Savage ar optiku maksā ~600eur. Hubertā browning abolt 650eur. Man uz mazkalibrenes stāv DELTA Classic 3-12x42 IR, hubertā 209eur, bet rakstīts līdz 4500džoliem, 3 gadu garantija...tātad 3 gadus vari nesatraukties par otiku. Cik zinu agrāk hubertā pērkot komplektu ierocis+optika bija atlaide. Bet nu lai vai kā ... es labāk nepirktu vispār nekā nopirktu kaut ko tikai pirkšanas pēc, tādēļ ka neko citu nevaru atļauties. Nu pagaidi 2 mēnešus, piekrāj tos pārsimts eiro un nopērc kaut ko sakarīgu, lai nevajag nožēlot.
Roland!
Par optikām un riņkiem.
Lai cik skumji nebūtu ir lēnām jāpierod pie domas - ka optika ar riņķiem maksās tuvu karabīnes cenai...
Vari protams nopirkt optiku par 30EUR un rinķus par 5 EUR, bet tas būs ieguldījums savā izglītībai- lai saprastu, ka lētus štruntus pirkt nevajag.
optikai ir divas lietas- lai pēc šāviena krusts nemaina savu atrašānās vietu un gaismas caurlaidība.
Ja protams vēlies ar karabīni medīt krēslā- vai naktī.
Pats esmu uz šī grābekļa uzkāpis ar pirmo optiku- Ieročos nopirku komplektā ar ieroci..
Reāli bija tā, ka krēslā ar acīm barotavu redzēju- bet caur optiku neko- viss melns...
Pirmo sezonu nomocījos un pēc tam nopirku jau krietni labāku( vidusmēra), un šobrīd sniega laikā visu nakti var skaisti redzēt- pat nakts optiku nevajag.
Domāju, ka Bināta k-gs varēs kaut ko ieteikt no sava veikala optikām, un ja jau pirksi Hubertā Brauniņu, ja paprasīsi , iespējams tiksi pie atlaides...
Vēl, Roland, es tam visam esmu gājis cauri, tāpēc Tevi labi saprotu. Es gan liktu uzsvaru uz ieroci. Šauteni katru dienu nepirksi un pārdot nav tik viegli. Es labāk piepirktu kaut kādu štrunta (nedārgu) optiku, lai sezonu kalpo, pēctam uzliksi uz masenes vai gaisenes. Pats esmu lietojis Pospus un Vomzus , protams loterija , bet ,ja nav cita varianta. Tās optikas ir daudz un dažādas, kaut ko var izlasīt. Sezonai vari pasūtīt kaut vai Seben no Vācijas( nav jāmaksā nekādi nodokļi par sūtīšanu ) pa kādiem 80 eiro. Par savu cenu pārsteidzoši laba. Optikas stiprinājuma kronšteini un siksnas turētāji tikai ebay. Tur tas pats ( par brendiem nerunāju un tie arī nav vajadzīgi, ja nenodarbosies ar tālšaušanu.) kas mūsu veikalos par baigo cenu, maksā trīs reiz lētāk. Ja vēlēsies, varu pat linkus nosūtīt. Un vēl, labāk tomēr uzreiz liec weaver sliedi, tie mazie klucīši var nederēt visām optikām. Piemēram ,Tikkai monolīta bāze uz kārbas, to es uzskatu par ļoti labu variantu. Tikkas kronšteini gan padārgi, bet ne pārāk.
Pēteri- paldies par saiti:)
Toties man ir pieredze, ka mainot kronšteinus- tie "izļurkājas"
- man visi lukturi uz rinķu kronšteiniem:)
Var jau būt , ka vienreiz uzliekot un neko nemainot- viss ir ok...
Ivar, kas tieši izļurkājas? Bāzes vai pašu riņķu pamatnes?
Man uz SAKO A7 karabīnes ir rūpnīcas weaver alumīnija bāzes un lietoju 2 optikas( platleņķis un "lielā"), kuras uzstāditas uz Optisan QRA serijas riņķiem - http://optisan.cz/30546-Dvoudi...
Sanāk regulāri mainīt, un līdz šim biju pārliecināts, ka itkā nevajadzētu lieki satraukties par trāpījumu nobīdi. Tagad dilemma... a ja nu..!?
Slēpts
05.01.2016. 11:51
Raivi- tavi riņki maksā 55 EUR- tie ir no cita plaukta.
Lai gan alumīnijs paliek alumīnijs:)
Man 5 eur rinķiem izļurkājas rinķu pamatnes- ja pievelkot skrūvi lukturīti var ar roku pakustināt- tad ar tādu kronšteinu es optiku negribētu stiprināt..
Par optikām un riņkiem.
Lai cik skumji nebūtu ir lēnām jāpierod pie domas - ka optika ar riņķiem maksās tuvu karabīnes cenai...
Vari protams nopirkt optiku par 30EUR un rinķus par 5 EUR, bet tas būs ieguldījums savā izglītībai- lai saprastu, ka lētus štruntus pirkt nevajag.
optikai ir divas lietas- lai pēc šāviena krusts nemaina savu atrašānās vietu un gaismas caurlaidība.
Ja protams vēlies ar karabīni medīt krēslā- vai naktī.
Pats esmu uz šī grābekļa uzkāpis ar pirmo optiku- Ieročos nopirku komplektā ar ieroci..
Reāli bija tā, ka krēslā ar acīm barotavu redzēju- bet caur optiku neko- viss melns...
Pirmo sezonu nomocījos un pēc tam nopirku jau krietni labāku( vidusmēra), un šobrīd sniega laikā visu nakti var skaisti redzēt- pat nakts optiku nevajag.
Domāju, ka Bināta k-gs varēs kaut ko ieteikt no sava veikala optikām, un ja jau pirksi Hubertā Brauniņu, ja paprasīsi , iespējams tiksi pie atlaides...
Toties man ir pieredze, ka mainot kronšteinus- tie "izļurkājas"
- man visi lukturi uz rinķu kronšteiniem:)
Var jau būt , ka vienreiz uzliekot un neko nemainot- viss ir ok...
Man uz SAKO A7 karabīnes ir rūpnīcas weaver alumīnija bāzes un lietoju 2 optikas( platleņķis un "lielā"), kuras uzstāditas uz Optisan QRA serijas riņķiem - http://optisan.cz/30546-Dvoudi...
Sanāk regulāri mainīt, un līdz šim biju pārliecināts, ka itkā nevajadzētu lieki satraukties par trāpījumu nobīdi. Tagad dilemma... a ja nu..!?
Lai gan alumīnijs paliek alumīnijs:)
Man 5 eur rinķiem izļurkājas rinķu pamatnes- ja pievelkot skrūvi lukturīti var ar roku pakustināt- tad ar tādu kronšteinu es optiku negribētu stiprināt..
Konkrētie riņķi ir no tērauda, bet nu bāzes ir un paliek - alumīnijs.
Līdz šim cik esmu šautuvē veicis šāvienus kontrolei, viss OK :)