Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
03.04.2014. 21:14
Pirms mēneša jaunà apmetnē (iepriekš šajā gràvī nekad nav bijuši, parādijàs vēlu rudenī. Pat grāvis apkàrt mājai izrakts tikai līdz pusei...) nomedīju vidēja vecuma ~15kg bebru. Tajā vakarà redzēju divus bebrus venlacīgi, tāpēc ar lielu pārliecību sēdēju tur vēl 2 vakarus un vèl 2x pa divām diennaktìm liku slazdus. Bez rezultāta un pat grauzumu nav.
Vai bebri pamet apmetnes, ja pat nejauc to màjas un dambjus?
Slēpts
03.04.2014. 22:37
Man ar viena vieta nosvīda, lai gan nokeru tikai vienu gadinieku, gandriz lamatas pa lielu :D un vienu lielo, tag klusums un arī neatstāj sajuta, ka parejie paravusi koferi
Aprīkojums: IŽ- 27EM 12cal.; Savage AxisII-XP 3006.cal.
Suņi: Krievu Eiropas laika
Medību trofejas: 3
04.04.2014. 00:12
Šitādu gadījumu pirmo reizi redzēju! Nu kau vakar aizbraucu uz bebriem, līdzi sencis un kolēģis, tads pavēls jau kad ieradāmies. Lienu klāt būdai tiko noregulēju punktu bebrs airē uz būdu un ienirst. Stāvu kādas 40min klusums, pēkšņi divas pīles paceļas no grāvja un aizlido, ārā tumšs uz ūdeni knapi kko redzu, skatos bebrs airē pa grāvi šurp, pēkšņi izlien uz būdas un kko riktē notēmēu un blaukts. Pieskrien kolēģis un sencis skatās kur bebrs ar makšķerkātu meklējam spīdinam gaismu ar telefonu, uzreiz bebrs otrā būdas galā ar ritīgu blīkšķi izveļas ārā un izlien otrā krastā un smagi gārdz. Pēc tam klusums neko otrpus grāvim neredzam. Nolemjam iet grāvim pāri pa bebru dambi un tiekam otrā pusē un tur jau guļ kārtīgs bebrītis. Pirmo reizi tik lielu bebru redzu.!
Kāpēc jūsuprāt tāda bebra rīcība, ka no būdas izmuka ortā pusē ārā un izlīda krastā?
Man ir bijis gadījums, ka gārgdams no ūdens pats ārā lien, kad degunu sašauj. Tev iespējams kas līdzīgs. Vai arī citi biedri juta, ka šitam kaut kas nav lāgā, un dzina ārā no mājas, lai nepiepilina grīdu un tepiķi ar asinīm.
Slēpts
04.04.2014. 07:48
Mednieki!Man viens pieredzēnis mednieks stāstija, ka bebra žults ir zāles pret vēzi un citām slimībām.
IEspējams kāds var padalīties pieredzē, ko darat ar žulti?
Žulti izplēšu un kā likums uzmetu uz jumta kores! Domājams, svētību nesot tad arī palīdz pret visu nelāgo.
Komentējot Mārča gadījumu ar bebru, kurš sašauts izlīda krastā, - paldies Diānai, šādus mirkļus esmu piedzīvojis ne vienu vien reizi; sevišķi novērtēju agrāk, kad bebroju bez makšķeres. Nereti astainis izlien pie manis paša kājām, lai godu un pēdējo dvašu atdotu. Bet tam noteikti ir kāds fizioloģisks izskaidrojums, drīzāk elpas trūkums, ne sentiments, spiež to krastā izmesties.
Man bija tāds gadījums- braucām ar laivu jau no bebriem, kad pēkšņi viens bebrs uzsita laivai blakus ar asti. Braucam tālāk, es priekšā ,puika aizmugurē pie motora. Pēkšņi meita saka, ka tas bebrs, kurš sita ar asti, lien krastā. Puika slāpē motoru, es ņemu karabīni, neko riktīgi nevar saskatīt, laiva šūpojas. Kaut kā salāgojos ar laivas šūpošanos un šauju. Bērni saka ka ir, es pats tam īpaši neticēju. Piebraucam klāt- jā gatavs. Vēlāk dīrājot izrādījās biju trāpījis tieši sirdī. Bebra galvaskaus 26 cm.
Vai bebri pamet apmetnes, ja pat nejauc to màjas un dambjus?
Kāpēc jūsuprāt tāda bebra rīcība, ka no būdas izmuka ortā pusē ārā un izlīda krastā?
IEspējams kāds var padalīties pieredzē, ko darat ar žulti?
Komentējot Mārča gadījumu ar bebru, kurš sašauts izlīda krastā, - paldies Diānai, šādus mirkļus esmu piedzīvojis ne vienu vien reizi; sevišķi novērtēju agrāk, kad bebroju bez makšķeres. Nereti astainis izlien pie manis paša kājām, lai godu un pēdējo dvašu atdotu. Bet tam noteikti ir kāds fizioloģisks izskaidrojums, drīzāk elpas trūkums, ne sentiments, spiež to krastā izmesties.