu mednieku, par malumedībām, ar to pašu lukturi uz ieroča diennakts tumšajā laikā, kurš devies izpildīt "likumīgo spiedienu" ,jo piegriezies visu laiku jaukt dambjus un remontēt ceļus, lai jezga Briselē, ap bebru medībām LV , ietu vaļā, JO SODA NAUDAS, PAR MALU MEDĪBĀM LV, IR LIELAS, UN LVM no savas puses arī draud ar NOPIETNĀM SODA SANCIJĀM.
+100%.
Soda naudas, mūsu valstī, sastāda ievērojamu valsts budžeta daļu. Ar to tak valdība rēķinās un pat plāno.Pamainīt likumus ar jauniem , pilnīgi bezjēdzīgiem, noteikumiem un grozījumiem, lai pēc tam varētu likumīgi sodīt , taču ir daudz vienkāršāk nekā veicināt uzņēmējdarbībai labvēlīgu , draudzīgu vidi. Un tas jau neskar tikai medību jomu vien. Tā tas ir pilnīgi visur. Bet nu kā saka:" viss kas mūs nenogalina ,padara stiprus!"
PIRMĀS SĀK IEKŠĀS ZARNAS MAITĀTIES!!![/quotes Un stiprums,kā zināms, nāk no iekšām!(Dažiem)Taču zivs gan pūst no galvas. Redzēsim vai Straujumas kundze līdz vēlēšanām izvilks to jauno kabinetu. Nu lai izdodas!
Mārcis
Mārcis
23.01.2014. 09:35
Skaidrs ,ka neiet! Tikai ,Dieva dēļ, to gaļu neēd! Es ,jau no tās maitas ēšanas sāku pēc āmrijas izskatīties.:)
Mums tas sākums bija diezgan haotisks.Oktobrī un novembrī jaucām aizsprostus un ar suņiem trenkājām.Kā rezultātā šie palika trakoti tramīgi un izlikās par beigtiem (kādu laiciņu).
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
23.01.2014. 09:30
PIRMĀS SĀK IEKŠĀS ZARNAS MAITĀTIES!!![/quotes
A,par ko tad ir runa??? No tām arī viss pārējais.
LVM uz mums izdarīja likumīgu spiedienu.

Man absolūti jāpiekrīt ir zinātnieku viedoklim ,ka lamatošana ir vis produktīvākais bebru medību veids. Tā pavasara pašaudīšana ir tikai tāda izprieca, kura arī man diezgan labi patīk.

Cik nu esmu sapratis no patreizējās situācijas ZM ierēdņi baidās, ka kāds "pašpasludinātais zaļais" tikai viņam pašam saprotamu domāšanu, uzskribelēs kaut ko Briseles ierēdņiem, ka LV iedzīvotāji "apbižo" bebra kungu....bet laiž gar ausīm faktu, ka tāds aktīvists var rasties no mednieku vidus, JO LIKUMĪGS SPIEDIENS IR, no LVM puses, un ne visur lamatu izmantošana ir efektīva, uz šo, ES direktīvā ierakstīto dzīvnieku, pietiek tikai noformēt kādu mednieku, par malumedībām, ar to pašu lukturi uz ieroča diennakts tumšajā laikā, kurš devies izpildīt "likumīgo spiedienu" ,jo piegriezies visu laiku jaukt dambjus un remontēt ceļus, lai jezga Briselē, ap bebru medībām LV , ietu vaļā, JO SODA NAUDAS, PAR MALU MEDĪBĀM LV, IR LIELAS, UN LVM no savas puses arī draud ar NOPIETNĀM SODA SANCIJĀM.
nevaig slinkot bet gan vajag darboties!!!

Neslinkojam jau, bet darbojamies liekam arī lamatas.Piekrītu Mārcim M., par lamatu izmantošanu purviņos ja vajag to populāciju likvidēt un gaļa nav svarīga, bet lamatu izmantošana lielajos meliorācijas grāvjos nav efektīva. Paliek šaušana... A, tā ir iespējama rudenī, diennakts tumšajā laikā, vai pavasarī....
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-08-04 20:33
Atrašanās vieta: Ikšķiles un Ādažu/Sējas novadi
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
23.01.2014. 09:19
Tad jau Mārci man arī nemaz tik slikti neiet man no augusta līdz janvāra sākumam 18 gab. ar 5 lamatām, daļa arī ar suni. reāli tās ir 3 praktiski "iztīrītas" bebru vietas. Pie tam lamatas sāku likt tikai oktobra beigās vēsajā ūdenī.
Pagājušo sestdien vēl nojaucu 4 dambjus lai nolaistu apmēram 5 ha uzpludinājumu (bebru māja mūsu pusē, ūdens kaimiņu :), pa brīvdienām ķeršos tai klāt.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.01.2014. 08:53
Agri gudroties var visi, bet lai nodarbotos ar lamatam tev jābūt ļoti daudz brīva laika, bet ja tev laukos daudz darama, labi vel ka nav sniega, bet ja vēl sniegs, tad aizmirsti par medībām tadam, jo atbraucot no darba mājas labi ka esi 18:00, dažreiz pat velāk, kamēr izrkurini māju, kamer paņemies pa mājsaimniecību, tikmēr skaties jau 9 vakarā, jālasas pamazām gulēt, jo rīt atkal jāceļas 5 norīta uz darbu lai laicīgi i sīko aizvest uz dārziņu un paspēt vel uz darbu. Kā pilsetniekam dīvana deldetājām jā tur var atrast gan laiku gad gribēsanu. Bet lauku cilvekam it īpasi ja vēl lopi japabaro bebru medības labi ka izraujas mēnesī pāris reizes.
Otrs lai izbraukātos pa tiem bebriem vajag gan laiku gan arī degvielu, jo tas tagad ir dārgs prieks, kā arī lamatas par vleti neviens nodos, protams var sākt ar pāris lamatām pie tuvakā grāvja, bet tas pamazam, jo finanses tas sākumam prasa labas.
Trešais ar lamatam labi medīt kad ir auksts laiks un nebojājas tik ātri gaļa, bet ja berbus ķert vasarā kad ir silti tad jau ja bebrs trāpās vakarā, tad no rīta jau nebūs ēdams ,smirdēs pa gabalu. un suņiem tikai labi ka sabarojams. Ja tavā ziņā tu domā kāiznīcināt bebrus bez talākā pielietojuma tad to var, bet ja bebru lieto uzturā tad tas nav no labakaajiem variantiem!!!
Vilnis
Pēdējo reizi manīts 2019-08-20 07:00
23.01.2014. 07:16
BEBRA GAĻA IR PĀRTIKĀ LIETOJAMA GAĻA. Tikko konsultējos ar PVD speciāālistu, pūšanas process medījumam sākas 45 minūšu laikā, pēc nogalināšanas......tātad kādu tur kvalitatīva gaļa, lamatās nobeiktam bebram????

taisni jāsmejās ))) neko jaunu nepateici laba manta protams ka ilgi neglabajas... tavs pvd speciālists lai skatās labāk veikalā ko tu nopērc!!! nevaig slinkot bet gan vajag darboties!!! siltā laika protams ka gaļa maitājās 2x ātrāk nekā vēša laikā... PIRMĀS SĀK IEKŠĀS ZARNAS MAITĀTIES!!!
Mārcis
Mārcis
23.01.2014. 00:17
LVM uz mums izdarīja likumīgu spiedienu. Ja tā var teikt. Nācās kaut ko darīt. Medījam divatā, ar 10-15 lamatām pa 4-5 apmetnēm vienlaikus.Riska vietā, rudenī, nojaucām 5 aizsprostus un ar lamatām sākām šos tvarstīt. Pārbaudām ,siltajā laikā ,Oktobrī-noembrī 1 reizi 3 dienās, tagad reizi nedēļā. Precīzi varu pateikt ,ka ir noķerti 29 gabali no oktobra mēnešā.Sākums bija lēns, bet kad piešaujas tad aiziet. Un zem ledus šie ķerās jestrāk. Man absolūti jāpiekrīt ir zinātnieku viedoklim ,ka lamatošana ir vis produktīvākais bebru medību veids. Tā pavasara pašaudīšana ir tikai tāda izprieca, kura arī man diezgan labi patīk.Un medības ar suņiem ir aizraujošas galvenokārt suņiem.Tomēr tos purviņus ,no kuriem šie lien laukā, katru pavasari ,ārprātīgos daudzumos, visvienkāršāk ir apmedīt tieši ziemā, no ledus ar lamatām.Un vēl, interesanti ir tas ,ka apmēram puse ( nu mazākā gan) no noķertajiem bebriem rudenī ir mātītes. Pavasarī, man pa 9 gadiem, ir kādas 2 vai 3 trāpījušās.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
22.01.2014. 22:28
Un, kas tur slikts, ja aprīlī medī bebrus, kad cits neks nav šaujams? Cūkām vispār vajag liegumu no februāra līdz jāņiem, kamēr visi sivēni bus piedzimuši un labi redzami blakus sivēnmātei. Citādi sanāk, ka grūsnās cūkumammas un briežu govis redziet šaut ir ētiski un derīgi. Bet bebrus aprīlī ne, jo eiropa, redz nesapratīs. Aprīlis tieši ir vienīgais mēnesis, kad bebru tēviņi un jaunie no vecāku ģimenēm patriektie bebri ir aktīvi diennakts gaišajā laikā. Tādus demagogus un iztapoņas no ZM vajag norīkot uz Latvijas mežu spec brigādēs bebru dambjus tīrīt laukā un aizkorķētās caurtekas novembrī un decembrī.