Vakar biju Aglonā, esmu nedaudz šokā par PVD darbu. Paklājiņi bija izlikti, bet kā. Nevis uzreiz paklājiņi sākās pie pašas ieejas, bet kādus 2 m talāk, logiski ka lielakā daļa gaja nevis pāri paklājiņiem bet vienkārsi apgaja tos un viss. Izliktās zīmes gnadrīz nekas nelasīja, kaut arī bija, protams arī ne visur. Pie lielajiem vārtiem vispār vajadzēja paklāju rindu rikīgu salikt un pie tirdziņiem kur iziet, bet sanāk ta ka pie katriem vārtiem stāveja 2 paklājiņi 50cm laikam uz 1m un lielākā daļa vienkārsi tos ignorēja un apgaja tos. Es pats trīs reizes prikola pēc pārgaju, domāju ka kurpes būs mitras vai kas tam līdzīgs, bet paceļot un apskatot zoli tie bija pilnīgi sausas. Ko viņi ar kaut kādu tad pulveri sausā veidā apstradāja tos vai . Nezinu, bet man lielaks ka daudz kas netika līdz galam nostradāts un paklājiņu vareja būt daudz vairāk. Respektīvi viss tas izveidotais pasakums ir riktīgais fufelis, lai tikai atskaitīties. Reali ja kādi bija kas to infekciju atveda uz Aglonu tad tā bez problēmām izplatījās arī starp visiem pie tam looooti veiksmīgi.
Žēl fotoaparāta nebija tad bildes ieliktu!
Visiem paldies par pārskatiem A5 formātā.
Noderēs.
Pēdējais jautājums, gan ne par mēri- vai pārskatā ir jāraksta Mežacūku, lapsu un jenotu, vai mežacūku,lapsu un jenotsuņu medības?
Labdien cīņu biedri !
Man visu šo laiku nelika mieru viens jautājums, kāpēc netiek veikta mašīnu dezinficēšana iebraucot/izbraucot no karantīnas zonas. Uzdevu šo jautājumu PVD, atbildi citēju: "ĀCM likvidēšanas un draudu novēršanas kārtībā nav paredzēta dezobarjeru izveide uz valsts un pašvaldības ceļiem".
No kā var secināt, ka PVD skatījumā vienīgais infekcijas izplatītājs ir MC.
Slēpts
13.08.2014. 11:19
Arni.
Neņem ļaunā:)
par Tevi man pretenziju nav.
man ir pretenzijas VMD - jo izdot rīkojumu un to turēt zem deķa?
Varēja pamācities no LVM- kā tie ar mums , medniekiem, komunicē bebru jautājumos- ir konkrēta vēstule - konkrēts termiņs un neviens daudz pretī nespirinās.
Pārskats ir uztaisīts- bet nu atkal VMD darbinieki ir vienkārši fantastiski- nu man ar pirmo lasījumiu neizdevās visu saspiest A5 formātā- jo tagad otrā pusē atseviški ir izdalīti dzinēji un atseviški mednieki un katram savs paraksts.
ja kādam izdodas to izdarīt- būsu pateicīgs par saiti, vai par failu:)
Jauno medību noteikumu 80.pants ir tā vērts, lai to citētu šeit (atkārtošana zināšanu māte!):
80. Medības ar ieročiem diennakts tumšajā laikā — divas stundas pēc saulrieta līdz divas stundas pirms saullēkta — atļautas tikai no dabiska vai mākslīga paaugstinājuma, kura stāvēšanas vai sēdēšanas platforma nav zemāka par 2,5 metriem un dod iespēju veikt šāvienu uz leju, izņemot aļņu buļļu un staltbriežu buļļu medībās laikā no 1.septembra līdz 15.oktobrim, kā arī ūdensputnu medībās.
Uzmanīgi izlasiet, pareizi visu saprotiet, te nu ir pietiekoši plašas iespējas dotas. Kas gribēs, tie sapratīs!
Jā un medniekiem vajag ņemt vērā, ka uzstādījums, ka vajag pastiprināti medīt, nenozīmē, ka varam būt cerīgi sastapt no kontrolētājiem saprotošu attieksmi! Nē - jo katram jau sava alga ir jānopelna. Tas, kurš pelna citus čakarējot, turpinās pelnīt.
Ko gribu likt aiz auss!!! Ir jauna medību pārskata forma!!! Rekur ( http://www.mk.gov.lv/doc/2014_... ) var iegūt "izejas failu" editējamā formātā!!! Kādēļ tas ir būtiski? Ja medījat ar mākslīgo gaismu/nakts redzi, tad šis pārskats ir OBLIGĀTS. Turklāt, tajā NEDRĪKST rakstīt citas sugas, kā vien meža cūkas, lapsas, jenotsuņus!!! Ja gribat medīt arī ko citu, tad pārskatu it kā nevajag, taču, ja jūs būsiet pie nomedīta buka ar ieroci, kuram ir pievienots nakts redzes tēmeklis vai mākslīgās gaismas avots - būs grūti iestāstīt, ka to nomedījāt bez šī papildus aprīkojuma. Ierēdņi visu (!) pavērsīs pret jums! Tātad, kungi, domājiet!!!
No otras puses atceraties - tagad ir mums dotas DIVAS STUNDAS PĒC SAULRIETA, kad varam medīt, atrodoties UZ ZEMES!!! Taču, pēc tām gan - PIELĀDĒTS IEROCIS TIKAI UN VIENĪGI ESOT UZ VISMAZ 2,5M PAAUGSTINĀJUMA. Nu pagaidām nav dzirdēts, ka kāds mēra, respektīvi, vai tur ir vismaz 2,5 vai 2,45...tomēr, atceraties, ka mērīšana notiks nevis "pa slīpo" (trepi), bet "pa taisno" un varbūt ir vērts pāmērīt, lai kāds pārlieku centīgs burta kalps nesagādā problēmas...
PS. Ja ir gadījusies šaize, svarīgākais ir pārdomāt katru frāzi, kuru ierakstīsiet protokolā. KATRU FRĀZI! Tātad, nesteidzieties, lai ir stress, padomājiet, pazvaniet paziņām, parunājiet kaut ar sievu, sarunas gaitā var rasties atklāsme. Esmu pret to, ka viss tiek nihilistiski pārkāpts, bet vēl vairāk esmu pret absolūtu burta kalpu piekopto mednieku čakarēšanu. Tātad, sargiet sevi un, ja nu kas, esiet gudri!
Žēl fotoaparāta nebija tad bildes ieliktu!
Mēris turpina savu nedarbu :(
Noderēs.
Pēdējais jautājums, gan ne par mēri- vai pārskatā ir jāraksta Mežacūku, lapsu un jenotu, vai mežacūku,lapsu un jenotsuņu medības?
te būs:
http://failiem.lv/u/aqeyxju
Man visu šo laiku nelika mieru viens jautājums, kāpēc netiek veikta mašīnu dezinficēšana iebraucot/izbraucot no karantīnas zonas. Uzdevu šo jautājumu PVD, atbildi citēju: "ĀCM likvidēšanas un draudu novēršanas kārtībā nav paredzēta dezobarjeru izveide uz valsts un pašvaldības ceļiem".
No kā var secināt, ka PVD skatījumā vienīgais infekcijas izplatītājs ir MC.
Neņem ļaunā:)
par Tevi man pretenziju nav.
man ir pretenzijas VMD - jo izdot rīkojumu un to turēt zem deķa?
Varēja pamācities no LVM- kā tie ar mums , medniekiem, komunicē bebru jautājumos- ir konkrēta vēstule - konkrēts termiņs un neviens daudz pretī nespirinās.
Pārskats ir uztaisīts- bet nu atkal VMD darbinieki ir vienkārši fantastiski- nu man ar pirmo lasījumiu neizdevās visu saspiest A5 formātā- jo tagad otrā pusē atseviški ir izdalīti dzinēji un atseviški mednieki un katram savs paraksts.
ja kādam izdodas to izdarīt- būsu pateicīgs par saiti, vai par failu:)
Uzmanīgi izlasiet, pareizi visu saprotiet, te nu ir pietiekoši plašas iespējas dotas. Kas gribēs, tie sapratīs!
Ko gribu likt aiz auss!!! Ir jauna medību pārskata forma!!! Rekur ( http://www.mk.gov.lv/doc/2014_... ) var iegūt "izejas failu" editējamā formātā!!! Kādēļ tas ir būtiski? Ja medījat ar mākslīgo gaismu/nakts redzi, tad šis pārskats ir OBLIGĀTS. Turklāt, tajā NEDRĪKST rakstīt citas sugas, kā vien meža cūkas, lapsas, jenotsuņus!!! Ja gribat medīt arī ko citu, tad pārskatu it kā nevajag, taču, ja jūs būsiet pie nomedīta buka ar ieroci, kuram ir pievienots nakts redzes tēmeklis vai mākslīgās gaismas avots - būs grūti iestāstīt, ka to nomedījāt bez šī papildus aprīkojuma. Ierēdņi visu (!) pavērsīs pret jums! Tātad, kungi, domājiet!!!
No otras puses atceraties - tagad ir mums dotas DIVAS STUNDAS PĒC SAULRIETA, kad varam medīt, atrodoties UZ ZEMES!!! Taču, pēc tām gan - PIELĀDĒTS IEROCIS TIKAI UN VIENĪGI ESOT UZ VISMAZ 2,5M PAAUGSTINĀJUMA. Nu pagaidām nav dzirdēts, ka kāds mēra, respektīvi, vai tur ir vismaz 2,5 vai 2,45...tomēr, atceraties, ka mērīšana notiks nevis "pa slīpo" (trepi), bet "pa taisno" un varbūt ir vērts pāmērīt, lai kāds pārlieku centīgs burta kalps nesagādā problēmas...
PS. Ja ir gadījusies šaize, svarīgākais ir pārdomāt katru frāzi, kuru ierakstīsiet protokolā. KATRU FRĀZI! Tātad, nesteidzieties, lai ir stress, padomājiet, pazvaniet paziņām, parunājiet kaut ar sievu, sarunas gaitā var rasties atklāsme. Esmu pret to, ka viss tiek nihilistiski pārkāpts, bet vēl vairāk esmu pret absolūtu burta kalpu piekopto mednieku čakarēšanu. Tātad, sargiet sevi un, ja nu kas, esiet gudri!