Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
26.07.2014. 15:45
Diemžēl nākas secināt, ka ZS bija taisnība par cūku lielo blīvumu. Taču mednieku prāti nebija spējīgi to sagremot. Nu, ko...
Var būt Tu Māri, varētu sadarbībā, ar to ZM,publicēt vietas ,kur to susscofra blīvums ir OH...OH.
Par PVD PIEKRĪTU. Vairāku gadu garumā plika tarkšķēšana, jo info, ka piem. Tveras apgabalā KF, plosās cūku mēris bija.Pats arī tur biju 2011.g.,kad tur bija ieviesti "drošības" pasakumi, un ko, tad šiem susscofra nebīja ko medīt, šogad sazinājos, ir susskofra, ko medīt.....
februārī atteicās iet uz medībām - neiešot dzenāt grūsnas cūkas u.t.t.
Nav jādzenā februārī, bet aktīvi jāmedī tagad.......ko daudzi N E D A R A......
Nomedītā rukša paraugus ievedu man pazīstama gaļas pārstrādes uzņēmuma laboratorijā pārbaudei uz trihinellu. pēc pāris stundām meitenes man pazvana un pasaka, ka viss kārtībā, rezultāti negatīvi. Pusi rukša palaižu desās, daļu konservos, karbonādes cepu, ribiņas šmorēju.nafig man vēl jāgaida atbilde no PVD par mēra rezultātiem, ja tas cilvēkam neskādē?
26.07.2014. 15:59
Kompensācija - 200EUR par ikvienu cūku, kas nav šā gada sivēns, par šā gada sivēnu - 50EUR. Šī opcija visticamāk beigsies tiklīdz būs pieejamas atdzesēšanas iekārtas - tātad, tīri tāds subjektīvs ieteikums, šajā karstumā, kamēr nav nokulti lauki - izmantot šo variantu. Protams, visi paši zin, kā ir ar kompensāciju iegūšanu no PVD - ne jau nākošanā dienā skanošais iebirs kontā.
Arni - par ko te tieši iet runa....
Kaut kur iepriekš bija ziņa, ka piesķirti 30-taukšķi tualetes papīra iegādei t.i. ķipa piķis, sabiedrības informēšanai....
Visstulbākais šajā situācijā ir tas, ka medniekam maksās 200 eirikus, bet zemniekam, kurš ar cūciņām ir ņēmies katru dienu tiek doti 100 eiro. Piektdien netiku līdz Rencēniem, jo tikai ap 19 izbraucu no Rīgas.No kolēģu stāstītā sanāk ka medīt vajagot vairāk, bet kā lai sanāk vairāk, ja nedot Dievs man izdosies svētdienas vakarā nomedīt sivēnu -12 stundu laikā jānodod analīzes un atļauju Tev bez zīmoga neviens nepieņems. Kā lai to visu paveic likuma ietvaros, ja no rīta jābūt Rīgā, bet gaļu izvest no karantīnas nedrīkst. Šovakar arī negāju sēdēt bet braucu mājās, jo sunim rītā izstāde. Tikai tāpēc ka fiziski nespētu izpildīt visas funkcijas lai paspētu tur kur man vajag.Es saprotu , ka tas mums visiem jauns un nezināms, bet PVD nav uzdevumu augstumos.Terorizēt medniekus ar to , ka jūs nemedīsiet, medīs citi jūsu vietā- diez vai ir pareizs risinājums. Tie kolektīvi , kuri lika "mīksto"uz cūku populāciju, diez vai kaut ko mainīs savā domāšanā. Ja 5000-10 000 ha un vēl vairāk ha apsaimnieko 4-8 cilvji, tad kādu rezultātu var gribē?
Mana kolektīva robežas ir ar četriem kaimiņu kolektīviem ,medī (to vakaros var dzirdēt) kaimiņos viens kolektīvs un ar pa nedeļu trīs vakarus ,pārejie labi ja pašo sezonas laiku (pēc bebru sezonas beigām) pāris reižu iozšāvusi un arī liekas ka pa āžiem,sakarā ar šādām kaimiņu aktivitātēm mums cūku praktiski nav uz labību ,nenāk viņas kur var dabot pa mizu iet kur nemedī taupa dzinejmedībām laikam gaida lai uzbarojas.....
Visstulbākais šajā situācijā ir tas, ka medniekam maksās 200 eirikus, bet zemniekam, kurš ar cūciņām ir ņēmies katru dienu tiek doti 100 eiro
Nepiekritīšu - jo cūku nomedīt izmaksā dārgi. Mednieks, kas ir pensijā varbūt var visu savu laiku veltīt medībām, bet pārējie, kas strādā? Da vienalga, vai pilsētnieki vai laucinieki, visiem ir ko darīt - nevar taču saiet galīgā sviestā, visu dienu strādāt (jebko) un visu nakti medīt. Tā kā kompensācija ir pareiza.
Tas ir klasisks burkāna-pātagas princips (un tas ir kaut kas, kas tiešām parasti strādā) - respektīvi, jāmedī, jo, ja nemedīsi būs sankcijas (pātaga) + ir burkāns par katru nomedīto cūku.
Plus milzīga problēma - cilvēku absolūts tupums, pat agresīvā formā, tipo ko es te tagad piedāvāju slimas cūkas, slimas izrādās esot jau visas cūkas un TAS TAČU IR MĒRIS! :))) Es vienam tiešā tekstā pajautāju, vai tad viņš tiešām ir cūka? :) Jo produkciju patiešām nav kur likt - tauta nesaprot, ka ĀCM ir tikai absolūta cūku slimība!
Tā kā - kompensācija ir pareiza. Jo pastiprināti jāmedī tieši tagad, kamēr lauki vēl nav nokulti un cūkas +/- nekur daudz nevazājas. Bet tieši tagad ārā ir 30+grādi un atdzesēšanas iekārtas būs pieejamas kaut kad...
Par pārējo Latvijas teritoriju - arī parādās problēma, jo cik zinu ļoti daudzi konservu cehi meža cūku atsakās ņemt. Metāla zārciņi ir reālā iespēja saglabāt šobrīd nomedīto - kādam ir informācija, kur Vidzemes pusē (runa ir par nomedīto NESKARTAJĀS TERITORIJĀS!), Pierīgā var meža cūku nodot uz ielikšanu bundžās?
Nopietni, ja ir, lūdzu padalieties šeit, pat līdz kontakttālruņa numuram un iespējamai kārtībai, ko tur vajag vest līdzi gaļas porcijai (atļaujas, analīžu rezultātu, ko darīt, ja analīzes vairs nepieņem...), vai var vest neatkaulotu un tā tālāk. Gaļas pārstrādātājus PVD retorika ir iebaidījusi. Jo tā retorika tomēr ir tāda, ka tieši mednieku un gaļas pārstrādātāju sadarbības dēļ šī jezga esot. Šī informācija ir nolasāma starp rindām. :(
Kas mums draud sliktākajā gadījumā? IMHO, bet ilgākā termiņā būs labi - meža cūkas pavisam nepazudīs, cerams, ka mūsu ērcēs vīruss nespēs dzīvot, atšķirībā no D-Eiropas mīkstās ērces. Tātad, kaut kādi gadi un vajadzētu būt OK. Jo mīkstajās ērcēs vīruss dzīvo paaudzēm. Tātad, pat pēc 10 gadiem ievedot cūkas vīruss atkal tās piebeidz. Savukārt, ja tāda bioloģiska inkubatora ērču paskatā nav - tad vīruss tik ilgi nekur nespēj saglabāties.
Var būt Tu Māri, varētu sadarbībā, ar to ZM,publicēt vietas ,kur to susscofra blīvums
Tas nav jādara sadarbībā ar ZM, to redz visu kolektīvu pārstāvji, kas tiek pulcināti uz sapulcēm. Vismaz Vidzemes pusē visi ir par to informēti. Cūku blīvums sen ir par lielu, tas jau sen bija jāsamazina. Tagad jau ir par vēlu, jo pie tāda blīvuma slimības izplatās lielā ātrumā.
Tas kas ir noticis, tās ir sekas mednieku cīņai par katru zemes pleķīti. Cīnījās kā suņi uz siena kaudzes - "ja man netiek, tad lai netiek nevienam" . Sekas ilgi nebija jāgaida.
Pusi rukša palaižu desās, daļu konservos, karbonādes cepu, ribiņas šmorēju.nafig man vēl jāgaida atbilde no PVD par mēra rezultātiem, ja tas cilvēkam neskādē?
Njā, dažs labs ir gatavs pat apēst mēslu čupiņu, ja ir pārliecināts , ka nenomirs. :)))))))))))))
27.07.2014. 14:01
Visstulbākais šajā situācijā ir tas, ka medniekam maksās 200 eirikus
Man tas, kā medniekam, neliekas stubi....., bet gan pazemojoši......
Bet ir arī mednieki publiskaja vidē ar veselo saprātu: http://www.kasjauns.lv/lv/zina...
Var būt Tu Māri, varētu sadarbībā, ar to ZM,publicēt vietas ,kur to susscofra blīvums ir OH...OH.
Par PVD PIEKRĪTU. Vairāku gadu garumā plika tarkšķēšana, jo info, ka piem. Tveras apgabalā KF, plosās cūku mēris bija.Pats arī tur biju 2011.g.,kad tur bija ieviesti "drošības" pasakumi, un ko, tad šiem susscofra nebīja ko medīt, šogad sazinājos, ir susskofra, ko medīt.....
Nav jādzenā februārī, bet aktīvi jāmedī tagad.......ko daudzi N E D A R A......
Arni - par ko te tieši iet runa....
Kaut kur iepriekš bija ziņa, ka piesķirti 30-taukšķi tualetes papīra iegādei t.i. ķipa piķis, sabiedrības informēšanai....
Nepiekritīšu - jo cūku nomedīt izmaksā dārgi. Mednieks, kas ir pensijā varbūt var visu savu laiku veltīt medībām, bet pārējie, kas strādā? Da vienalga, vai pilsētnieki vai laucinieki, visiem ir ko darīt - nevar taču saiet galīgā sviestā, visu dienu strādāt (jebko) un visu nakti medīt. Tā kā kompensācija ir pareiza.
Tas ir klasisks burkāna-pātagas princips (un tas ir kaut kas, kas tiešām parasti strādā) - respektīvi, jāmedī, jo, ja nemedīsi būs sankcijas (pātaga) + ir burkāns par katru nomedīto cūku.
Plus milzīga problēma - cilvēku absolūts tupums, pat agresīvā formā, tipo ko es te tagad piedāvāju slimas cūkas, slimas izrādās esot jau visas cūkas un TAS TAČU IR MĒRIS! :))) Es vienam tiešā tekstā pajautāju, vai tad viņš tiešām ir cūka? :) Jo produkciju patiešām nav kur likt - tauta nesaprot, ka ĀCM ir tikai absolūta cūku slimība!
Tā kā - kompensācija ir pareiza. Jo pastiprināti jāmedī tieši tagad, kamēr lauki vēl nav nokulti un cūkas +/- nekur daudz nevazājas. Bet tieši tagad ārā ir 30+grādi un atdzesēšanas iekārtas būs pieejamas kaut kad...
Par pārējo Latvijas teritoriju - arī parādās problēma, jo cik zinu ļoti daudzi konservu cehi meža cūku atsakās ņemt. Metāla zārciņi ir reālā iespēja saglabāt šobrīd nomedīto - kādam ir informācija, kur Vidzemes pusē (runa ir par nomedīto NESKARTAJĀS TERITORIJĀS!), Pierīgā var meža cūku nodot uz ielikšanu bundžās?
Nopietni, ja ir, lūdzu padalieties šeit, pat līdz kontakttālruņa numuram un iespējamai kārtībai, ko tur vajag vest līdzi gaļas porcijai (atļaujas, analīžu rezultātu, ko darīt, ja analīzes vairs nepieņem...), vai var vest neatkaulotu un tā tālāk. Gaļas pārstrādātājus PVD retorika ir iebaidījusi. Jo tā retorika tomēr ir tāda, ka tieši mednieku un gaļas pārstrādātāju sadarbības dēļ šī jezga esot. Šī informācija ir nolasāma starp rindām. :(
Kas mums draud sliktākajā gadījumā? IMHO, bet ilgākā termiņā būs labi - meža cūkas pavisam nepazudīs, cerams, ka mūsu ērcēs vīruss nespēs dzīvot, atšķirībā no D-Eiropas mīkstās ērces. Tātad, kaut kādi gadi un vajadzētu būt OK. Jo mīkstajās ērcēs vīruss dzīvo paaudzēm. Tātad, pat pēc 10 gadiem ievedot cūkas vīruss atkal tās piebeidz. Savukārt, ja tāda bioloģiska inkubatora ērču paskatā nav - tad vīruss tik ilgi nekur nespēj saglabāties.
Aigar, tagad ir sen par vēlu.
Tas nav jādara sadarbībā ar ZM, to redz visu kolektīvu pārstāvji, kas tiek pulcināti uz sapulcēm. Vismaz Vidzemes pusē visi ir par to informēti. Cūku blīvums sen ir par lielu, tas jau sen bija jāsamazina. Tagad jau ir par vēlu, jo pie tāda blīvuma slimības izplatās lielā ātrumā.
Tas kas ir noticis, tās ir sekas mednieku cīņai par katru zemes pleķīti. Cīnījās kā suņi uz siena kaudzes - "ja man netiek, tad lai netiek nevienam" . Sekas ilgi nebija jāgaida.
Njā, dažs labs ir gatavs pat apēst mēslu čupiņu, ja ir pārliecināts , ka nenomirs. :)))))))))))))
Man tas, kā medniekam, neliekas stubi....., bet gan pazemojoši......
Bet ir arī mednieki publiskaja vidē ar veselo saprātu:
http://www.kasjauns.lv/lv/zina...