Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - !!! Āfrikas cūku mēris Latvijā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 104 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.02.2016. 20:43

Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-02 13:28
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: dienvidkurzeme
Medību stāžs: no 1999.gada
Aprīkojums: 308, 12 kal.
31.07.2014. 17:54
Varam jau cepties cik gribam, bet situācija labāka jau nekļūs.Visi meža dzīvnieki, t.sk meža cūka ir bezpersonas īpašums tā pat kā saule, vējš un ūdens...un ko līdz šim LV pēc nomedīšanas uzsakata par savu īpašumu. Un paši divkosīgi kladzinām, ka medības ir tikai hobijs ne peļņas avots, ko tad nemedījam mazākus dzīvnieciņus, ko parasti uzturā nelietojam, bet visu uzmanību pievēršam lielajie pārnadžiem. Tas, ka cūkas norok man pāris ha, ko nevaru pēc tam apstrādāt valstij ir pie vienas vietas. Sūdzības kaut kādi pazūd meža dienesta gaiteņos un novada medību postījumu komisija ir tikai iecerēs. Rudenī atnāks man atkal dubultais nodoklis, jo nēesmu sakopis savu zemīti, bet ko man darīt- bulduzeru iznomāt, jo MTZ-82 tām cūku bedrēm ir pa knapu. Kamdēļ tērēt resursus vienā nozarē vairāk kā citur? Esmu mežinieks- mednieks reizē un man labāk, jo mazāk to meža dzīvnieku vismaz tajā līmenī,ko mācīja LLU MF. Pārdzīvosim šo cūku sērgu un sāksies citas likstas, jo arī pārējo m. dz. populācijas blīvumi stipri klibo. Tūlīt sāksies lielo plēsēju, briežveidīgo un uz zemes ligzdojošo putnu straujšs pieaugums, bet vai tam būsim gatavi. Tā turpinām, skatāmies ka sū*i ir un brēcam, ber kas būs rīt neliekamies redzēt, tikai gudri liekam virsū biokrātiskos šķēršļus aizbildinoties ar ES direktīvām.
Vismaz tagad jāiet ļoti intensīvi medībās un šaujam visu, kas atļauts, jo drīzumā tas būs liegts.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
31.07.2014. 18:25
Pāris gadus atpakaļ topā bija bakteriālā izdega,pisec,pisec ,cita dārzus,postīja saimniecības,skaļi vaidēja un piesauca Eiropas savienības naudas!Tagad neviens nezina no kurienes nāk tā cūku slimība un kā ārstēt vai izsargāties?!!Bet nauda griežas!Tikpat autoratīvi ES varu paziņot ka to Afrikas cūku mēri ir atnesuši stārķi no Āfrikas,un tāpēc beidzot ir laiks viņus novanckāt(ka tik neizrādās patiesība),un vajag pasteigties,tūlīt tie bakterioloģiskie diversanti sāks atkāpties pakaļ jaunai zarazai,ka nu neatved ebolas vīrusu!Pamuldēju, bet var sanākt ka tā arī ir!
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
31.07.2014. 20:00
Ja skatamies visā mūsu situācijas dziļuma pašā dziļumā, tad man rodas jautājums - kurš pie vainas? Meža ruksis vai mājas cūki? Tikko krievs pēc sankcijām pasaka leitim, lai pats savas braļuku cūkas grillē, tā ĀCM klāt un 20000 cuki gar zemi un jau ugunī. Visi bija apdrošināti... Ja neskatās tikai caur krūmiem , bet arī no ekonomikas viedokļa, tad viss ir loģiski. Bet veids, KĀ Latvijā parādijās ĀCM - vispār komēdija. Kā šķēle teica, lai pat vislielākajam kretīnam būtu skaidrs, ka ĀCM ir klāt! Pie pašas baltkrievijas robežas turpat uz lielceļa 3gb beigti MC ar visām pazīmēm un taisni ,kad garām brauc euro komisija ! :)
Slēpts
31.07.2014. 20:17
a kā tad cūkas paziņos, ka viņas ir slimas? protams izlīdīs uz ceļa, nu vismaz tās, kas tik tālu tiek :D
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
01.08.2014. 08:27
Ja nešaubos neviena kompānija nesedz zaudējumus kas radušies epizotijas, tas ir kaut kādas lielas slimības dēļ, tai skaitā KCM un ĀCM.
Slēpts
01.08.2014. 08:56
Kādiem idiotiem es maksāju nodokļus!!
http://www.pvd.gov.lv/lat/augj...
Saspringtajā labības novākšanas laikā, sevišķi, ja labības lauks atrodas tuvu pie meža vai teritorijā, kurā varētu būt pārvietojušās meža cūkas, pirms labības novākšanas vajadzētu to apsekot un pārliecināties vai tajā nav „paviesojušās” meža cūkas.

Kaut ko tādu no "ATBILDĪGA "dienesta es nebiju gaidījis. tā ir rekomendācijas kas jādara lauksaimniekiem- bet ABSOLŪTI nekas nav minēts ko darīt, ja piemēram IR „paviesojušās” mežacūkas???? Un kur Latvijā ir lauks meža malā, kur tās nebūs paviesojušās??
Goda vārds prasās atbalstīt dzinējmedības ministrijās, kā to ierosināja paralēlajā forumā...
Vakar atceroties krievu laikus atcerējāmies, ka cūku mēra gadījumā (70/80 gadi) uz ceļiem bija dezinfekcijas punkti- kur visam ttramsportam bija jābrauc cauri dezinfekcijas vannām, un visiem pasažieriem bija jāiziet caur dezinfekcijas paklājiem.
A tagad- kam tik nav slinkums vazājas pa karantīnas zonu un pēta, ir vai nav vīruss..
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
01.08.2014. 09:02
``Kompleksā, kas pieder kompānijai «Idavang», jau sākta 20 000 cūku izkaušana. Ferma ir apdrošināta.``
tvnet.lv
Tātad ir apdrošināta, plus vēl 150Eu par katru ruksi no LT kases (2,8mio)....
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
01.08.2014. 09:17
Edmund
Izmaksa ja būs tad tas ir forši, bet lielākoties cik es zinu pēc apdrošināšanas noteikumiem tad tieši CM ir izņēmumos. Proti izmaksas tiek atteiktas. Ja tomēr izmaksās par katru nokauto ruksi, tad būs tā ka no apdrošinātā rukša vērtības atņems samaksātos 150 EUR un tad izmaksās atlikumu. Respektīvi ja ruksis ir apdrošināts uz 400 EUR tad - 150 EUr kompānija izmaksās 250 EUR. Nekādi tur plus nesanāks.
Slēpts
01.08.2014. 11:00
Sūds ar mēri -ebola nāk vot būs pipec, tā arī nearstejas un ir loti lipiga
Slēpts
01.08.2014. 12:44
Dr. Lisa Becton - African Swine Fever Situation in Russia
Youtube video
/>
amerikāņu pētījums par ĀCM Krievijā.