Arni!
Nu nu , dīrājamo nazi arī 90 grādos izkarsē???
un visu parējo , kas ar medībām saistits??
Man laikam paranoja- jeb otrādi esmu pietiekami informēts- māte strādāja Bakterioloģisko izmēginājumu laboratorijā- tā kā par dezinfekcijas nozīmi esmu auzdināts..Labākā dezinfekcija- autoklāvs:)
nav iespējams vasarā likvidēt visas meža cūkas karantīnas zonā.[/quotes
Ko nozīmē nevar? Un kāpēc vasarā- jau ziemā VAJADZĒJA to darīt, pēc parastā mēra..
Negrib? Nu jā vietējā ciema medniekiem grūti pieņemt , ka jāšauj viss pēc kārtas un kā Edgars K. saka ,patronas ar dārgas un sniegs līdz kulei utt.
Vislabāk man šai situācijā patīk Valsts Mežu dienests- nu pilnīgi pagājuši malā un nekādu PUBLISKU paziņojumu, droši vien arī nekādas rīcības arī..
Bet ja dzīvojam pēc principa ne mana cūka , ne mana druva, tad jau viss kārtībā... Cilvēkam jau ši kaite nav bīstama..
Un kamēr es redzu cūkas uz lauka, tikmēr varu filozofēt- vai kuilim ilkņi ir medaļas vērti vai nav....šaut vai nešaut..
Cūkas likvidēs pati slimība, neapies un pus gads ka karantīnas zona būs tīra nav no meža cūkām gan no mājas cūkām. Piekrītu Arnim ka tagad un pat ziemā nav reāli izmedīt visas cūkas. vieglāk būs nevis izmedīt, bet noidēt, tas vairāk škiet realistiskāks variants.
Lielākie ĀCm izplatītajie ir ne tikai tas tantiņas, bet tieši tie kas veic lopa nokaušanu un velāk to kas palika pāri izmet meža. JA pie mums tiesam būtu kā Eiropā un visus atkritumus dedzinātu tad problēmu nebūtu, bet tas ka daudzas lopkautuves izmet tos atkritumus mežā tad nav ko bŗīnīties ka mēris ir jau Vidzeme!
Ivar - nu nav iespējams vasarā likvidēt visas meža cūkas karantīnas zonā. Pat ziemā šaubos ka VISAS varētu. Medībās eju drēbēs, kuras izmantoju tikai konkrētā vietā, cenšos darīt visu, lai neizplatītu neko. Drēbes regulāri mazgāju 90 grādos. Meža cūkas gaļu nevedu nekur. Toties zinu, ka ir reāli stāsti, kā tantuks iekrauj puscūku mašīnā zonā un ar dievpalīgu aizbrauc 200km. Un cik tādi tantuki ir, kas to lai zin.
Ja par konserviem taisnība - kur palika tā autoklāvu reklāma?
Slēpts
08.08.2014. 10:46
Piekrītu Ģirtam.
Vajadzēja ievies KARANTĪNAS zonu.
patīk man amerikaņu filmas- kur mēdz tikai dēl nosaukta vārda ieviest karantīnas režimu - pat automātiski slimnīcās.
Izskatās gana smieklīgi- bet apakša tur ir liela jēga- ja ņevar vīrusu iznest laukā - tad iekša tas peč zinām , kaut ilga laik aizmirs pats.
Un es uzskatu, ka BIJA jālikvidē uzreiz visas mežacūkas KARANTĪNAS zonā-, jo lai ko mēs teiktu- pateicoties inficētām MC aŗi mēs mednieki varam šo slimību nodot tālāk.
Kaut vai Arnis- medības Valkas pusē un pēc tām brauc uz Rīgu- nu kas labs tur var iznākt??
Nomedī MC - analīzes taisa 2-4 dienas un ja būs pozitīvas- Būs jau krietni par vēlu...
Neticu, ka mednieks parastais pirks kaut kādus specializētos dezinfekcijas līdzekļus.
Lieta ko varam paši darīt- NEVAZĀTIES pa šo zonu! LAi to dara VIETĒJIE!
Es piemēram attteicos no padsmit gadu vecas tradīcijas apmeklēt kapusvētkus Valkas novadā (ceru ka senči piedos), pēc tam kad paziņoja , ka ir konstatēts ACM..
Slēpts
08.08.2014. 10:37
Arni, protams tagad tas ir nereāli, atliek tik paļautis uz iedzīvotāju goda prātu, bet sākumā pie pirmajiem gadījumiem vajadzēja bloķēt tur visu, kamēr teritorija maza, tad pietiktu i līdzekļu, i cilvēkresursu
Slēpts
08.08.2014. 10:21
Konservus vajadzētu varēt- cik PVD informējis vīrus iet bojā jau pie grādiem 70.
Info no http://www.pvd.gov.lv/
Abu slimību vīrusi ir izturīgi ārējā vidē:
• sasaldētā gaļā vairākus gadus
• sālītā gaļā līdz 310 dienām
• cūkgaļā un žāvējumos līdz 6 mēnešiem
• augsnē vairāk nekā 6 mēnešus
• dzīvnieku līķos virulence saglabājas līdz 2 mēnešiem.
Vīruss iet bojā 70° C temperatūrā.
Ģirt, nu kam? Policijai, kuras resursi nepietiek pat ikdienas darbu veikšanai? PVD, kuriem nemaz nav tiesību pielietot spēku? Armijai, kuras reāli nepietiktu visu iespējamo pārvietošanās ceļu bloķēšanai? Ja ir indivīdi, kuri ir gudrāki par visiem, ko tur var izdarīt?
Vienlaicīgi, nesaku, ka nevarēja un nevar izdarīt vairāk. Jo īpaši liels akmens ir PVD dārziņā - tas nav nopietni, ka viss sakārtots, lai varētu sākt medīt un būtu kur likt līķus, ir 3 nedēļu laikā!
Slēpts
08.08.2014. 10:02
Edgar, palasi kā izplatās tā ebola, nav nekas tur ārprātīgs
Arni palasi ziņās. Ebola vīrus ir nevis Eiropā, bet uz eiropu atveda ar ebola vīrusu slimu spāņu priesteri, un viņs ir pirmais cilvēks kuru ārstēs Eiropā. Tikai ceru ļoti ceru ka pārvedot viņu uz šejieni infekcija nesāks izplatīties talāk. Tad nevajadzēs arī kariņu spēlēt jo ši zaraza paša izdarīs visu ko vajag klusītiņām!!!
Nu nu , dīrājamo nazi arī 90 grādos izkarsē???
un visu parējo , kas ar medībām saistits??
Man laikam paranoja- jeb otrādi esmu pietiekami informēts- māte strādāja Bakterioloģisko izmēginājumu laboratorijā- tā kā par dezinfekcijas nozīmi esmu auzdināts..Labākā dezinfekcija- autoklāvs:)
Ko nozīmē nevar? Un kāpēc vasarā- jau ziemā VAJADZĒJA to darīt, pēc parastā mēra..
Negrib? Nu jā vietējā ciema medniekiem grūti pieņemt , ka jāšauj viss pēc kārtas un kā Edgars K. saka ,patronas ar dārgas un sniegs līdz kulei utt.
Vislabāk man šai situācijā patīk Valsts Mežu dienests- nu pilnīgi pagājuši malā un nekādu PUBLISKU paziņojumu, droši vien arī nekādas rīcības arī..
Bet ja dzīvojam pēc principa ne mana cūka , ne mana druva, tad jau viss kārtībā... Cilvēkam jau ši kaite nav bīstama..
Un kamēr es redzu cūkas uz lauka, tikmēr varu filozofēt- vai kuilim ilkņi ir medaļas vērti vai nav....šaut vai nešaut..
Lielākie ĀCm izplatītajie ir ne tikai tas tantiņas, bet tieši tie kas veic lopa nokaušanu un velāk to kas palika pāri izmet meža. JA pie mums tiesam būtu kā Eiropā un visus atkritumus dedzinātu tad problēmu nebūtu, bet tas ka daudzas lopkautuves izmet tos atkritumus mežā tad nav ko bŗīnīties ka mēris ir jau Vidzeme!
Ja par konserviem taisnība - kur palika tā autoklāvu reklāma?
Vajadzēja ievies KARANTĪNAS zonu.
patīk man amerikaņu filmas- kur mēdz tikai dēl nosaukta vārda ieviest karantīnas režimu - pat automātiski slimnīcās.
Izskatās gana smieklīgi- bet apakša tur ir liela jēga- ja ņevar vīrusu iznest laukā - tad iekša tas peč zinām , kaut ilga laik aizmirs pats.
Un es uzskatu, ka BIJA jālikvidē uzreiz visas mežacūkas KARANTĪNAS zonā-, jo lai ko mēs teiktu- pateicoties inficētām MC aŗi mēs mednieki varam šo slimību nodot tālāk.
Kaut vai Arnis- medības Valkas pusē un pēc tām brauc uz Rīgu- nu kas labs tur var iznākt??
Nomedī MC - analīzes taisa 2-4 dienas un ja būs pozitīvas- Būs jau krietni par vēlu...
Neticu, ka mednieks parastais pirks kaut kādus specializētos dezinfekcijas līdzekļus.
Lieta ko varam paši darīt- NEVAZĀTIES pa šo zonu! LAi to dara VIETĒJIE!
Es piemēram attteicos no padsmit gadu vecas tradīcijas apmeklēt kapusvētkus Valkas novadā (ceru ka senči piedos), pēc tam kad paziņoja , ka ir konstatēts ACM..
Info no http://www.pvd.gov.lv/
• sasaldētā gaļā vairākus gadus
• sālītā gaļā līdz 310 dienām
• cūkgaļā un žāvējumos līdz 6 mēnešiem
• augsnē vairāk nekā 6 mēnešus
• dzīvnieku līķos virulence saglabājas līdz 2 mēnešiem.
Vīruss iet bojā 70° C temperatūrā.
Es kaut ko laikam līdz galam nesaprotu - tad sanāk, ka metāla zārciņus var izvest?
Vienlaicīgi, nesaku, ka nevarēja un nevar izdarīt vairāk. Jo īpaši liels akmens ir PVD dārziņā - tas nav nopietni, ka viss sakārtots, lai varētu sākt medīt un būtu kur likt līķus, ir 3 nedēļu laikā!