Šodien vārdadienu svin Dzintara, Dzintars, Dzintra, rītdien - Persijs, Vaida, Klaudija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebru ādas

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 25 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.03.2015. 16:43
Ar medībām saistītās tēmasDarījumi

Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2020-09-11 12:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MB-Vanags
Atrašanās vieta: Rēzeknes nov, Strūžānu pag, Strūžāni
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: Bise 12 kal, karabīns Tikka 308 win
Suņi: Latvijas dzinejs
Medību trofejas: 26
05.04.2014. 09:27
Man bebru ādas piesālītas un gatavas nodošanai, bet nevienam vairs tās ādas nav vajadzīgas, Lietuvietis pateica, ka nav vairs kur tās ādas likt un lai uzvanu 7dien. Vārdu sakot nezinu ko darīt, laikam lai sasālītas līdz rudenim stāv!!
Renārs
Renārs
Pēdējo reizi manīts 2016-08-24 17:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: leišmale
Medību stāžs: ne gluži iesācējs
Aprīkojums: gludā un spicā
Suņi: Latvijas dzinējs
Medību trofejas: 3
05.04.2014. 11:26
ta tur ir kraj kraj pec tam ne vienam nevajag!pagājušo sezonā caunu nodevu pa 35 ls šogad 20 eiro tas ir smiekligi!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
07.04.2014. 08:34
Tāpēc Renār es nečakarējos ar tām ādām. No sākuma sola vienu cenu, rezultātā kad iepērk ir cita cena. It īpaši ar bebriem. Kamēr liela bebra ādas cena nebūs vismaz 50 EUR, tikmēr pat neņemšos, jo vairāk paliec zaudētājos nekā uzvarētājos. Nezinu vai viņam tās ādas nav kur likt, neticu, jo reali iepirktās ādas viņš pats var uzglabāt. Viens arguments ir saprotmas šis te teksts ir domāts lai nosistu vēl zemāk ādu cenas, lai vairāk varetu uzvārīties. Logiski ka labak 10 bebra ādas iegādāties par 100 EUR, nekā atdot reālo summu vidēji kaut kur ap 200 EUR. Ekonomija acīmredzama 100 EUR kabatā.
Slēpts
07.04.2014. 09:08
Edgar, tas ir bizness, cik viņam paliek varka, to tu vari tikai zīlēt. Būs piedāvājuma kritums, būs arī cipars augšā. Kam viņam maksāt lielu naudu, ja par to pašu var dabūt pietiekami.
Edgars
Edgars
07.04.2014. 12:07
Tāpēc saku ka no sākuma sola vienu cenu, bet kad piebrauc un satiecies tad cita cena, un sanāk tā ka gribot negribot lielātoties tiks atdotas ādas par šiem grašiem. Mani neinteresē cik viņš nopelna un uzvāras uz tā, bet ja ir noteikta cena tad arī jāiepērk par tādu. Jo tāda sajūta ka mēs mednieki medījam bebrus, dīrājam tos, ņemamies ar ādam, sālam, glabajam, kā saka čakarējamies, meklējam kā un kam nodot tās ādas, bet beigu beigās, labi ka pamatizdevumus nosegt varam. Tad jau labāk tiešam lai tas pats suns un lapsas būs paēdušas un kāda var būt rudaste ar kritīs pie tās ādas. Man pat lielāka jēga ir nekā čakarēties ar tām ādām, un beigu beigās pie solītās summas tev samaksā divreiz mazāk. Šeit nekādu biznesu neuztaisīsi, bet vismaz izsist to summu ko esi atdevis par degvielu un munīciju. Jo sanāk tā ka vieni pat izdevumus nosegt nevar, kamēr citi uzvarās nepajokam. Manis pēc kaut vai uz vienu lielo bebru viņš nopelna 100 eur, bet ja solīja pa tik un tik nopirkt tad jāpērk. Ja nē, tad lai pats brauc un medī tos bebrus un čakarējas no ādas nodīrašanas līdz pat apstrādei. Tie paši caunenieki, tas darbs nav no vieglajiem braukāt pa visiem mežiem, salikt slazdus un beigu beigās nesaņemt solīto cenu. Tad labāk tiešām ādas izstrādāt pašam un sievai mēteli izšūt. Lielāka jēga būs :)
Agris
Agris
Pēdējo reizi manīts 2026-02-04 21:30
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.,Viesīte
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: iž-58MAE 12.kal.,iž-18ME 12.kal.,iž-18MH-308win,toz 78-01 22Lr
Suņi: Latvijas dzinējs, vācu medību terjers
Medību trofejas: 59
07.04.2014. 14:39
Edgar, kabatlakatiņu nevajag iedot, lai puņķus noslaucītu?
Slēpts
07.04.2014. 15:49
Ja Tu medī bebrus, Tu jau to dari hobija pēc arī, nevis tīri nauda,protams var iesālīt to ādu, lai atgūtu viss maz munīciju.
Edgars
Edgars
07.04.2014. 16:03
Mārci!
Tas saprotams, bet čakarēties ar to ādas dīrāšānu, tas ir kārtīģi noņemt ādu, to ja pareizi darīt jāiesāla vairākas reizes, tad to pareizi jāuzglabā, vel jāatrod vieta lai glabātās ādas netiktu žurkas. Un paskatoties cik par tām maksā, tad man nav vērts čakarēties. Citi var to darīt manis pēc. Tāpēc saku ka kamēr nesāks normāli maksāt par ādam tikmēr ļoti daudz neko nedarīs ar tām ādam. Tikai metīs āra un viss. Agrāk nomedījot pa sezonu 20 bebrus un pārdodot ādas tu varēji ļoti labu algu nopelnīt, zinu kas ar ādam pat jaunu mašīnu nopirka. Bet tagad labi ka izdevumus segt varēs.
Man kā laukos ja nesataisīt speciālu ādas glabātavas kameru, vienkārsi uzglabājot sagrauzīs žurkas it īpaši rudens pusē, tāpēc arī neņemos ar tām ādām, pagaidām.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2022-03-11 17:35
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: 11 gadi (Kā oficiālam medniekam :) )
Aprīkojums: IZH 27-E,TOZ 78, Mosberg 100ATR, Baikal MP - 153, Savage 11 Trophy Hunter - 223 rem.
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 44
07.04.2014. 16:44
Nevajag pārspīlēt, es arī dzīvoju laukos, negrauž man žurkas tās ādas, nodīrāt kārtīgi, arī nav nemaz tik traki, un ja jau tu medī tev pietiek laika medīt, tad arī ir jāatrod laiks lai ar cieņu apietos ar nomedīto zvēru, protams bagāts no ādu pārdošanas nepaliksi bet izdevumus atsist var..... un tas jau manā skatījumā ir labi, protams gribētos vairāk... bet man medības nav bizness.....
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
07.04.2014. 17:15
Rudens ādas var mierīgu sirdi atdot žurkām, kupčiem interesē tikai ziemas āda ar biezo pavilnu. No decembra līdz martam. Tagad ķertajiem/šautajiem jau pavilna sāk nākt laukā. Man par vienu normāli nodīrātu ziemas ādu kupcis maksāja 10 EUR. Ja nodīrā ideāli ,tad 12 EUR. Maz? Ja būtu savācis visas sanāktu ap 400.00 EUR. Bet tā, sanāca tikai pulverim ,lodēm un kapselēm :). Manā situācijā viss zīmējas vienos plusos. Pilns vēders ar desu, čomiem vēl notirgo, ziemas ādu atdod kupcim un hobijs pats sevi stutē. Kur vēl labāk?