Skatos ka pats lieto R8 kas ir 5 reizes dārgāks par Mossberg.
Pastāsti vai zvēri 5x labāk krīt, vai varbūt 5x labāka precizitāte, bet varbūt stobram 5x garāks mūžs?
Neviens no šiem :)), ja neskaita lietošanas ērtumu un estētiku + 5x mazāku brāķa iespējamību. Bet kad sāk stāstīt cik kruti ir budžetnieku sākumklases ieroči, tad gan smaidu uzrauj.;) Es nesaku ka viņi ir s...di, lielākā daļa šauj pat ļoti labi un ir tīrākie darba zirgi. Katrā ziņā ja man būtu Mossberg nevajadzētu uztraukties ne no švīkām ne no sarūsēšanas, varētu kapāt kā Janka ,kad nākamais šāviens iztīra iepriekšējo, nevis kā tagad vēl pēc medībām tīrīt. :D
P.S. Gati , man pilnīgi vienalga ko cilvēks pie tevis perk, vai tas ir stobrs pa 3kilo eiro vai 500eur. Kaut kā nebiju aizdomājies ka es kādam galvu jaucu, varbūt mazliet no sapņu pasaules izvedu gan.
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
02.04.2014. 15:40
Visu cieņu zinošajiem, bet it kā cilvēks lūdza padomu/viedokli.Domāju viņam jūsu intelektuālās izprieces īsti nebija vajadzīgas.Neviens neapšauba Jūsu zināšanas , bet var būt ir iespējams tās izmantot, lai cilvēkam saprotamā valodā sniegt padomu,ņemot vērā mednieka finansiālās iespējas.Lasot,sajūta,ka cilvēkam pērkot kādu no šiem ieročiem jājūtas par otrās šķiras cilvēku.Domāju forumā ir pietiekami tēmu , kur ,Jūs, ar tik pat zinošiem vīriem varat cīkstēties par savu profesionālo viedokli, un pamatot stipri dārgu ieroču priekšrocības.Neviens tās netaisās apšaubīt.Denisam ieteiktu ieklausīties Gunāra D. viedoklī , tas vismaz bija tēmā.
Slēpts
02.04.2014. 16:16
Intar, Lilja lapā pie FAQ ir paskaidrojuši kapēc sāk taisīt no 6 uz 3 un nejau tapēc, ka precīzāk lidos ;) IMHO :D
Dziļi roc...
Nezinu, kas tur tieši rakstīts (slinkums meklēt), bet tur noteikti nav rakstīts, ka 6 vītnes ir precīzākas par 3-im. Jo Lilja bija vieni no pirmajiem, kas sāka taisīt tos 3 vītņu variantus. Tur drīzāk ir teikts kaut kas tipa - precizitāti neietekmē (jeb to ir pārāk grūti noteikt) 3 vai 6. Bet trim ir citas priekšrocības.
Pietiks, d-sties ne pa tēmu. Es ņemu vērā Māra piezīmi un izstājos :)
p.s.
Tēmas autoram - starp Axis un Mossberg 4x4 es dotu kaut minimālu, bet priekšroku - Mossbergam 4x4 :)
Suņi: Greisa-vāciete,kas pat stirnas nedzenā,bet dzērājus neieredz .Moča rāmi kož uz pusēm .
02.04.2014. 16:35
Ja esi izlēmis iztērēt tikai Savage + optika + bišķi patronas + čehols + tīrāmie= 600e ,neko labāku nedabūsi un arī nevajag .Ja medīsi līdz 150 m .Pielaiko gan , jo var rasties problēmas ar laidnes garumu .No balsta vel nekas , bet no rokas būs sūdi .Protams municijas izvēli neatstāj novārtā .
Slēpts
02.04.2014. 16:36
tur rakstīts, ka 3 sāka taisīt tapēc, ka varminteri gribēja, lai stobram resurs ilgāks tātad 2x platākas vītnes un ilgāk ir kam degt :D un par precizitāti tik daudz pieminēts, ka nav sliktāk kā ar 6 vītnēm
Slēpts
02.04.2014. 16:39
laikot karabīni vispār nesaskatu jēgu. Ja patīk, gribas, var atļauties, tad jāpērk nevis jālaiko
Redzi Denis kā šei vīri māk runājot par pirkstu aizrunāties līdz krānam, taču vēl minēšu kādu faktu kuram esmu gājis cauri pats. Kad bij vītnes papīrs kabatā, iekšēji to slaido šaujamo gribējās a te nu vai tai pat dienā. Pareizi būtu ja mēs varētu pirkt to kas patīk, nevis lielākoties to ko varam atļauties( G.Rasnačs), Jebkurā gadījumā ja labi zini ka budžets ir tāds kāds viņš ir, kā alternatīvu apsver tādu variantu kā yukon 1,5-6x42( šķiet ka tā) un ķēķerīti kādu kurš kritīs tuvu sirdij izliktais piemēram ss. Ja nu tomēr jaunu un tikai tad yukon plus weterby vanguard vai piem howa 1500, šis variants ir gan apmēram 350-400eur dārgāks bet būs gana labs, jo ar palielinājumu 1,5 sakostiem zobiem varēsi arī dzinējmedībās medīt, savukārt ar palielinājumu 6 derēs gaidei un pat krietni pāri simts metriem. Kapēc pieminēju variantu lietots verķis, tapēc kad pat ja saimnieks tai būs bijis šmulis un stobru nebūs kā nākās tīrījis, tas iespaidu atstās uz tā saucamo šāvienu grupu kad runa iet par tālām distancēm, 250-300m, ko Tev medībās nevajadzēs un sportā Tu tāpatām ar to savage komplektu nez vai piedalīsies. Ļoti subjektīvi, Ar cieņu
Pastāsti vai zvēri 5x labāk krīt, vai varbūt 5x labāka precizitāte, bet varbūt stobram 5x garāks mūžs?
Neviens no šiem :)), ja neskaita lietošanas ērtumu un estētiku + 5x mazāku brāķa iespējamību. Bet kad sāk stāstīt cik kruti ir budžetnieku sākumklases ieroči, tad gan smaidu uzrauj.;) Es nesaku ka viņi ir s...di, lielākā daļa šauj pat ļoti labi un ir tīrākie darba zirgi. Katrā ziņā ja man būtu Mossberg nevajadzētu uztraukties ne no švīkām ne no sarūsēšanas, varētu kapāt kā Janka ,kad nākamais šāviens iztīra iepriekšējo, nevis kā tagad vēl pēc medībām tīrīt. :D
P.S. Gati , man pilnīgi vienalga ko cilvēks pie tevis perk, vai tas ir stobrs pa 3kilo eiro vai 500eur. Kaut kā nebiju aizdomājies ka es kādam galvu jaucu, varbūt mazliet no sapņu pasaules izvedu gan.
Nezinu, kas tur tieši rakstīts (slinkums meklēt), bet tur noteikti nav rakstīts, ka 6 vītnes ir precīzākas par 3-im. Jo Lilja bija vieni no pirmajiem, kas sāka taisīt tos 3 vītņu variantus. Tur drīzāk ir teikts kaut kas tipa - precizitāti neietekmē (jeb to ir pārāk grūti noteikt) 3 vai 6. Bet trim ir citas priekšrocības.
Pietiks, d-sties ne pa tēmu. Es ņemu vērā Māra piezīmi un izstājos :)
p.s.
Tēmas autoram - starp Axis un Mossberg 4x4 es dotu kaut minimālu, bet priekšroku - Mossbergam 4x4 :)