četros mēnešos dzinējmedībās ar bailēm paņēmu līdz.pirmie simts metri un pirmais alnis jau tika apriets no visām pusēm. skrejošu ar aprej bet dīvaini ķiukst:)aizlaida ar visu alni hvz kur bet pēc stundas bij atpakaļ un dzen vēl šobaltdien.nekas īpaš netika mācīts,tapēc arī ne īpaši klausa:)
Kuras komandas tad ir jābūt iemācītām?SĒDI,GULI,ATNES,NOKOD?:D
Slēpts
29.06.2014. 12:23
Ģirt es nepiekrītu tam, ka tikai saimniekam ir jāiet ar suni mežā. Ja tikai saimnieks ies mežā ar suni, tad tikai saimniekam būs spiests vienmēr iet par dzinēju ar savu suni. Sunim ir jāpierod arī pie citiem cilvēkiem (dzinējiem) mežā.
Vislabāk pirmo reizi suni mežā laist ir sniegā un "likt" uz svaigas pēdas, rukša vai ragaiņu izņemot protams buka. Vēl jaunais suns ir jāpieradina pie šāvieniem, lai suns no tiem nebaidās.
Vēl pirmajās dzinēj medībās ir svarīgi sunim iepazīties ar pārējiem medību suņiem, nedrīkst pieļaut "kašķi" ar citiem suņiem medībās, tas paliks uz visu suņa mūžu. Uz cūku aploku var vest suni, ja tas nestrādā sniegā uz svaigas pēdas.
Var jau darīt, kā iesaka Jānis, palaist suni mežā ar komandu : GO! Tā es darīju ar savu pirmo suni jagdterjeru, man paveicās, tas nostrādāja, bet tas var ari nenostrādāt :)
Takšus vīri kādreiz paķer līdzi ,bet tas ir praktiski bezsniega laikā un takšels visu dienu arī nevar ķerāt ,pagurst un tad guļ mašīnā, komandas ir pirmais kas mazam jāsāk mācīt!
Kas tavā izpratnē ir medības?
Viss atkarīgs no tā, ko no tā suņa grib......var iemācīt,pēc komandas, atnest čības... var iemācīt atnest,pēc komandas,polšu no kaut kurienes....
Vislabāk pirmo reizi suni mežā laist ir sniegā un "likt" uz svaigas pēdas, rukša vai ragaiņu izņemot protams buka. Vēl jaunais suns ir jāpieradina pie šāvieniem, lai suns no tiem nebaidās.
Vēl pirmajās dzinēj medībās ir svarīgi sunim iepazīties ar pārējiem medību suņiem, nedrīkst pieļaut "kašķi" ar citiem suņiem medībās, tas paliks uz visu suņa mūžu. Uz cūku aploku var vest suni, ja tas nestrādā sniegā uz svaigas pēdas.
Var jau darīt, kā iesaka Jānis, palaist suni mežā ar komandu : GO! Tā es darīju ar savu pirmo suni jagdterjeru, man paveicās, tas nostrādāja, bet tas var ari nenostrādāt :)
vairāk ari nevajag!