Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
14.07.2014. 18:55
Puksta kungs! Jūs tak esat organizācijas vadītājs! Varbūt pietiek pukstēt, ir tak telefoni, internets utt. Nu piezvaniet uz Baltkrieviju, Krieviju, parunājiet ar turienes speciālistiem, tam mēris tur jau ir gadiem, lai apstāsta situāciju...par pārējo šoreiz nerakstīšu, ja arī šoreiz būs atrakstīšanās...
Uģi kā var saslimt mājas cūka elementāri.
Ja nešaubos viena grama cūkas mēra pietiek lai saslimtu kaut kur 8 cūkas. Un kūti to ievazāt elementāri, pats aizgāji ogas, nejauši uzkāpi slimas cūkas fekālijās vai siekalas. Atnākot no meža, ogas palasījis uzreiz ieiet kūti paskatīties kā tur sokas, rezultātā mēra baciļi ir jau kūtī. To pat ne pats saimnieks var izdarīt, to var izdarīt tas pats suņuks, kaķis gaidot silto pieniņu. Kā mēris iekļūs kūtī variantu ļooooti daudz. Ir tadi gudrinieki kas nomedītā meža cūkas iekšas izbaro savam mājas ruksim. Jo bija viens tāds gadījums kaut kur Krāslavas novadā.
Pēc neoficiālas statistikas KCM pēc idejas ir jau dziļāk iegajis LV teritorijā, bet pagaidām nezin kāpēc visi klusē!!!
Par tām bioloģijas stundām gan kaut kā izklausījās pēc tāda nepārdomāta uzbrauciena, jo esmu gatavs saderēt, ka mums skolā neko par ĀCM nemācīja. Man jau liekas, ka Latvijā vispār nav speciālistu šajā jomā - visi kaut kur bakstās pa tumsu. Neesmu vēl dzirdējis nevienu kaut cik sakarīgu risinājumu šajā situācijā. Protams, es arī nevaru dot nevienu sakarīgu padomu. Man labāk padodas kritika - atrast nepilnības risinājumu modeļos. Vienu brīdi tika runāts par žogu - nu, fufelis tas ir. Tad jau labāk uzlikt zīmes, ka teritoriju šķērsot aizliegts (vismaz lētāk būs). Nu, krauklis uzēdīs beigtu cūku un pārnesīs ĀCM pāri žogam.
Jā jocīgi viss notiek, vietējie nezin, jo nenotiek nekādi pasākumi, bet visa apkarošana notiek uz papīra un atskaitēs. Kārtējo reizi Latvijai ir svarīgāki notikumi kurus izlikt kā notikumu Nr.1 piemēram Streļčēnoka strīdi ar Strīķi.
Ja nešaubos viena grama cūkas mēra pietiek lai saslimtu kaut kur 8 cūkas. Un kūti to ievazāt elementāri, pats aizgāji ogas, nejauši uzkāpi slimas cūkas fekālijās vai siekalas. Atnākot no meža, ogas palasījis uzreiz ieiet kūti paskatīties kā tur sokas, rezultātā mēra baciļi ir jau kūtī. To pat ne pats saimnieks var izdarīt, to var izdarīt tas pats suņuks, kaķis gaidot silto pieniņu. Kā mēris iekļūs kūtī variantu ļooooti daudz. Ir tadi gudrinieki kas nomedītā meža cūkas iekšas izbaro savam mājas ruksim. Jo bija viens tāds gadījums kaut kur Krāslavas novadā.
Pēc neoficiālas statistikas KCM pēc idejas ir jau dziļāk iegajis LV teritorijā, bet pagaidām nezin kāpēc visi klusē!!!