Nu jūras makšķeri (2.daļīga) man žēl lauzt - vēl butēs gribu aizbraukt :D
bet ir doma tirgū paņemt vislētāko teleskopisko bada pātagu (+/- 5 vai 6 m), tai pēdējo posmu amputēt un tur ievietot 3 žuburi...
ugunsrore vienā plecā, ķeksis otrā un aidā pretī saulrietam :D
Pēteri!
Es nevis 5 m bet 7 m makšķeri nopirku pa 5 Lati tirgū un izvilku pēdejo spicīti, tad kā tu paņēu lielo trīsžuburu āķi riktīgas dūres lielumā, ar līmi pielīmēju un mierīgi līdz 6 m no krasta varu kekselēt. Plus ir labaks par metamo kā spiningu ir tas, ja bebrs noslīkst tu viņu vari ar šo makškeri atrast vēl, bet ar spininga tipa kekselēšana nesanāks, jo ļoti daudz zaru tajās bebru apmetnēs un rezultāta paliek norauti āķi.
Beri ja nav trauceti lien agri, ja vairak notiek divkājaino kustība tad lien velāk. Jau nomeīti 4 kustoņi. Pa vienu garām aizšāvu. Medījos tikai ar 22lr. pilnīgi pietiek, šauju tikai galvā. Ar tiem lielajiem kalibriem mīnus ir tas ja bebrs ir ūdenī un tu trapi galva, tad lielākoties norauj galvu un tas noslīkst. Gaubicas ir nepieciešams tikai tiem kuri bebrus baro suņiem, jo pēc gaubicu trapījuma no bebra paliek tikai kravavij bivšteks.
Lai veikmīgi medītos ar maseni pirmkārt ir labi jāšauj un otrkārt ir jāzina lodes trajektorijā pie noteikta attāluma. Tālākais nomedītais bebrs ir pie 50m, tuvakais 2m. Varat iedomāties ja šaut pa bebru 2m attalumā ar 30 06 kalibru :) Iedomajaties, es jau zinu kas tas ir, viss slapjš un bebrs lupatās, pie tam riktīgās lupatās.
bebri aktīvi ir visu dienu ja kas.
Es tak to par 9,3x62 + Brenneke Tog kā humoru uzrakstīju:)
Kaut gan pašlaik ir uzstādījums nomedīt vienu (!) bebruku tieši ar 9mm, lai redzētu kas tur sanāk galā.
Man brauc 222 no vāczemes, bebriem un ko. Šogad tik bebru sezona sākusies neplānoti agri...
Vakar arī biju aizgājis, diemžēl nevienu nemanīju.
Slēpts
24.02.2014. 09:42
Edgar, nekas neslīkst pēc "gaubicas" :D pacentīšos atcerēties nobildēt, kāds izksatās pēc "gaubicas" un parādīt tev, ka no bebra vienīgais kas trūkst tas ir galvaskauss ;)
Kamēr sestdien ņēmāmies ap lamatām pie, vienas būdas, viens jau bija uz ledus 200 metri uz audšu . Salikās slazdus, aizbraucām pēc plintēm un 17.20 pirmais bija rokā. Iepriekšājā dienā ( piektdien) noslēdzām ledus sezonu ar vēl vienu rupuci.Dīrājot atklājās ,ka abas mātītes. Katrai pa trim "zīlēm" bija iekšā. Interesanti ,ka vienai embriji bija tiešām kā zīles ,bet otrai jau olas lielumā.
Esmu jauns mednieks, gadu nogāju par dzinēju, tagad iesāku pēc dzinēj medību sezonas darboties ar bebriem, Esmu uzlicis slazdus vairākās vietās, pārsvarā izjaucu dambi, un ielieku viņu iekšā.
Viens bebrs jau ir manā kontā.
Pagaidām švaki ar bebru kustību,
Iesakiet jaunam medniekam kādus bebru knifus.
Es bebrus jau apmēram 7 gadus medīju ar 30-06. Esmu šāvis kā pa 3m, tā arī pa 100 m, nekāda vaina bebram nav, jo šauju no sānien vai aizmugures galvā. Šauju ar bezsvina lodēm. Nevajag šaut purnā no priekšas, tad tiešām vairs nebūs ko ņemt. Šobrīd no kādiem 30-40 bebriem esmu sagandējis kādus 2-3, jo pašam roka notrīcēja. Piekritīšu Edgaram- šaujot ar optiku, vispār kā tādu, ir jāzin dažas lietiņas pa lodes trajektoriju tuvās distancēs. Šovakar vienu nomedīju pa kādiem 8-10m, šāviens no sāna galvā, gaļa tīra. Šaujat garām!
bet ir doma tirgū paņemt vislētāko teleskopisko bada pātagu (+/- 5 vai 6 m), tai pēdējo posmu amputēt un tur ievietot 3 žuburi...
ugunsrore vienā plecā, ķeksis otrā un aidā pretī saulrietam :D
http://goo.gl/asY5IW
http://www.huntinglight.com/bo...
Es nevis 5 m bet 7 m makšķeri nopirku pa 5 Lati tirgū un izvilku pēdejo spicīti, tad kā tu paņēu lielo trīsžuburu āķi riktīgas dūres lielumā, ar līmi pielīmēju un mierīgi līdz 6 m no krasta varu kekselēt. Plus ir labaks par metamo kā spiningu ir tas, ja bebrs noslīkst tu viņu vari ar šo makškeri atrast vēl, bet ar spininga tipa kekselēšana nesanāks, jo ļoti daudz zaru tajās bebru apmetnēs un rezultāta paliek norauti āķi.
Beri ja nav trauceti lien agri, ja vairak notiek divkājaino kustība tad lien velāk. Jau nomeīti 4 kustoņi. Pa vienu garām aizšāvu. Medījos tikai ar 22lr. pilnīgi pietiek, šauju tikai galvā. Ar tiem lielajiem kalibriem mīnus ir tas ja bebrs ir ūdenī un tu trapi galva, tad lielākoties norauj galvu un tas noslīkst. Gaubicas ir nepieciešams tikai tiem kuri bebrus baro suņiem, jo pēc gaubicu trapījuma no bebra paliek tikai kravavij bivšteks.
Lai veikmīgi medītos ar maseni pirmkārt ir labi jāšauj un otrkārt ir jāzina lodes trajektorijā pie noteikta attāluma. Tālākais nomedītais bebrs ir pie 50m, tuvakais 2m. Varat iedomāties ja šaut pa bebru 2m attalumā ar 30 06 kalibru :) Iedomajaties, es jau zinu kas tas ir, viss slapjš un bebrs lupatās, pie tam riktīgās lupatās.
bebri aktīvi ir visu dienu ja kas.
Kaut gan pašlaik ir uzstādījums nomedīt vienu (!) bebruku tieši ar 9mm, lai redzētu kas tur sanāk galā.
Man brauc 222 no vāczemes, bebriem un ko. Šogad tik bebru sezona sākusies neplānoti agri...
Vakar arī biju aizgājis, diemžēl nevienu nemanīju.
Viens bebrs jau ir manā kontā.
Pagaidām švaki ar bebru kustību,
Iesakiet jaunam medniekam kādus bebru knifus.